AccessTr.neT

Tam Versiyon: Raporda #Ad? hatası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayın Hocalarım;
Hazırladığım bir programın raporunda resimde de gösterdiğim gibi bazı metin kutularında (rpr_ozet2) #Ad? hatası alıyorum. Çalışmam ektedir.
Bir de ben bu raporda bulunan metin kutularındaki formülleri Vba olarak yapabilir miyim? Mevcut haliyle mi yoksa Vba da yaparsam mı daha iyi olur?
Saygılarımla.

[Resim: do.php?img=5090]
[attachment=23467]
[attachment=23468]
Sayın kursad05,

Bahsettiğiniz hata sorununa dair talebiniz için;

Öncelikle kendi adıma uygulamanızı inceleme imkanı bulunamamasından dolayı (fakat yine de,eklediğiniz resimden yola çıkmak sureti ile) sadece aldığınız hata hakkında bilgi vermek gerekirse,bu hatanın nedeni:

İlgili denetimin kayıt kaynağı ya da satır kaynağında yer alan alan ya da formül tanımlamasının geçersiz olduğu ve bulunamadığı takdirde meydana gelmektedir.bu nedenle,bu tanımlamaları tekrar kontrol etmekte ve hatalı bir yazım veya yönlendirme varsa düzeltilmesi gerekmektedir.

Son olarak,
Alıntı:...raporda bulunan metin kutularındaki formülleri Vba olarak yapabilir miyim?...

bilgi talebiniz için;elbette ki bu denetimlerin ilgili kaynaklarında yazılı formülleri raporun olay yordamlarında (örneğin;Açıldığında olay yordamı gibi) her bir denetime bu formülleri yazmak sureti ile de aynı sonuçları elde edebilirsiniz.fakat burada tek hususa dikkat etmelisiniz.form ya da rapor üzerindeki ilgili kaynaklarında yazılırken noktalı virgül (;) ile yazılırken (tıpkı,sorgu içerisinde yazıldığı gibi),kod sayfasında ise,virgül (,) ile yazmalısınız.bu noktalama işaretlerini değiştirmelisiniz,birbiri ile.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
atoz112 Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Formülleri teker teker inceledim. Hata yok. Şöyle ki resimde görülen Anaokulu - Resmi satırında TAŞOVA kutusundaki 1 gösteren formülü olduğu gibi alıp TOPLAM yazan yere yazıyorum ve sonuç yine aynı: #Ad?
Formülleri Vba da yazdım sorun düzeldi. Teşekkür ederim