AccessTr.neT

Tam Versiyon: Alt form yeni kayıtta hareket kısıtlamak.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Sayın Denizl,

a) Konuyu açarken,ilk mesajınızda

Alıntı:kullanıcının hareketlerini kısıtlamam gerekiyor, mesela evrak sütununa uğramadan geçmesin gibi.
Mouse ile istediği kolona konumlanamasın kullanıcı, illaki enter tuşunu kullanıp istediğim bütün sütunlara uğrasın ki olaylar tetiklensin. ve son olarakta tarihi yazmadan tarih alanını terkedemesin.

b) 3.mesajınızda

Alıntı:cari firmayı seçip entere bastığımda alt formda yeni kayda gidiliyor ve tarih alanına odaklanılıyor. Sonra alt formda hrktarih_Exit olayına Me.hrkevrak.SetFocus kodunu ekledim. Böylece kullanıcı ne yaparsa yapsın tarihten çıktığı anda benim istediğim yere yani evrak alanına odaklanacak.

c) 10.mesajınızda
Alıntı:Tek istediğim aslında tarihten çıktığında muhakkak evrak alanına uğraması.

d) 22.mesajınızda

Alıntı:Tarihten sonra evrak alanına uğraması yeterli benim için. evrak alanına uğruyor evet ancak evrak alanı boş bırakılabilmeli. Mesela banka havalesinin evrak numarası olmayabilir.

ifadelerini yazmak sureti ile,alt formda tarih alanına odaklandıktan ve bu denetime bilgi girişi yapıldıktan sonra,direkt EVRAK denetimine geçilmesi yönünde her bir mesajınızda ÖZELLİKLE taleplerde bulundunuz.dolayısı ile de yapılan tüm açıklamalar ve hazırlanan örnek çalışmalar da bu doğrultuda olması sağlandı.fakat,bu 24.mesajınızda ise
Alıntı:...bu seferde evrak alanına uğramak zorunlu değil...

ifadesi ile bütün bu taleplerinizin tam aksi yönde bir başka talepte bulunmaktasınız.

Özellikle ve rica ile belirtiyorum ki lütfen bu yazılanları ne bir saygısızlık ne de bir ukalalık veyahut da ne de bir kızgınlık veya sitem olarak kendinize addetmeyiniz,fakat;
Alıntı:tarih alanını doldurunca mouse kullanıp evraka girmeden borç sütunununa gidebilir. Benim engellemek istediğimde bu aslında en başından beri.

EN BAŞINDAN BERİ İSTEDİĞİM DE BU diye yazarak,bunca mesaj yoğunluğunu konunuzda artmasına zemin teşkil ettiğini belirtmek gerekir.çünkü;en başından eğer şunu yazmış olsanız:
“ALT FORMDA YENİ KAYIT AÇILSIN VE DİREKT TARİH ALANINA ODAKLANSIN.DİĞER ALANLARDA DOLAŞMAK SERBESTİSİ OLSUN” diye bir soru (ya da,sorun) talebinde bulunmuş olsaydınız,sadece bu işlemin sağlanması üzerine çalışmalar yapılıp,bu doğrultuda paylaşımlarda bulunulurdu.böylece,siz de daha erken bir çözüme ulaşma imkanı bulabilirdiniz.konu sahibi ve katılımcılar olarak (herkes kast edilmiştir),zamanı ve paylaşımları daha verimli kullanma imkanı elde edebilirdik.

Tekrar ediyorum.BU YORUM VE DÜŞÜNCELER,SADECE;KONUYA DAİR TALEBİN DAHA NETLEŞTİRİLEREK SADELEŞTİRİLMESİ VE DOĞRU YÖNLENDİRİLME VE YÖNLENDMEYE ZEMİN HAZIRLANMASI ADINADIR.bunun geçerli bir bakış açısı olduğunun fark edilebilmesi için,sanırım,konunuzu kendiniz olarak değil de üçüncü bir şahıs olarak okuyup değerlendirdiğinizde daha net bir açıklığa kavuşacaktır kanısındayım.

ayrıca,
Alıntı:Daha birşey istemeye yüzümde kalmadı ama...

bu şekilde düşünmeyiniz.aksine ister bu isterseniz de başka yeni konularınızda mutlaka taleplerde bulunmaya devam ediniz.kendim dahil,tüm katılımcı olmayı isteyecekler her zaman paylaşımlara devam edilecektir.sadece,istenilenleri ve olabilecekleri,ihtimalleri ya da kabul görebilecekleri netleştirmeye önem vererek özen gösteriniz.buna gayret ediniz.

Son olarak, EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

NOT:
alt formda SADECE tarih alanının doldurulması şartı getirilmiş olup bilgi girişi yapılmışsa serbestlik sağlanıp istenen denetimler içerisinde dolaşılması geçerli olmuştur.


Aslında bu işlemi öneri mahiyetinde 23.mesajda açıklaması yapılarak belirtilmişti.tekrar,incelemekte fayda var.

bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın atoz112
...bu seferde evrak alanına uğramak zorunlu değil... derken; son verdiğiniz örnekte kullanıcı isterse evrak alanına uğramadan geçebiliyor demek istedim. Yani mouse kullanıp borç sütununa gidebiliyor, böylece evrak alanına uğramamış oluyor. Alt forma girildiğinde tarih alanına odaklanıyor ve boş geçilmesine izin vermiyor. Buraya kadar tamam. Ama tarih alanını terkettiği anda mutlaka evrak alanına uğraması lazım, yani mouse kullanıp bir sonraki alana gidememeli. Ben hep bunu söylemeye çalıştım ama, kendimi tam ifade edemediysem kusuruma bakmayın.
Sayın atoz112, çok sağolun. Örnekleriniz ışığında bir yol buldum. Üst forma bir metin kutusu ekledim. alt formdaki tarih alnına girildiğinde kutuya "no" yazılıyor. Ondan sonraki tüm elemanların tümünün girildiğine olayına , eğer o kutuda "no" yazıyorsa evrak alanına odaklan kodunu yazdım. Evrak sütnununa girildiğinde de kutudaki yazı siliniyor. Böyle kutu boşsa şart tamamlanmış oluyor. Böylece kullanıcı istesede evrak alanına uğramadan diğer kolonlarda işlem yapamıyor.
sayın Denizl,

buna gerek kalmadan,
EK'te yer alan örnekteki gibi de alternatif olarak kullanabilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
çok sağolun.
sayın Denizl,

sorununuz çözüme ulaştı mı?

son durumu hakkında bilgilendirmelerde bulunmak ister misiniz lütfen.

eğer sorun çözüldüyse,bunu belirtip konunuzun Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmasını da talep edebilirsiniz,sizce de uygunsa tabi.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6