AccessTr.neT

Tam Versiyon: Excel tablosundan veri aktarma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba
Ekte Excel de hazırlanmış bir hesaplama tablosu var,tabloda üretilen ürünlerin üretim aşamasında kullanılan Hammade isimi , kullanılan birim miktarı  ve fire miktarı vs. var. Bağlı tablo yöneticisi ile Excel den Acesse  veri alma işlemini hesaplama tablosunun standart yapısı nedeni ile yapamadım. Fikri olan var mı ?

Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.[Resim: sadd.gif]
sayın balmy,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
bu husus ile ilgili hali hazırda mevcut Access uygulamasını da,
içeriğinde farazi gerçek dışı ve sonuçları görebilmek adına birkaç veri barındıracak şekilde konunuza dahil ediniz.

son olarak;
site arama sayfasında çift tırnak içerisinde yazmak sureti ile 
"excelden veri" ifadesini yazdığınız takdirde edineceğiniz çeşitli içeriklerdeki konularda yer alan bilgileri ve örnekleri inceleyiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhaba Sayın Atoz112 
Öncelikler teşekkürler ilginiz için.
Excellden veri aktarma ile ilgili soruları inceledim. Maalesef işime yarayacak bir şey bulamadım.
Excel de ki tablonun standart yapısı nedeni veri aktarmada ile sorun yaşıyorum.
 Bir.Kul.Mkt(KG), Fire (%), Birim.Kul.Top. Mkt,  Mam.Kul.Top.Mkt  alanlarının satırdan sütuna, üretilen mamul adının ise sütundan satıra dönüştürülmesi gerekiyor aslında.Örnek  dosyada bu işlemin manuel düzenlenmiş halini göreceksiniz.
Ya excelde tabloyu kullanmak istediğim şekilde düzenleyerek access'e aktarmalıyım.Yada Access ten istediğim düzende verileri alabilmeliyim.
Nası bir yöntem uygulamalıyım.Hesaplama tablosundaki satır ve sütunlar üretilen mamul ve kullanılan hammaddelere  göre  değişiklik arz edebilir. Artarda azılarda 
Dosyalardaki veriler gerçek veri değildir. Umarım izah edebilmişimdir.

iyi çalışmalar
(04/02/2016, 16:06)balmy yazdı: [ -> ]Ya excelde tabloyu kullanmak istediğim şekilde düzenleyerek access'e aktarmalıyım.

Accesse aktardığınızda tablodaki verilerin nasıl görünmesini istediğinizi belirtiniz. Örnekte bağlı tablo var, bunun yerine örnek tablo ekleyiniz.
Sayın ozanakkaya
örnek tablolarda düzenleme yaptım.Verileri bağlı tablo şeklinde aldıktan sonra mamul ve hammadde olarak iki ayrı tabloya aktarmayı düşünmüştüm.

yardımlarınız için teşekkürler
Sayın balmy, eklediğiniz örnekteki ekleme sorguları düzgün çalışıyor. Bende çözüm olarak bu sorguları ekleyecektim. Sorun nedir acaba? Yapılmasını istediğiniz nedir?
Sayfalar: 1 2