AccessTr.neT

Tam Versiyon: Farklı alt formlardaki kayıt sırası farklılığı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öğrenci tanıma formaları oluşturdum. genel form içinde de butonlar koyarak anne bilgisi, baba bilgisi, ..gibi formlar oluşturdum. Öğrenci tanıma ana formuna, önceki kayıt yada sonraki kayıt, düğmeleri ekledim. Öğrenci tanıma ana formunda örneğin 7. yada 9. kayıtlarda bulunurken;  diğer alt formlardaki (anne bilgileri formu yada baba bilgileri formu) kayıtlar ise hale 1. kaydı göstermektedir. Ben istiyorum ki ; Öğrenci bilgisi ana formunda  hangi kayıt da bulunuyorsam, diğer alt formlara butonuna tıkladığımda (buna bağlı öğrenci velisi yada annesin bulunduğu kayda gitmeliyim)  aynı sıra numaralı kayda gitmeliyim. ama bir türlü yapamadım. 

  Bu arada örnek yollamak istedim ama 30 mb olduğunda yükleyemedim
Sayın canlaracan,

Öncelikle,Site Kuralları sayfasında yazılı hususları tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,bir hususu belirtmenizde fayda var.aynı içeriğe sahip olacak şekilde benzer bir konuyu da

Farklı alt formlardaki kayıt sırası farklılığı

Açmış bulunmaktasınız.sorununuzun Access mi yoksa Excel uygulamasında mı olduğunu beyan etmelisiniz ki,gerekli yanıtları bir bakıma çözebilmek adına zemin oluşturabilsin.Eğer Excel konusu fazladan hatalı şekilde açılmışsa bunu da belirtmek sureti ile iptalini talep edebilirsiniz.

Ayrıca,
Alıntı:...Bu arada örnek yollamak istedim ama 30 mb olduğunda yükleyemedim...

ifadeniz için;asıl uygulamanızı değil aksine bu ya da bundan sonraki açabileceğiniz konularınızda içeriğinde farazi gerçek dışı ve 5-10 kayıt bulunduracak şekilde örnek uygulamanızı ekleyiniz.eklemeden öncesinde de,şu iki işlemi gerçekleştirmeye önem vererek özen gösteriniz.

1) Uygulamanız açıkken,üst menüden ARAÇLAR-BAŞLANGIÇ ile ekrana gelecek olan pencereden KAYDEDERKEN DÜZENLE seçeneğini işaretleyip bu şekilde kaydediniz.veyahut da,bir diğer alternatif seçenek olarak,ARAÇLAR-VERİTABANI HİZMET PROGRAMLARI sekmesine gelip VERİTABANINI SIKIŞTIR VE ONAR seçeneğini işaretleyip de yapabilirsiniz.

2) Bu işlemlerden herhangi birini yaptıktan sonra,ardından,uygulamanızı bir klasöre ekleyiniz ve bu klasörü bir sıkıştırma uygulaması ile .rar ya da .zip uzantısı ile konunuza dahil ediniz.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
cevabınız için teşekkür ederim Çalışmamı ekliyorum
sayın canlaracan,

Alıntı:aynı içeriğe sahip olacak şekilde benzer bir konuyu da


Farklı alt formlardaki kayıt sırası farklılığı

Açmış bulunmaktasınız.sorununuzun Access mi yoksa Excel uygulamasında mı olduğunu beyan etmelisiniz ki,gerekli yanıtları bir bakıma çözebilmek adına zemin oluşturabilsin.Eğer Excel konusu fazladan hatalı şekilde açılmışsa bunu da belirtmek sureti ile iptalini talep edebilirsiniz.

bu husus da aydınlatmanızda fayda var.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
[attachment=23466]Çalışmamı ekliyorum
Sayın canlaracan,

Öncelikle,uygulamanız;”tanınmayan…” uyarısı verdiğinden dolayı açılamadığından dolayı inceleme ve içeriğine göre paylaşımlarda bulunma imkanı söz konusu olmamaktadır.

Bu nedenle,sadece yazdıklarınız üzerinden bazı bilgilendirmelerde bulunulabileceği düşünülerek,şu hususlara dair açılmaların yapılması uygun görülmüştür.

1) Eğer bir formu,herhangi bir kritere göre açmak istiyorsanız;aşağıdaki kod kalıbına göre kendi uygulamanıza adapte etmek sureti ile kullanımını deneyebilirsiniz.
Kod:
DoCmd.OpenForm "acilacak_formun_adi", , , "[kisiid]=" & Me.kisiid

ifadelerinizdeki tanımlardan yola çıkarak,sizin örneğinize göre yazmak gerekirse de,
Kod:
DoCmd.OpenForm "anne_bilgileri_formu", , , "[ogrenci_id]=" & Me. ogrenci_id

şeklinde olabilir.(muhtemeldir fakat yine de belirtmekte fayda var.eğer ogrenci_id  alanı tablonuzda veri türü SAYI olarak ayarlanmışsa.eğer METİN veri türünde ise, o zaman; "[ogrenci_id]=’" & Me. ogrenci_id & “’”  olarak yazmalısınız.

elbette ki,uyarladığınızda sorun söz konusu olursa,bu görülemediğinden dolayı tanımlamalardan kaynaklıdır.siz,doğru tanımları yazmak sureti ile bu kalıbı  düzenleyiniz.

2) Eğer tek form üzerinde alt formlar oluşturmuşsanız (Öğrenci bilgisi ana formunda dediğiniz için) ve içeriğinde de ayrı ayrı alt formlar mevcutsa (anne bilgileri formu yada baba bilgileri formu dediğiniz için),aslında bütün işlemi;herhangi bir buton tıklanması olay yordamı ile değil de,sadece

a) Diğer alt formların üst ve alt alanları bağla satırlarında ogrenci_id alanlarını (ortak alan olarak dahil edilmişse),bu şekilde ilişkili gösterip,

b) Öğrenci bilgisi ana formunda (ana form olarak sayılacaksa eğer),bu form üzerinde de ogrenci_id  bir açılan kutu (combobox) ile seçiliyorsa (belirleniyorsa),alt formların kaynak satırında yer alacak olan muhtemel sorgu ifadesi içerisindeki ogrenci_id  alanının olduğu satıra

Kod:
[Forms]![Öğrenci_bilgisi_ana_formu]![ogrenci_id]

kod kalıbını (elbette,yine siz,kendi uygulamanızdaki tanımlamaya göre düzenleyiniz bu ifadeleri) ,her bir alt formun kriter (ölçüt) satırına yazmak sureti ile bağlantıyı sağlayabilirsiniz.

c)  Öğrenci bilgisi ana formundaki ogrenci_id denetiminin Değiştiğinde olay yordamına da,her alt form için
Kod:
Forms![Öğrenci_bilgisi_ana_formu].[anne_bilgileri_formu].Form.Requery
Forms![Öğrenci_bilgisi_ana_formu].[baba_bilgileri_formu].Form.Requery

örnek kalıbındaki gibi .requery (güncelleme) kodunu eklemeniz gerekmektedir.

Böylece,bir buton olayına gerek kalmaksızın, ogrenci_id  değerini seçtiğiniz takdirde otomatikman ana form üzerinde güncellenmesini ve bilgilerin gelmesini sağlamış olursunuz.

3)
Alıntı:genel form içinde de butonlar koyarak anne bilgisi, baba bilgisi, ..gibi
formlar oluşturdum.

ifadeniz için;takdir sizindir elbette fakat bana göre,bu bilgilere yönelik olarak ayrı formlar oluşturmanız gereksiz ve anlamsız.ayrıca,boşa form eklemesinden öte de değil.

Bunun yerine,eğer niyetiniz (ki,evet öyle);öğrenci bilgilerine göre aile bilgilerini de alt formda göstermek ise,o zaman,neden her bir fert için ayrı form hazırlamak yerine tek bir form içerisinde tüm aile fertlerinin bilgilerinin de yer alacağı bir tablo oluşturmuyorsunuz ki?

Son olarak,
Eğer aşağıda bulunan tavsiye niteliğindeki maddeler,sizin uygulamanızda da söz konusu ve geçerliyse;bu maddelerde yer alan tavsiyeleri dikkate almak sureti ile,uygulamanızda bir düzenlemede ve yeniden yapılandırmada bulunmanız,uygulamanızın henüz ilerlememiş olması nedeni ile erken bir düzenleme ile sizin için daha verimli olmasını sağlamaya çalışmanız sizin için iyi olacaktır kanısındayım.elbette ki,burada yazılı tüm bilgilendirmeler için takdir ve tercih sizindir.bunlar sadece,faydalı olması temennisi ile sunulmuştur.

aşağıda bağlantısı yazılı konuyu okumanız verimli olacaktır kanısındayım.


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2