AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access ile kasa takip
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar, Access de yeni olduğum için çoğu şeyi yapamadım. öncelikle yapmak istediğim cari formunda arama yapıldığında o kişiye ait bilgilerin olduğu yeri getirmesi ve gelir tablosunda yer alan alanların kullanıcı tarafından doldurularak o kişiye kayıt ettirilmesi. her türlü yolu denedim fakat yapamadım cuma gününe kadar bunu tamamlamam gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz bu konuda.
Form denetim kaynağını sorgudan almanıza luzum yoktu direk tablodan aldırdım açılan kutu ilave ettim burdan kişileri arayabılırsınız o kişinin kaydı gelir 
inceleyiniz
(04/11/2015, 23:59)simendifer yazdı: [ -> ]Form denetim kaynağını sorgudan almanıza luzum yoktu direk tablodan aldırdım açılan kutu ilave ettim burdan kişileri arayabılırsınız o kişinin kaydı gelir 
inceleyiniz

hocam öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. benim yapmak istediğim ayrı bir formda tc kimlik noya göre arama yapıp o öğrencinin tüm bilgilerini cari detay formunda çağırmak sanırım alt form yöntemi kullanılıyor bunun için. cari detay formunda bilgileri geldiğinde de alt tarafta liste kutusunda gelir tablosuna kaydedilecek olan ödeme türü, fatura no, ödeme tutarı gibi alanların her girişte kaydolması. bunu yapamıyorum bir türlü ilişki kuramadım. Daha doğrusu nasıl yapmam gerektiğini de tam olarak bilmiyorum. hatta cari detay formuna gelir tablosundan ödeme şeklini birleşik giriş kutusu olarak yapamadım.
Uygulamadaki frm_carikayit isimli formu inceleyiniz.

Ayrıca, konuda bulunan diğer örnek uygulamalar kaldırılmıştır. Gerçek veri içeren (TC Kimlik No) örnek eklemeyiniz.
Hocam çok tşk ederim tam olarak yapmak istediğim buydu. kusura bakmayaın küçük bi kaza geçirdiğim için ancak cvp verebiliyorum. Peki benim burda cari kodu alanını yanında koyduğum butona kod yazarak kayıt oluşturduğum kişinin soyisminin baş harfi ve tc kimlik nosunun tamamını alarak (Soyadı Cevap olan tc 12345678901 olan kişinin cari kodu butonuna tıkladığımda direk C12345678901 diye txtCariKodu alanına ) yazdırmam mümkün mü? birde ben arattırdığım kişinin formda açtıktan sonra yazdır butonu koyup sadece açtığım kişiyi yazdırabilir miyim? internette araştırıyorum bulamadım.
bu hale getirdim ama üstte yazzdıklarımı yapmaya çalışıyorum. birde sizin bu yaptığınız alt form olayını nasıl öğrenebilirim. video anlatım şeklinde bulamadım.
Sayın hakanbadem20, Site Kurallarımız gereği konuya birden fazla soru sormak yasak. Farklı sorunuz için yeni konu açınız.

Alt form ile ilgili neyi sorduğunuzu anlamadım, ancak benim düzenlediğim örnekteki altformda alt alanları bağla ve üst alanları bağla özelliği "Ogrenciid" olarak belirlendiği için öğrenciye göre alt form güncelleniyor. Sanırım bunu sordunuz.

[Resim: do.php?img=5180]

Ayrıca, eklediğiniz örnekleri sıkıştırıp onararak ekleyiniz.
Sayfalar: 1 2