AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kaydet Uyarısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Formdaki arkadaşların yardımlarıyla fatura programımı bitirdim. Vermiş olduğunuz üstün yardımlardan dolayı öncelikle hepinize çok teşekkür ediyorum.

Son olarak Fatura giriş sayfasında kaydet ve yazdır butonuna tıkladığım zaman uyarı vermesini istiyorum. HAZIRLADIĞINIZ FATURA KAYIT EDİLSİN Mİ?  , HAZIRLADIĞINIZ FATURA YAZDIRILSIN MI? gibi. Bu konuda da yardım ederseniz sevinirim. iyi geceler.
Kod:
Kaydet butonun Güncelleştirme öncesi olay yordamına bu kodu ekle.

Private Sub Form_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
   'Yeni kayıt yaptığınız da size işlem onayı için soracaktır
If NewRecord = True Then
If MsgBox("İşlem kaydedilsin mi?", vbQuestion + vbYesNo, "Onay") = vbNo Then
DoCmd.RunCommand acCmdUndo
End If
End If




End Sub
sayın kenan827,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

son olarak;
şu iki hususa dair tavsiyelerde bulunmak üzere belirtmekte fayda görmekteyim,naçizane.

1) lütfen,form üzerinde gerek formun kendisi için ve gerekse de denetimleri için olay yordamlarında KATIŞTIRILMIŞ MAKRO kullanımı yerine,kod yazmaya gayret ederek hem bu konuda tecrübe edinmeye istekli olunuz hem de ileride makro sorunlarına maruz kalma durumlarına engel olunuz.

2) modülleriniz içerisindeki ptrsafe kullanımlarına dair yazmış olduğunuz if...then yazımlarını tekrar gözden geçiriniz.else öncesi ve sonrası yazımlarında hem üstte hem de alt kısımda ptrsafe kullanmayıp sadece ya öncesinde ya da sonrasında kullanmaya gayret ediniz.

ÖRNEK:
MODULE11 adlı modülde olduğu gibi.

Kod:
#If VBA7 Then
    Declare PtrSafe Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _
  (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long

    Declare PtrSafe Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _
  "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long

    Declare PtrSafe Function SetCursor Lib "user32" _
  (ByVal hCursor As Long) As Long
#Else
    Declare PtrSafe Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _
  (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long

    Declare PtrSafe Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _
  "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long

    Declare PtrSafe Function SetCursor Lib "user32" _
  (ByVal hCursor As Long) As Long
#End If

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
(20/01/2016, 15:12)atoz112 yazdı: [ -> ]sayın kenan827, EK'te; bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz. son olarak; şu iki hususa dair tavsiyelerde bulunmak üzere belirtmekte fayda görmekteyim,naçizane. 1) lütfen,form üzerinde gerek formun kendisi için ve gerekse de denetimleri için olay yordamlarında KATIŞTIRILMIŞ MAKRO kullanımı yerine,kod yazmaya gayret ederek hem bu konuda tecrübe edinmeye istekli olunuz hem de ileride makro sorunlarına maruz kalma durumlarına engel olunuz. 2) modülleriniz içerisindeki ptrsafe kullanımlarına dair yazmış olduğunuz if...then yazımlarını tekrar gözden geçiriniz.else öncesi ve sonrası yazımlarında hem üstte hem de alt kısımda ptrsafe kullanmayıp sadece ya öncesinde ya da sonrasında kullanmaya gayret ediniz. ÖRNEK: MODULE11 adlı modülde olduğu gibi.
Kod:
#If VBA7 Then     Declare PtrSafe Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _   (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long     Declare PtrSafe Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _   "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long     Declare PtrSafe Function SetCursor Lib "user32" _   (ByVal hCursor As Long) As Long #Else     Declare PtrSafe Function LoadCursorBynum Lib "user32" Alias "LoadCursorA" _   (ByVal hInstance As Long, ByVal lpCursorName As Long) As Long     Declare PtrSafe Function LoadCursorFromFile Lib "user32" Alias _   "LoadCursorFromFileA" (ByVal lpFileName As String) As Long     Declare PtrSafe Function SetCursor Lib "user32" _   (ByVal hCursor As Long) As Long #End If
bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.

Arkadaşlar çok teşekkürler ellerinize sağlık.

atoz112 Hocam bu pragramı pormdan indirdim. Sizlerin sayesinde tam istediğim hale geldi. Kodlardan hiç anlamiyorum. if...then, Else nerelerde kullanılır ne gibi işlem yapar hiç bilmiyorum. Değindiğiniz if...then sorun yaratacaksa size zahmet olmayacaksa anlattığın Else düzeltmelerini yaparsanız sevinirim. Hocam birde arkadaki Access sayfasını gizlerseniz çok iyi olacak. Saygılarımla iyi çalışmalar diliyorum.
sayın kenan827,

Alıntı:...anlattığın Else düzeltmelerini yaparsanız sevinirim. Hocam birde arkadaki Accesssayfasını gizlerseniz çok iyi olacak...

talebiniz doğrultusunda,
konunuzun 3.mesajında eklenen örnek uygulama güncellenmiştir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Çok, çok teşekkürler hocam ellerinize sağlık tam istediğim gibi olmuş.

Hocam Fatura yazdır butonuna tıkladığımız zaman Alt formdaki satış ile ilgili metin kutuları boş olduğu zaman Fatura boş bilgileri kontrol ediniz. Uyarısını veriyor. Bu şekli ile çok güzel. Kaydet butonunda tıkladığımız zaman da Alt formdaki satış ile ilgili metin kutuları boş ise ayni şekilde Fatura boş bilgileri kontrol ediniz. uyarısını verirse çok güzel olur.
Sayfalar: 1 2 3