AccessTr.neT

Tam Versiyon: Butonla sayfa bilgilerini başka sayfaya aktarma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Metraj sayfasına Butonu koydum. Butona her bastığımda metraj sayfasında olan renklendirilmiş kısmı sayfa 1 kopyalayacak. Tekrar metraj bilgisindeki verileri değiştiğimde tekrar butona bastığımda sayfa 2 kopyalasın. Her butona bastığımda başka sayfaya o andaki değişen metraj bilgilerini başka sayfaya kopyalasın.

Not: Örnek olarak kopyalanacak kısmı sayfa 1 yapıştırdım. Saygılarımla.
Sayın 53rize,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak,aşağıdaki açıklamanın (yorumun) yapılması uygun görülmüştür.

Metraj sayfasında her bir veri değişiminde yeni bir sayfa oluşturup tüm çizelgeyi aktarmayı talep ediyorsunuz.

Bu talebinizin amacı nedir? Kast edilen,neden en ufak bir değişimi dahi yeni bir sayfaya kaydetmek istiyorsunuz? Ayrıca,bu metraj verileri ne sıklıkla değişime uğramaktadır?

Kaldı ki,bu değişen veri tüm verileri de kapsayabilir veya sadece bir iki hücreyi de.dolayısı ile de,her bir buton tıklandığında sürekli yeni sayfa oluşturmak durumunda kalınacak.bu da,bir bakıma sayfa eklenme yükü demektir.bu yük de,uygulamanın kapasitesini bu işlem akabinde artırmak demektir.ilk zamanlar belki önemsiz gibi gelecektir fakat zamanla,veri güncelleme sıklığına göre  uygulama miktarında artışa neden olacaktır.

Sayfa açma sınırı olarak 255 adet diye ifade edilmektedir.bu sayı,500 ile 1000 veya üzeri olarak da kimi sitelerde ifade edilmektedir.elbette,çeşitli durumlara göre (özellikle de bilgisayarın kapasitesine göre değişmekle birlikte)bu sayı artırımı yapılabiliyor.fakat,kimi durumlarda,bu yüksek miktardaki sayfa sayısı kaydetme işlemlerini gerçekleştirmediğinden (kasması sonucu) hata da vermektedir.

Yüksek sayıda sayfa açılsa bile bir diğer sorun olarak da,aranan bir veri söz konusu olduğunda bunu yüksek sayıdaki sayfalarda hemen bulmak da zorlaşacaktır.

Aslında,eğer geçerli bir nedeni veya amacı yoksa,buna neden olmaktansa,bunun yerine;her bir değişim ihtiyacı olduğunda bunu direkt aktarmak daha yerinde olmaz mı acaba?

Bu mesajda vurgulanmak istenen sadece şu;eğer gerekli bir işlem değilse,harici yük yapmaya veya kapasite artırmaya gerek olmasına engel olmaktır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın atoz112; Öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Ben öyle bu çalışma kitabında, 100 sayfa veya 200 sayfa açacak değilim. En fazla olsa 10 sayfa veya 15 sayfa olur. Bazen acil afet durumlarında, 10 veya 15 adet değişik çalışmalar arazide tespit ediyoruz. Bunları Metraj sayfasın yükseklik ve açıklık değerlerini girdiğimde renkli görünen sayfada yaklaşık maliyet hesaplıyor. İşte girdiğim her proje değerlerini butona bastığımda yeni sayfaya, tekrar başka veri girdiğimde diğer peşindeki sayfaya kopyalayacak. Böyle bir çalışmaya gerek duyduk, olursa çok memnun oluruz. saygılarımla
sayın 53rize,

Alıntı:...renkli görünen sayfada yaklaşık maliyet hesaplıyor. İşte girdiğim her proje değerlerini butona bastığımda yeni sayfaya, tekrar başka veri girdiğimde diğer peşindeki sayfaya kopyalayacak...

bir önceki mesajda bir diğer kast ettiğim de şu;eğer yapılmak istenen;her bir yeni veri değişimlerinde eğer yeni sayfada açılan bu değerlerin başka bir geçerliliği yoksa ve sadece her bir yeni değişimde (keşif amaçlı) hesaplama yapması ve bu hesaplama sonucunun görülmesi ise,yeni bir sayfa açmak yerine mevcut sayfaya bu yeni değişen verileri aktarıp tek bir sayfada bu yeni hesaplama değerlerini görmek.

böylece,hem sayfalar açmamış olursunuz hem de tek sayfa üzerinden yeni değişim veri değerlerinin hesaplanma değerlerini görmüş olursunuz.

Son olarak,tekrarlamakta fayda var;(niyetim konuyu uzatmak değil elbet),
Sadece,eğer bu her bir veri değişimini kaydetmenin bir amacı yoksa ve sadece geçici maliyet hesaplamaları yapılmak isteniyorsa,bütün bu yazılı yorumlar geçerlidir.değilse,bir diğer ifade ile eğer her bir yeni veri değişimini kaydetmek ve kayıtlı barındırmak isteği söz konusu ise,talebinize göre gerekli çalışmalar,katılımcılar tarafından yapılacaktır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
 
Konuyu kapatabilirsiniz. Sorun halledildi. Teşekkürler.
sayın 53rize,


Alıntı:...Konuyu kapatabilirsiniz. Sorun halledildi...

ifadenize yönelik olarak;
siz de uygun görür ve isterseniz eğer,sorununuza dair çözümünü ve çözülmüş halini içeren örnek uygulamanızı paylaşmak ister misiniz?

böylece,benzer soruna maruz kalabilecek diğer üyelerin de bilgi edinmesini ve öğrenmesini,benzer çözüm mantığı ile sonuca ulaşmalarına da imkan sağlamış olursunuz.takdir ve tercih sizindir elbet.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2