AccessTr.neT

Tam Versiyon: hesaplı excel formatından acess vt program oluşturma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba hocalarım
şöyle bir durum söz konusu excel'de çok sayıda hesaplanmış alanlar mevcut ben bunu Access e dökmek istiyorum. Sadece sorum şu nasıl bir yol izlemeliyim. Teşekkürler.

SURESI BITEN EVRAKLAR.xlsx
Merhaba melihcanmavis
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Şunu beliirteyim Excel ile Acces farklı bir yapıda ve sizin örneğinizi excelden accese çevirmek için öncelikle accesi iyi bilmeniz gerekir.Güzel bir iş çıkarmak için önce isteğinizi karşılyacak bir mantıkta kurgu yapıp bunu accese uygulamak gerekir.bunun içinde tablolar ,sorgular ve form yapımlarını ögrenmeniz gerekir.Kısaca ön bilginiz yoksa işiniz zorlu ve uzun bir yol Img-grin ama sitemizde örnekler var bunları inceleyerek başlayabilirsiniz.Kolay gelsin
(11/12/2015, 10:50)C*e*l*o*y*c*e yazdı: [ -> ]Merhaba melihcanmavis
Öncelikle aramıza hoş geldiniz.Şunu beliirteyim Excel ile Acces farklı bir yapıda ve sizin örneğinizi excelden accese çevirmek için öncelikle accesi iyi bilmeniz gerekir.Güzel bir iş çıkarmak için önce isteğinizi karşılyacak bir mantıkta kurgu yapıp bunu accese uygulamak gerekir.bunun içinde tablolar ,sorgular ve form yapımlarını ögrenmeniz gerekir.Kısaca ön bilginiz yoksa işiniz zorlu ve uzun bir yol Img-grin ama sitemizde örnekler var bunları inceleyerek başlayabilirsiniz.Kolay gelsin

hocam merhaba hoşbulduk ön bilgimiz azda olsa var fakat ifadeleri oluşturmak zor olacak sanırım. teşekkür ederim.
hocam formda araştırdığım okuduğum bilgilere göre tabloda hesaplanmış alan yapıp bu bilgiyi tabloda böyle saklamak veritabanının şişmesine sebep oluyor. Bu tür hesaplamaları formda yapmaya çalıştığımda hesaplattırdığım tarihi tabloda göstermiyor ama formül formda çalışıyor neden olabilir sizce.
http://prntscr.com/9cul9a
http://prntscr.com/9culgh
http://prntscr.com/9culrd
Sayın melihcanmavis,

Öncelikle,sayın Celoyce bey tarafından bahsi yapılan açıklamalara ek olarak Site Kuralları sayfasında yazılı hususları incelemenizi temenni etmekle birlikte,site içerisinde daha öncesinde benzeri taleplere dair açılmış konuları araştırmanız ve edineceğiniz çeşitli içeriklerdeki konuları incelemeniz yerinde olacaktır.zira,bu taleplere yönelik olarak birkaç konu mevcut durumda.

Talebinize dair birkaç açıklamada bulunmak üzere de şu hususlara dikkatinizi çekmek ve yönlendirmek yerinde olacaktır kansındayım.

Aşağıda bağlantıları yazılı konuları ilk etapta okumanız faydalı olacaktır.

Yapılmaması gereken ölümcül hatalar

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Bu konularda da belirtildiği üzere,yapılan tavsiye niteliğindeki anlatımlar nezdinde öncelikle ilk yapmanız gereken;iyi bir tablo yapılandırması oluşturmalısınız.bu yapılandırma için,tavsiyeler doğrultusunda doğru tablo ve alan adları tanımlamalı ve doğru veri türleri ile oluşturmaya özen göstermelisiniz.bunun nedeni de,ilerleyen kullanım ve sonuçlar elde etme aşamalarında bu durumlardan kaynaklı olası sorunlara ya da hatalara maruz kalmayı bir nebzede olsa gidermek amacı içindir.

Yalnız şunu da belirtmekte fayda,kimi durumlarda Excel ile oluşturulmuş bazı hususlar tam olarak Access kullanımına uygun olamayabiliyor.bu nedenle,bazı çalışmaların Excel olarak kullanılması daha yerinde olacaktır.çünkü;bazı Excel formülleri kendi içinde kolayca kullanılabiliyorken,aynı işlemi Access üzerinde aynı mantık ile oluşturamıyorsunuz.farklı işlemlere uyarlamak durumunda kalıyorsunuz.zaten,excel;adı üzerinde,hesap tablosu niyeti ile kullanılmaktadır.

1 ) Tablo alanları oluştururken,

eğer metin değeri içeriyorsa veri türünü metin değerine uygun olarak,
eğer sayı veya para değeri içeriyorsa sayı veya para değeri olarak,
eğer tarih değeri içeriyorsa da tarih veri türü olarak ilk etapta belirlemeniz gerekmektedir.

2) alan tanımlarında ALAN BOYUTU olarak gerekmedikçe,karakter sayısı ne kadar girilecekse,ona uygun oluşturmakta fayda var.örneğin;sade AD veya SOYAD değeri girilecek bir alan varsa,bu alan için Alan Boyutu 50 olması yeterlidir.ya da bir diğer örnek;sayı değeri içerecek bir alan üzerinde sadece iki haneli bir değer girilecekse,bu alan boyutunu bayt yapmak gibi.veya bir tarih alanı için Excel uygulamanızdaki gibi,gün-ay-yıl şeklinde olacaksa bu alanın Biçim satırını Kısa Tarih olarak belirlemek gibi.

Son olarak,ilk yapmanız gereken,tablo ya da tablolar hazırlamak ve bu tablolarda olması gereken alanların uygun yazım şeklinde oluşturulmasını sağlamak.en son olarak da,şimdilik sadece 4-5 kayıt içerecek şekilde örnek veriler girmek sureti ile veriler eklemek.

ayrıca,hesaplama değeri içerecek alanları tablolarda oluşturmak yerine bu alanlar için sorgularda belirleyip form üzerinde ya da raporlarda göstermek daha yerinde olacaktır,tablo kapasitesini artırmamak için.

Bütün bu ve bağlantıları yazılı konuları inceledikten sonra,deneme amacı ile bir çalışma oluşturunuz ve konunuzda danışma mahiyetinde harici yazmayı istedikleriniz ile birlikte sorunuz.katılımcılar tarafından size uygun görülebilecek bilgi ya da örnek çalışmalar ya da düzenlemeler sağlanacaktır kanısındayım.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın melihcanmavis,

Alıntı:...Bu tür hesaplamaları formda yapmaya çalıştığımda hesaplattırdığım tarihi tabloda göstermiyor ama formül formda çalışıyor...

ifadenize yönelik olarak;
formülün yazılı olduğu denetimin Tasarım sayfasında eğer DENETİM KAYNAĞI tabloda oluşturulmuş bir alanı mevcutsa bu alan ile ilişkilendirmesi yapılmamışsa bahsi geçtiği üzere DENETİM KAYNAĞI satırında bu alan adı gösterilmemişse,kaydetme işlemi akabinde tabloda bu hesaplanmış değer yer almaz.bunun için şunu uygulamak gerekir:

ilgili hesaplama denetimi belirtildiği gibi,DENETİM KAYNAĞI satırı,tablodaki hesaplanan değerin gösterileceği alan seçilerek belirmesi sağlanır.formun Geçerli Olduğunda olay yordamına da bu denetim için hesaplama formülü yazılır.

ÖRNEK:
tabloda hesaplama alanı olarak alan1 adı yazılı olduğunu varsayalım.

formun Geçerli Olduğunda olay yordamına

Kod:
Me.alan1_icin_olusturulan_denetim_adi=a+b

yazılır.kaydetme işlemi neticesinde de,bu toplama değeri ilgili alan1 içinde gösterilmiş olur.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2