AccessTr.neT

Tam Versiyon: verilerin metin olarak gözükmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
(22/11/2015, 18:49)atoz112 yazdı: [ -> ]sayın access_acemisi,

öncelikle,
EK'te;

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

Alıntı:...Yalnız Sorgudan oluşturulan kisiler tablosunda yine rakamsal veriler var.Ben sorgudan oluşturulan tabloda aynı verilerin metin olarak görünmesini arzu ediyorum...

ifadenize için;önceki mesajda da belirtildiği üzere yapılan işlem "KISMİ" olarak sadece form için ve buna bağlı nesnelerde ve denetimlerde işlem yapıldı.son eklenen örnekte,talebinize uygun olarak bir düzenleme daha yapılmıştır,kalan nesnelere dair.

Alıntı:...Bir de nasıl yapıldığını kısaca belirtirseniz sevinirim...

ifadeniz için;aslında uygulamadaki tablolarda ve form üzerinde yapılan denetimlerdeki değişimleri ve düzeltmeleri kendi uygulamanız ile karşılaştırmak sureti ile farkları görebilirsiniz.sadece olması gereken veri türü ve diğer düzenlemeler yapılmıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sn atoz112
Hocamın dosyasını tekrar kendim düzenleyerek yaptım olmadı.Yani adres bilgileri alanındaki il ilce site tablolarını metin yaptım.Olmadı.
Galiba bir yerde hata yapıyoruz.
Kisilerim sorgusuna ,Bir de birleştirme alanı ekledim .Aşağıdaki kodu da ekledim.bil alanı doğru gözüktüğü halde ilce ve site alanı rakamlı birleşmiş.Fark burada daha da bariz gözüküyor

ADRES: IIf(IsNull([il]);"";[il] & " ") & "" & IIf(IsNull([ilce]);"";[ilce] & " ") & "" & IIf(IsNull([site]);"";[site] & " ")


Yardımlarınızı bekliyorum.Selamlar
sayın Access acemisi,


EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

ayrıca,lütfen;gerek açtığınız bir konu içerisinde birkaç kez eklemeniz gerektiğinde ve gerekse de sonraki yeni konularınızda örnek uygulama ekleyecek olursanız;uygulamalarınızın isimlendirmede bulunurken 1,2... gibi değil de hangi sorun söz konusu ise onu tanımlayacak şekilde ifade etmeniz daha uygun olacaktır kanısındayım.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sn atoz112

Yeni düzenlemenizi inceledim.Ben nasıl yapabilirm diye.Ancak.İlişkiler bölümündeki tabloları görünce doğrusu şaşırdım.Bunu biz nasıl yapabileceğiz.?
  İngilizce kelimeler içeriyor.İlginze teşekkürler

[Resim: do.php?img=5200]
sayın Access acemisi,

ilişkiler ekranındaki o tabloları,
her birinin üzerine gelip sağ tuş ile tablo gizle seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

o tablolar,gizli sistem dosyalarıdır.tüm ilişkileri görmek adına açılmıştır.ilgilenmeniz gerekenler diğer geçerli tablolar ve ilişkilendirmesidir.

son olarak,
eklenen örnek uygulama;talebinize çözüm imkanı sağladı mı?...bilgilendirmede bulunabilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3 4