AccessTr.neT

Tam Versiyon: Güncelleme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba arkadaşlar ekteki fatura programımda;

1-Fatura girişi sayfasındaki listesinde kişi sorgulayıp seçip metin kutularına aktardıktan sonra Listenin içi temizlensin.
2-Form ilk açılışta liste boş olarak görünsün.
3- Fatura arşivinde listede istediğimiz kişiyi seçip sil butonu ile siliyorum. Alttaki listede anında güncellenmiyor. Fatura arşivini kapatıp açtıktan sonra listede siliniyor.

4-Fatura giriş sayfasında listenin koş kalmasını istememin nedeni. Listeden kişiyi seçip metin kutusuna aktarıyorum. Fatura alt formunda satış bilgilerini giriyorum yazdır dediğim zaman baskı ön izleme açılıyor. Baskı önizlemede faturayı kontrol ettiğimiz zaman yanlış kişiyi seçtiğimizi fark edip fatura giriş sayfasına dönüp doğru kişiyi seçip tekrar yazdır dediğimiz zaman eski kişiye ait bilgilerinin durduğunu görüyoruz. Yani fatura giriş sayfasında da liste ve metin kutularında anında güncelleme yapmıyor. Eğer Anında güncelleme yaparsa listenin boş kalmasada olur.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. İyi akşamlar.
Faturarsivi formunuzda, FATURASİL buton olay yordamını;

On Error GoTo Err_FaturaSil_Click
Dim C As Integer
C = MsgBox("Kayıt silinecek..! Eminmisiniz?", vbOKCancel + vbQuestion, "CeloSoft")
If C = vbOK Then
DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 8, , acMenuVer70
DoCmd.DoMenuItem acFormBar, acEditMenu, 6, , acMenuVer70
DoCmd.SetWarnings True
Me.Liste.Requery
' Me.Liste26.Requery
ElseIf C = vbCancel Then
Me.Undo


End If

Exit_FaturaSil_Click:
Exit Sub

Err_FaturaSil_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_FaturaSil_Click

Form.Recalc
End Sub

Şeklinde düzeltin..silineni anında günceller.
Çok teşekkürler hocam.
Hocam Fatura Giriş sayfasındaki listeden kişiyi seçip kişini bilgilerini ilgili metin kutularına aktarıyorum. Yazdır dediğim zaman baskı ön izleme açılıyor. Baskı önizlemede faturayı kontrol ettiğimiz zaman yanlış kişiyi seçtiğimi fark edip fatura giriş sayfasına dönüp doğru kişiyi listeden seçip kişi bilgilerini metin kutularında değiştiriyorum. Tekrar yazdır dediğimiz rapor sayfasında eski kişiye ait bilgilerinin durduğunu görüyorum. Yani FaturaDokum raporu güncellenmiyor. FaturaDokum listesinin de güncellenmesi için bir kod eklerseniz sevinirim. Saygılar.

Hocam eklediğiniz kod ile FaturaArsivindeki kişiyi seçiyorum sil butonuna tıklıyorum. Silmiyor. Hiç bir işlem yapmıyor. Yazdığınız kodu yukarıdaki programa uygulayarak eklerseniz sevinirim.
sayın kenan827,

EK'te;
((kayıt girişi ve arşiv formu üzerine),

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Çok, çok teşekkürler hocam yine can kurtaran gibi yetiştiniz.
sayın kenan827,

siz de takdir edersiniz ki ve muhtemel incelemişsinizdir,
Site Kuralları sayfasında yazılı hususlar itibarı ile;eğer konu başlığındaki soruna / talebe dair paylaşılan bilgilendirmeler neticesinde çözüm elde edildiyse,o zaman,konunun çözüme ulaştığına yönelik olarak yine konunuzda belirtecek şekilde konunun taşınmasını talep etmeniz yerinde olacaktır.

kaldı ki,
5.mesajda bahsettiğiniz hususlar ise yeni talep nezdinde değerlendirilmesi ve bunun da yeni konu açmak sureti ile bahsinin yapılması gerektiğine işaret etmektedir.yeni konunuzda örnek uygulamanızı da dahil ederek bu hususları tekrar dile getiriniz lütfen.teşekkürler.

ayrıca,sayın yorum70'e hitaben yazmış olduğunuz

Alıntı:...eklediğiniz kod ile FaturaArsivindeki kişiyi seçiyorum sil butonuna tıklıyorum. Silmiyor. Hiç bir işlem yapmıyor...

ifadenize yönelik olarak,belirtmekte fayda var.sayın yorum70 tarafından buton içeriğinde yapılan düzenleme kodlarında herhangi bir sorun söz konusu değildir ve sorunsuz işlemi yerine getirmektedir.

KONU;
bu yönde ifadeniz dolayısı ile,çözüm elde edildi düşüncesi ile Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.