AccessTr.neT

Tam Versiyon: Windows 8 - Fotoğraf(Resim Ekleme)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Değerli site üylerinin katkılarıyla son halini alan Personel Programı; Win7 64 Bit sistemli pclerde Fotoğraf ekleme yapıyor.

Ancak Win8 İ5 64 Bit sistemli pclerde Fotoğraf Ekle butonuna basıldığında, alt çubukta hesaplanıyor mesajı ile birlikte herhangi bir işlem yapmıyor.

AnaForm= FRM_PERSONEL
Fotoğraf Eklenen Diğer Nesneler=frm_tayinolanpersonel; bilgiformu raporu.

Tşk.
Tam benim bilgisayarımı tarif etmişsin Img-grin i5 işlemci, windows 8.1 ve 64 bit (office değil windows)... Tabii bu arada office versiyonunu yazmamışsın. Benim office 2013 ve 32 bit. Bende sorun olmadan çalışıyor. Bunun bilgisayarla, işlemciyle pek alakası olduğunu sanmam. Daha çok Access problemi gibi geliyor bana. GetOpenFile komutunun kullanımıyla ilgili bir sorun bence. Başka bilgisayarlarda da denemek lazım.
merhabalar;

konuyla ilgili pek bilgim yok ancak bilgi vermek istedim,
çalışmayı merak ettiğim için indirdim ve denedim bende resim ekle butonu sıkıntısız çalışmakta ve forma ekleme yapabiliyorum. İşletim sistemim Windows 7 64 bit ve office versiyonum da 2007 64 bit sayın mehmetdemiralın da dediği gibi işletim sisteminden çok Access hatası olabilir (sadece fikir detaylı bilgiye sahip değilim) kendim hazırlamış olduğum çalışmamda da iş yerimdeki bilgisayarda win 7 64 bit office 2007 64 bit vb kodu yazarken örneği (DoCmd.OpenForm "deneme") gibi kod yazdığımda kodu hatalı görüyor ancak işlem yapıyor ama evimdeki bilgisayarda win 7 32 bit office 2007 32 bit böyle bir sıkıntı olmuyor. ve bu bahsettiğim problem sadece benim hazırladığım çalışmada iki gün önce ortaya çıktı ve neyden olduğunu bulamadım.

iyi forumlar iyi çalışmalar deneyimimi paylaşmak istedim Img-grin
Yeni nesil denilen tum pc lerde denedim, çalışmadı (win8) . Office 2013 tüm pclerde aynı merkezden yuklu ve benim win7 64 bit pcde sorunsuz calismakta.Ne varsa eski nesillerde var.
Mevzu eski nesil değil. Microsoft'un günahını almayalım.

Sizdeki sorun sanırım win8 ve 64 bit ofis olan polnet yüklü bilgisayarlarda.

Bu bilgisayarlarda resim ekle kodundaki getopenfile_ctl fonksiyonunun çalışmaması. basOpenFile modülü çalışmıyor.

Polsofttaki frm_suphelimagdurbilgiformu formundaki resim ekleme butonundaki kodları incele. Tam olarak hatırlamıyorum ama son halinde yeni kod olması lazım. Buradaki polsoftta yoksa Polsoft konusundaki 1. mesajda polnet Ftp indirme adresi var.

Ayrıca daha önceki sorunda, ptrsafe için # if vba7 Then şeklinde kod önermiştim. Siz modüldeki ptrsafeli kodların başına ' ekleyerek iptal ediyorsunuz ve uygulama 64 bitte çalışmıyor.
# if vba7 bu bölümü son denemede eklemiştim.Asıl çalışmada yok.

Belirttiğiniz çalışma mevcut, inceleyip, deneyip bilgi vereceğim.

Tşk.
Sayfalar: 1 2 3