AccessTr.neT

Tam Versiyon: Access 2013'e dönüştürülmüş projede Utility.mda hatası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar Merhabalar,

Access 2.0'da hazırlanmış büyük bir projenin sizlerin de desteğiyle Access 2013'te %99 oranında çalıştığı aşamaya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu nedenle açtığım tüm konularda desteğini esirgemeyen herkese teşekkürler.

Bugün yaşadığımız yeni fakat bir o kadar da büyük olmayan sorunla karşı karşıyayız. Projemizin bazı butonlarında "Utility.mda" hatası alıyoruz.

Sorunu çözmek adına denenenler:
1) Forumda aradım.
2) Visual Basic Kütüphanelerinde DAO ve ActiveX'in farklı sürümlerini eklemeyi denedim.
3) Visual Basic'de kütüphaneler bölümünde Utility.mda dosyasını eklemeyi denedim.
4) Visual Basic'de modül olarak Utility.mda nın içerisindeki modülleri ekledim.
5) Boş bir Utility.mda dosyası oluşturarak Windows/System32 klasörüne kopyaladım.
6) Yerli ve yabancı kaynakların konu ile ilgili diğer önerilerini denedim.

[Resim: do.php?img=5220]


Benzer bir hata ile karşılaşmış, çözüm bulabilmiş olan varmı?

Teşekkürler.
Tek sizin bilgisayarda mı problem? Farklı makinelerde denediniz mi?
Bütün bilgisayarlarda aynı sorun yaşanıyor.
Diğer açtığınız konuyla birlikte değerlendirince proje dosyanızda bir problem olduğunu düşünüyorum.
Access 2.0 dan şu anki hale getirilmiş proje de tabii ki bir takım makro ve Visual Basic sorunları var ve buradaki amaç ise tüm bu sorunların minimuma indirilmesi. Yukarıda paylaştığım hata ise en son kalan bir kaç hatadan bir tanesi ve önemli olan bu hataya sebep olanın ne olduğu.
Sayın uralcoder,

Bahsettiğiniz soruna dair belirttiğiniz gibi,ilk yapılması gereken olarak,referanslar penceresinde MISSING yazan ifadelerin yerine yenilerini eklemektir.nitekim,siz de bunu yaptığınızı yazmışsınız zaten.

Eğer Utility.mda dosyası kullandığınız sürüme göre değilse ya da eskiyse,geçerli olan sürüme göre olanını tedarik edip tekrar kurmanız da bir diğer çözüm de olabilir elbet.
Alıntı:...en son kalan bir kaç hatadan bir tanesi...

ifadenize yönelik olarak,sayın alpeki99 bey tarafından da dikkat çekildiği üzere,uygulamanızdan kaynaklı bir sorun da söz konusu olabilir.

Bunun yanı sıra,bir diğer ihtimal de kullandığınız Ofis sürümünün belki tekrar kuruluma ihtiyacı da olabilir,yukarıda belirttiğiniz gibi hata sayısı artıyorsa ve gerekli .dll dosyalarını (eğer ki doğru aktarımlar yapılmışsa) ekleme çıkarma ya da tekrar yükleme işlemlerinde dahi devamlılık sağlıyorsa.

Hataların oluşumuna (basit ya da önemli) bir nebze de engel olabilmek ve erken müdahale edebilmek adına,aslında en uygun davranış,gerek konulara eklerken ve gerekse de çeşitli ortamlarda kullanımlar öncesinde kod sayfasında mutlaka DEBUG-COMPILE yapmakta fayda var.bazı hatalar,bu işlemin kullanımı neticesinde çözüme de ulaşılmasına imkan sağlayabiliyor.

Bir de,eğer 32 bit / 64 bit farklılığı söz konusu ise,ilgili .dll dosyasının doğru sistem klasörü içerisinde olması da gerekecektir.

eğer 32 bit ise C:\Windows\System32 klasörü içerisine,

eğer 64 bit ise C:\Windows\SysWOW64 klasörü içerisine aktarılması gibi.

Son olarak,belki örnek uygulamanızı içeriğinde farazi gerçek dışı ve birkaç veri olacak şekilde konunuza dahil edecek olursanız,katılımcılar tarafından incelemelerde bulunma imkanı da söz konusu olabilir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.