AccessTr.neT

Tam Versiyon: Toplu Barkod Yapıştırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Konunun öncesi ve örnek aşağıdaki linktedir.

https://accesstr.net/konu-kayit-karsilas...#pid131760


Örnekte bulunan F_CIKIS_IRSALIYESI formundaki ÜRÜNLERİN KAYDINI YAPINIZ yazan forma daha önceden excelde bulunan barkod numaralarını kopyala yapıştır ile yapıştırmak istiyorum. Bazı barkodlarımda harflerde bulunmakta. Excelden kopyalayıp yapıştırınca

"Run time error '13':
Type mismatch"

hatasını veriyor.

örnek barkodlar
123
789
kp123
kp563
sayın kadirdursun,

1)

Alıntı:...excelde bulunan barkod numaralarını kopyala yapıştır ile yapıştırmak istiyorum...

ifadenize yönelik olarak;
bahsini yaptığınız Excel uygulamasını da konunuza dahil ediniz.

2)

F_CIKIS_IRSALIYESI adlı formun KAYIT KAYNAĞI satırındaki T_CIKIS_IRSALIYESI adlı tabloda,BARKOD alanı mevcut değil.

ya aktarmayı istediğiniz tabloyu belirtiniz ya da eğer bu tablo geçerli ise,tabloda buna dair alan oluşturmalısınız ki,aktarımlarda yazılabilsin.

ayrıca,exceldeki verileri Access tablosuna aktarmanın bir diğer yöntemi de;üst menüden (Dosya Menüsü) DIŞ VERİ AL seçeneği ile ve akabinde yönlendirmeleri takip ederek,hangi tabloya dahil etmek istediğinizi seçerek aktarabilirsiniz.

3)

Alıntı:...ÜRÜNLERİN KAYDINI YAPINIZ yazan forma...

ifadede bahsi geçen bu hususa rastlanılmamıştır.


son olarak;ola ki bir ihtimal katılımcılar tarafından herhangi bir karışıklığa mahal vermemek adına;
konularınıza ekleyeceğiniz uygulamalarınızın tanımlanması için,ya bir tarih ya da numara vererek dahil etmeniz yerinde olacaktır.örneğin;SEVKİYAT1 v.s.gibi.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Özür dilerim. Formun adını yanlış yazmışım. F_GELIS_IRSALIYESI formundaki ÜRÜNLERİN KAYDINI YAPINIZ yazan form olacaktı. Excel tablosuna bir kaç satırlık örnek ekledim. 1. mesaja bunuda ekledim.
sayın kadirdursun,

excel hücre veya hücrelerindeki barkod değerlerini direkt olarak kopyala-yapıştır işlemleri ile bahsini yaptığınız F_GELIS_IRSALIYESI adlı formun içeriğindeki AF_ISLEMLER adlı alt formun üzerinde yer alan BARKOD adlı denetimin içerisine önce o denetimi seçip (odaklanma ile denetime tıklamak kast edilmiştir) excelden kopyaladıktan sonra yapıştırdığınız takdirde;o denetimin içerisinde tüm barkod değerlerini tek tek satır satır yazmış olursunuz.bu da,hata demektir.çünkü;barkod denetiminin üzerine sol tuş ile tıkladığınızda ve denetim içerisinde sağa doğru kursoru ilerlettiğinizde fark edilecektir.tek satırda tek bir kayıt üzerinde tüm barkodlar yazılı olacak demek istenmektedir.

fakat eğer amacınız;alt form içerisine excelden tüm barkod hücrelerini seçip alt formda peş peşe kayıtlar olarak eklemek ise,bunun için bir üstte açıklanan duruma mahal vermemek için,alt formun * (YILDIZ) işareti olan satırının sol tarafında yer alan KAYIT SEÇİCİ kısmını sol tuş ile aktif ettikten sonra yapıştırmayı deneyiniz.böylece,tüm excelden seçilen barkod değerleri alt formda satır satır eklenmiş olduğu görülecektir.

son olarak,boş bir Excel (ya da şart değil herhangi bir not defteri uygulaması üzerinden de olabilir) yazılmak ve kopyalanmak sureti ile,ikinci kısımda bahsedilen işlemin uygulanması neticesinde herhangi bir hata vermeksizin direkt yapıştırma işlemi uygulanmıştır.deneyebilirsiniz.

BARKOD alanı ilgili tabloda Metin (String) veri türü olarak oluşturulduğu için,tür uyuşmazlığı hatası vermez.fakat,eğer ki,bu eklediğiniz uygulamanın dışında başka bir uygulama üzerinde bunu belirtiyorsanız veya bu hatayı alıyorsanız;o zaman,o uygulamada yer alan form üzerinde bir hataya mahal veren bir çalışma veya kodlama ya da benzeri bir tetikleme olabilir.

çünkü;konunuza eklediğiniz bu uygulama üzerinde bahsini yaptığınız bir durum söz konusu değildir.gerekli bilgilendirmelerde bulunmanız yerinde olacaktır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Teşekkür ediyorum.

Şöyle bir sorun var.

Eğer barkodlar içinde harf yoksa (hepsi rakamdan oluşuyorsa) sorunsuz bir şekilde yapıştırıyor. (Rakamlardan oluşan aynı barkodları ikinci defa kopyala yapıştır yapıncada sorun olmuyor.)

Eğer seçilen barkodlar içinde harf varsa ve o barkodun ilk defa kaydı yapılıyorsa yine sorun yok.

Fakat daha önce kaydı yapılmış ve içinde harf olan bir barkodu yapıştırmayı deneyince hata veriyor.


Yani yeni kayıtlar açıp üst üste peşi sıra kopyala yapıştır işlemi uygulandığında tür uyuşmazlığı hatası vermektedir.
Sayın kadirdursun,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;İki yöntem önerisinde bulunmak isterim.

YÖNTEM 1

Hem Excel tablosunda yer alan barkod değerlerini Kopyala / Yapıştır işlemini uygulamak sureti ile F_GELIS_IRSALIYESI adlı formun içerisinde yer alan AF_ISLEMLER adlı alt forma yeni kayıtlar olarak eklemeyi hem de akabinde de,eklenen bu yeni kayıtlar üzerinde kayıt işlemlerini yerine getirmek istiyorsunuz.

Kopyala / Yapıştır ile uğraşmak yerine,bu yöntem ile; F_GELIS_IRSALIYESI adlı formun YÜKLENDİĞİNDE olay yordamına (veya bunu başka olay yordamlarına uyarlayabilirsiniz),barkod değerlerinin yer aldığı Excel uygulamasından yeni bir tablo oluşturup o tabloya kaydetmesini ve AF_ISLEMLER adlı alt formdaki BARKOD denetiminden (bu arada,bu denetimi Açılan Kutu türüne dönüştürmek gerekmektedir) de istenilen barkod değerinin seçilerek işlemlere devam edilmesi sağlanabilir.

(EK’te ki SEVKIYAT-ATOZ-yeni3.accdb adlı örnek uygulama bu yönteme göre hazırlanmıştır.)


YÖNTEM 2

yine EK'teki Excel üzerinden (sadece,örnek olması adına dahil edilmiştir),Kopyala / Yapıştır işlemini uygulamak sureti ile istediğiniz sonuçları almanız söz konusudur.

(EK’te ki SEVKIYAT-ATOZ-yeni2.accdb adlı örnek uygulama bu yönteme göre hazırlanmıştır.)

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2