AccessTr.neT

Tam Versiyon: Lisanslı Uygulamanın Başka Pc.de Lisans Sormadan Çalışmasını Nasıl Engelleriz?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Değerli hocalarım;
Ekte bulunan örnekteki uygulama için  lisanslama (ozan hocama ait örneği) uyarladım sorunsuz çalışıyor evimdeki bilgisayarda  ilk açılışta lisans soruyor ve gerekli lisans kodunu giriyorum açıyorum sorunsuz çalışıyor..yine kendi bilgisayarımda lisans tablosunu boşaltıp(silip) yeniden deniyorum yeniden lisans istiyor hiç problem yok...

Kendi bilgisayarımda lisans numarasını girdiğim uygulamayı (lisanslanmış halini yani) işyerimdeki bilgisayarlara götürdüm ve uygulamayı çalıştırdığımda lisans sormadan doğrudan iki bilgisayarda da  açtı..
Yeni bir bilgisayara kurulum olduğu için lisans sormasını bekledim ama sormadan açmış olması beni şaşırttı..

Nerede nasıl bir hata yapıyorum acaba??Evimdeki bilgisayarda Office 2010 ve 2013 ikisi de kurulu..Veritabanı biçimi 2007-2010 olarak ayarlı..İşyerinde 1.bilgisayarda 2010 kurulu 2.bilgisayarda 2007 kurulu..her ikisinde de lisans istemeden açtı..

Ekteki uygulama için  lisanslanmış hali olsa  bile farklı bir bilgisayara taşındığı zaman o bilgisayar içinde lisans sorar hale nasıl getiririz??
Orada bir hata olduğundan dolayı o şekilde sorun yaşıyorsunuz. Teknik üzerinde düzenleme yapılması gerek ki Ozan Bey halledecektir.
Yani bende ya da kurumdaki pc.lerde problem yok,problem uygulama kodlarında mı??Bu durumda Ozan Bey'den bu konuda bir güncellemiş uygulama örneğimi beklememiz gerekmektedir??


Saygılar..
Aslında kodda bir problem yok ancak günümüz teknolojilerine göre yetersiz kalıyor ne yazık ki. Bazı işlemcilerin seri numarası alınamıyor. Eğer seri numarası alınamayan programda lisanslar iseniz farklı bir makinede de aynı sorun ile karşılaşınca lisanslı imiş gibi olur.

Ozan Bey bu konuda bize mantık olarak örnek olması açısından eklemiş. Bizim kendi durumumuza göre düzenleme yapmamız lazım. Nitekim sitemizde yine bilgisayarın diğer aygıtlarına yönelik olarak lisans numarası üreten örnekler vardı onlarıda kullanmanız iyi olurdu. Ozan Bey'in örnekte sorun yok sizin birkaç şey eklemeniz lazım aslında. Vakit olursa bende bir örnek eklemeye çalışırım.
birde bu uygulamayı deneyiniz tablolarda  tablo adlı tablo ya disk no yazar onu sildiğiniz de tekrar lisans işlemi sorar ortada görünen 5 adet sayıyı 300 000 den çıkartın çıkan sayıyı boş bandın üzerine yazın enter leyin  bir daha lisans sormaz 
format attığınızda yada başka bilgisayara kopyaladığınızda tekrar lisans sorar 
Lisans olayını denemelerim sonucunda simendifer hocamın söylediği şekliyle hallettim ekrem abiye ve herkese çok tşk ederim...

Konu taşınabilir..

Saygılar..Örnek ektedir.