AccessTr.neT

Tam Versiyon: Liste kutularında seçilen veriyi rapora aktarma sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli Accesstr.net ailesi ve takipçileri,

Liste Kutusunda Veri Arama ve Seçileni Liste Kutusuna Aktarma başlıklı konumda form sayın ozanakkaya'nın desteği ile tamamlandı. Bu forma eklenen verilerin Rp-OzelNakilDokum raporunda göstermem gerekiyor.

VERİLER RAPORA NASIL YANSITILACAK:


1-İller = Seçilen il ve Adıyaman'a olan uzaklığı Raporda belirtilen metin kutularında gösterilir. İlin KM uzaklığına +/- KM alanında yazılı olan değer ile toplanır. Bu toplam Seçili olan aracın KM bazında yaktığı tutar ile çarpılır, çarpılan tutar GİDİŞ DÖNÜŞ alanında yer alan değer ile ( bu değer sürekli olarak 2'dir ) çarpılarak KM YAKIT TUTARI alanına yazdırılır.


2-Asker = Seçilen askeri personelin ismi ve günlük yevmiye tutarı ve rütbesi raporda ilgili alanlarda gösterilir. Ayrıca seçili olan rütbelinin günlük yevmiye tutarı raporda yer alan Ücret Çarpım Tutarı alanında gösterilir ve Frm-NakilHesapTablosunda yer alan NAKİL GÜN SAYISI alanında yazılı olan rakam ile çarpılarak YEVMİYE alanında yer alan ( 1 - 1/3 - 2/3 ) tutarlarından biri ile çarpılarak raporda yer alan ARA TOPLAM metin kutusunda gösterilir.

3-Sürücü = Seçilen Sürücü ismi ve günlük yevmiye tutarı ve rütbesi raporda ilgili alanlarda gösterilir. Ayrıca seçili olan rütbelinin günlük yevmiye tutarı raporda yer alan Ücret Çarpım Tutarı alanında gösterilir ve Frm-NakilHesapTablosunda yer alan NAKİL GÜN SAYISI alanında yazılı olan rakam ile çarpılarak YEVMİYE alanında yer alan ( 1 - 1/3 - 2/3 ) tutarlarından biri ile çarpılarak raporda yer alan ARA TOPLAM metin kutusunda gösterilir.

4-Araç = Seçili olan aracın Raporda plakası, araç marka, model ve KM bazında yaktığı yakıt tutarı alanlarına yazdırılır.

5-Mahkum = Seçili olan mahkumlar ve bulundukları oda raporda yer alan Oda ve Mahkum Adı Soyadı alanında listelenir.

Frm-NakilHesapTablosunda yer alan Jandarma Er sayısı alanına görevlendirilen er sayısı yazılır, er sayıda raporda yer alan Jandarma Er Sayısı alanında gösterilir, Er sayısı 21.33 TL ile çarpılarak yer alan NAKİL GÜN SAYISI alanında yazılı olan rakam ile çarpılarak YEVMİYE alanında yer alan ( 1 - 1/3 - 2/3 ) tutarlarından biri ile çarpılarak raporda Jandarma Er Sayısı alanında altında yer alan metin kutuna yazdırılır.

Frm-NakilHesapTablosunda yer alan Konaklama Gün Sayısı alanına rakam girildiğinde daha sonra belirleyeceğim ücret tutarı ile çarpılarak raporda yer alan KONAKLAMA ÜCRETİ VE GÜN SAYISI alanına gün sayısı yazdırılır altına da toplam personel sayısı ile çarpılarak rapordaki ilgili metin kutusuna yazdırılır.

Saygılarımla
Örnek uygulamanızda, formda sağ tarafta bulunan lste kutusuna aktarma olayındaki hataları düzelttim.  

Hesaplama olayını tam anlamadığım için hesaplama ile ilgili işlem yapılmadı, formda bulunan liste kutusu ve metin kutularındaki verilerin raporda görünmesi için rapordaki metin kutularının denetim kaynaklarına kod ekledim.

Formu açıp gerekli verileri girin, rapor yazdır butonuna tıklayın.

İncelerseniz mevzuyu çözer, hesaplama ile ilgili işlemleri kendiniz halledebilirsiniz.

Form kapandığında tüm tablolardaki işaretli onay kutularının temizlenmesi gerekli, ayrıca il olayında birden fazla il seçme durumu varmı bilmediğim için sabit kod ekledim.

İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
Sayın ozanakkaya,

Evde ki PC'de Format ve Win 10'a geçiş nedeni ile Office programı yüklü değildi. Yükledikten sonra program üzerinde yapmış olduğunuz değerli katkılarınızı gözlemledim. Sizin getirdiğiniz noktadan sonrasını tamamlamaya çalışacağım. Eksik kaldığım noktalar olursa accesstr ailesinden yeniden destek talep edeceğim.

Saygılarımla...
Sonuç hakkında bilgi verirsiniz. Ancak benim sormak istediğim farklı bir durum var. Rapor 10 satır. 11. kişi olursa nereye kaydedilecek?
Rapordaki satır sayısı görevli personel için yeterli bir satır sayısı. Halihazırda Kendi talebiyle ücreti kendisi tarafından karşılanarak belli bir ceza evine bugüne kadar sevk gönderdiğim mahkum sayısı 6'yı geçmedi. Oda Kaza ( ilçe ) cezaevi oldu.
Sayın ozanakkaya'nın örnek üzerinde yapmış olduğu çalışma sonrasında belirttiği ( kalan ) kısımları tamamladım.

YAPAMADIKLARIM:
1- ( Raporda ) Personel sayısının toplamını metin kutusuna yazdırma,
2- ( Raporda ) Mahkum sayısının toplamını metin kutusuna yazdırma,
3- ( Raporda ) Mahkum odaları farklı bir tablodan çekildiğinden oda isimleri yerine kayıtlı oldukları satırın numarası geliyor.

Toplama, çarpma, çıkarma ve bölme işlemleri gerekli olan metin kutularının hepsinde yapıldı. Kalan sorunlar yukarıda belirttiklerim.

NOT: Raporda Personel sütününda yer alan ilk 2 sütün Sürücüler için devamındaki kısımlar rütbeli askerler için oluşturulmuştur.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
Sayfalar: 1 2