AccessTr.neT

Tam Versiyon: liste kutusundan seçilen kayıtların altforma aktarılması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar; ekteki veritabanımda göreceğiniz;  t_hambezsiparisyyy anaformunda;
üst bölümde siparişler bulunuyor. Hemen altında bu siparişlere ait fatura girişlerini yaptığım veri sayfası bulunuyor. 
Sağ tarafta da (başka bir formdan girilen) faturalar bulunuyor.
Yapmak istediğim; siparişe ait faturaları, bu liste kutusundan seçmek suretiyle söz konusu siparişle ilişkilendirmek.

Örneğin, İlk sipariş kaydında göreceğiniz 3000mt lik siparişe ait 3 tane  1000'er metrelik fatura bulunuyor. Bunlara liste kutusundan tıklamak suretiyle siparişin alt bölümüne atanmasını istiyorum.

Yalnız dikkat çekmek istediğim husus, liste kutusunda tıklanan faturaların alt veri sayfasında yeni kayıtlar oluşturmasını istemiyorum. Liste kutusu da, veri sayfası da aynı yerlerden kayıt alıyor. Haliyle, liste kutusunda tıklanan kayıtların, veri sayfasında yeniden oluşturulması, mükerrer kayıtlar oluşmasına neden olacak.

Özetle yapmak istediğim liste kutusundan misal ilk kaydı (123452 ARES dokumaci2 1000 19.01.2016 30) seçtiğimde ilgili kaydın [hambezsipno] alanına o anda açık bulunan sipariş numarası olan "1" yazdırmak. Bu sayede o fatura kaydı ilgili sipariş kaydına atanmış olacak. Liste kutusunda atanmayan fatura kayıtları(yani [hambezsipno] alanı boş olan kayıtlar) geride kalacak.


İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Liste kutusunun çift tıklandığında olayına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

DoCmd.SetWarnings False

DoCmd.RunSQL "UPDATE f_hambez SET f_hambez.hambezsipno = [Formlar]![t_hambezsiparisyyy]![hamsip_no] WHERE (((f_hambez.[No])=[Formlar]![t_hambezsiparisyyy]![Listekutusu]));"
DoCmd.SetWarnings True
Me.t_faturalar.Requery
Çok teşekkürler OZan Bey yine hızır gibi yetiştiniz.

Benzer sorusu olanlar için;Ozan Bey'in kodunu ekledikten sonra, Listekutusunun sorgu bölümünde hambezsipno alanının altına "is null" yazdım ve çift tıklatıldığında kodunun altına listekutusu.requery kodunu ekleyerek, tıklandıktan sonra liste kutusundan silinmesini de sağladım.

Zihninize, emeğinize sağlık...