AccessTr.neT

Tam Versiyon: Rapor Oluşturduğunda Access Kilitleniyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba;

Çalışmamda 1 tablo, 1 form ve 1 raporum var. Formda "Rapor Al" butonuna bastığımda Access kilitleniyor. Normalde Raporu açması gerekiyor.
Açılışta Access penceresi gizleme yaptım. Gizleme yapmadığım zaman normal çalışıyor.

Dosyayı Windows 7 (32Bit) - Office 2013 (32Bit) sistemde, Windows 7 (64Bit) - Office 2013 (64Bit) sistemde  ayrı ayrı denedim. Sonuç değişmedi. Dosyayı hazırladığım sistem 32 bit Windows 7 - 32 bit Office 2013.

Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler. İyi çalışmalar...
Raporunuzun "Yüklendiğinde" olayına Docmd.Maximize yazın...
(12/11/2015, 23:32)POWER yazdı: [ -> ]Raporunuzun "Yüklendiğinde" olayına Docmd.Maximize yazın...

Maalesef bu şekilde de sıkıntılı. Rapor açılıyor ancak raporun tamamı görünmüyor ve yine kilitlenmeler oluyor.
Bende problem yaratmıyor... Konuyu izleyen arkadaşlarda denesin bekleyin...

Onlardada sorun yaşanmıyorsa Office tekrar kurun...
Ben de bayagi uğraştım, kilitliyor.Hali hazırda kullandığım bir programda aynı sorun var, gizlrme yapınca donuyor. Gizlemeyi kaldırdım, donma yok.
Sayın oomerrrr,

Öncelikle,eklediğiniz uygulama üst sürüm olduğundan dolayı inceleme durumum olmamakla birlikte,eğer önceki sürüme göre konunuza dahil etme fırsatı olursa kendi adıma ya da önceki sürüm kullanıp da katılımda bulunmayı isteyebilecekler adına,bu eklemeyi sağlayabilirsiniz.

Pencere ya da Access gizleme işlemlerini tekrar gözden geçirmek sureti ile bu hazırlık sürecini kontrol edip varsa olası hatalar ya da dahil edilmesi veya düzeltilmesi gerekenler,bunları uygulayabilirsiniz.

Aşağıda bağlantısı yazılı konularda yazılı bilgilendirmeleri anlatıldığı hali ile aynı şekilde tatbik edip etmediğinizi kontrol ediniz.çünkü;bu konularda yazılı hususları bire bir uygulandığı takdirde gerek pencere gizleme ve gerekse de sistem farklılıklarında çalıştırma işlemleri sorunsuz olarak işlevlerini yerine getirmektedir.

PENCERE GİZLEME üzerine;

Access Penceresini Gizleme

32 BIT / 64 BIT SİSTEMLERDE FONKSİYON YA DA MODÜL ÇALIŞTIRMA üzerine;(2.mesaj)

32 bit (x86) yapılan programların 64 bit (x64) çalıştırılması

Son olarak,sorununuzun bir ihtimal asıl nedeni,pencere gizleme işlemlerini uygularken bir yerinde yapılması gerekenin dışında bir kod yazımı veya ayarında soruna maruz kalıyorsunuzdur. ya da bir diğer ihtimal;pencere gizleme işlemlerinde gerek formların ve gerekse de özellikle de raporların ÖZELLİKLER-DİĞER-KALICI ve ÖZELLİKLER-DİĞER-AÇILAN satırlarını EVET olarak belirtmelisiniz ki,raporu ister rapor ve isterseniz de ön izleme olarak açtığınızda tüm formların üstünde ön planda ekranda belirmesini sağlamanız gerekir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2