AccessTr.neT

Tam Versiyon: win7 64 bit sistemde ocx kaydetme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
(28/10/2015, 02:08)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Örnek şu anda Özel üye bölümünde test aşamasında. Test işlemi tamamlandığında örnek uygulamalara taşınacaktır.

Örneği inceleyebilmeniz için geçici olarak sizi Özel Üye grubuna aktardım. Konuda 2 uygulama var. Uygulama hakkında yorumlarınızı Özel Üye bölümündeki konudan devam ediniz.
Sayın karaayhan,

Sayın ozan bey tarafından konunuzun 13.mesajında yazdıklarına dair,
Alıntı:...sayın ozan hocamın ocx olmadan font olmadan barkod çözümü çalışmasını ise sabırsızlıkla bekliyorum...

ifadenize yönelik olarak,sanırım sayın ozan bey de burada yazılı olanlara katılacaklardır (ya da,bu yazıda düzeltme ihtiyacı olursa gereken bilgilendirmeleri yapacaklardır);bir yanlış yorumlama ya da beklenti içinde olma durumu söz konusu olsa gerek düşüncesi ile,şu açıklamayı yapmayı uygun görmekteyim.

Ozan bey’in bahsettikleri ,OCX OLMADAN derken;
kimi durumlarda bu .ocx eklemelerinde sorunlar yaşanmakta ve çalışma engelleri ile karşılaşılmak sureti ile hatalara veya sorunlara maruz kalınmaktadır.bu nedenden ötürü,barkod işlemleri için kimi uygulamalarda tercih edilen Activex .ocx eklemelerine gerek olmaksızın kullanım kast edilmiştir kanısı yer almaktadır.

Diğer bahsettikleri, FONT OLMADAN derken de;
Eğer Windows klasöründe yer alan FONTS klasörü içerisinde;uygulamada ilgili form üzerindeki barkod için oluşturulan metin denetim kutusunun ÖZELLİKLER-BİÇİM sekmesindeki YAZI TİPİ ADI satırında yazımı hazırda bulunacak olan CODE EAN 13 adlı fontun eğer bu FONTS klasöründe mevcut olmaması söz konusu ise,buraya bahsi geçen fontun sizin yerinize internet kullanımı aracılığı ile otomatikman aktarılması ve uygulamanın kullanımında herhangi bir soruna maruz bırakmaksızın mevcutta bulunmasını sağlamak kast edilmiştir.

Sayın ozan bey’in aşağıda bağlantısı yazılı konusunda yer alan örnek uygulamanın kullanım açıklaması için şu yapılabilir kısaca belirtilmek istenirse;bu uygulama ile,eğer FONTS klasöründe CODE EAN 13 adlı (aslında içeriğinde EAN ifadesi geçen herhangi bir font var mı yok mu kontrolü de yapılmaktadır kanısındayım) fontun sizin adınıza otomatikman ilgili klasöre aktarılmasını sağlayıp mevcutta bulunmasını sağlamak ve uygulamanız içerisinde kullanıma hazırda bulunmak işlemini gerçekleştirmektir.

Barkod Denemesi

Bu uygulamayı da iki amaç için kullanabilirsiniz.

1) Ya,bu uygulamanın CODE EAN 13 fontu ilgili klasörde yoksa,bu uygulama aracılığı ile aktarılıp mevcutta yer almasını sağlatabilirsiniz.

ve akabinde de,kendi uygulamanızda form üzerindeki barkod denetim kutusunun ÖZELLİKLER-BİÇİM sekmesindeki YAZI TİPİ ADI satırında CODE EAN 13 ifadesini eklemek ve aynı zamanda da YAZI TİPİ BOYUTU için uygun gördüğünüz değere göre ayarlamak sureti ile kullanımda bulunabilirsiniz.

2) Ya da,kendi uygulamanıza,bu uygulamada oluşturulan internet üzerinden font indirip ilgili klasöre aktarma ve kullanıma hazırlama kodlarını ve modül nesnesini ekleyip,kendi uygulamanız üzerinde bu işlemleri gerçekleştirmeyi sağlayabilirsiniz.

Bu paylaşım,sayın ozan bey’in hoşgörüsüne sığınmak sureti ile SADECE bu ihtimalin gerekli olduğu düşüncesi ile yapılmıştır.


eğer burada yazılı olan ifadeler geçerli değil ve tamamen bana dair hatalı yorumlamalarsa,lütfen bu yazıyı dikkate almayınız.işgüzarlık,saygısızlık ya da ukalalık olarak düşünülmemesi temennisi ile.

bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın atoz konu hakkındaki ayrıntılı açıklamanız için teşekkürler.
Sayın karaayhan, atoz hocanın belirttiği gibi "ocx olmadan font olmadan barkod çözümü" yazmışsınız.

Uygulama font olmadan çalışmaz. Benim anlatmak istediğim bazı bilgisayarlara font ekleme yetkisi olmuyor.
Font yüklemeden çalışması için font bilgisayarda yok ise netten fontu indirip fontu yüklemeden formda barkodun görünmesi, istenirse fontun windows/fonts dizinine yüklenerek formd barkodun görünmesi.

Sorunuz cevaplanmış ise lütfen belirtiniz.
özellikle sayın ozan bey,
sorunum çözüldü başlıktaki font olmadanı geri alıyorum, burada amacım ocx olmadan barkod çözümü idi
ve de çok güzel bir örnek yaptınız emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
örneği uyguladım süper çalışıyor...
Sayfalar: 1 2 3 4