AccessTr.neT

Tam Versiyon: Şartlı olarak çoklu silme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar eklediğim programda FaturaGiriş formunda FATURA SİL butonu tıkladığım zaman FaturaDetay Tablosunda aşağıdaki başlıklar altındaki verilerin bire bir aynı olan mükerrer müşteriler hem FaturaBilgisinden, hemde FaturaDetay dan silsin ve anında FaturaGirişi sayfasındaki listede güncellensin. Eğer oluyorsa FaturaArşivi Formundaki listede de güncellensin bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


FaturaDetay da aynı olarak mükerrer kayıtların başlıkları
1- AnaPara
2- KdvOrani
3- SatilanUrun
4- Adedi
5- Fiyati
6- Tutari
7- Kdv
Eklediğiniz uygulamadaki tabloda DetayNo alanındaki veri 1 ve 2 olanlar aynı. Silme işleminde 1 nolu veri mi yoksa 2 nolu veri mi silinecek??
Hocam 2 silinecek devamlı ilk satırdaki kayıt kalsın. Sonraki mükerrer satırlar silinsin.
sayın kenan827,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Hocam mükerrer kayıtları FaturaDetayda Müşterinin satışla ilgili bilgilerini siliyor. FaturaDetaya bağlantılı olarak FaturaBilgisinde mükerrer müşteriyi silmiyor. Benim istediğim. Sil Butonuna tıkladığım zaman Mükerrer müşterileri FaturaBilgisinde ve FaturaDetayda işikili olarak ne kadar mükerrer kayıt varsa boş satırlar dahil hepsini silinsin. Saygılarımla iyi çalışmalar.
Sayın kenan827,

Alıntı:FaturaDetay da aynı olarak mükerrer kayıtların başlıkları

1- AnaPara
2- KdvOrani
3- SatilanUrun
4- Adedi
5- Fiyati
6- Tutari
7- Kdv

Talebiniz; FaturaDetay adlı tabloda yukarıdaki başlıklarda bire bir aynı mevcut kayıtların silinmesi.ana talebiniz bu.

1) 4.mesajda eklenen örnek uygulamada,ilgili tablodaki mevcut mükerrer kayıtlar silinmiştir.

2) FaturaBilgisi adlı tabloda herhangi bir işlem yapılmamıştır.çünkü,bu ayrı bir mükerrer kayıt kontrolü içeren bir husustur.

daha önceki konularınızda birkaç kez yinelendiği ve hatırlatıldığı üzere; FaturaBilgisi adlı tabloda aslında olmaması gerekli alanlar oluşturulmuş ve bunlarında yanlış tabloda oldukları aksine o alanların FaturaDetay tablosunda olmasının daha doğru olacağı, FaturaBilgisi adlı tabloda sadece firma bilgilerinin olması gerektiği açıklanmıştır.

Fakat,detaylarda olması gerekli alanlar diğer olmaması gerekli tabloda bulunduğu için, FaturaBilgisi adlı tabloda doğal olarak mükerrer kayıt oluşması söz konusudur.

3) Örnekte yapılan sorgu işleminden yola çıkarak,benzer bir sorguyu da FaturaBilgisi adlı tabloda mükerrer kayıtları iptal etmek için uyarlayabilirsiniz.

4) Yapılması gereken,2.maddede ki açıklamalara uygun yeniden bir düzenleme yapmak.bununla birlikte,asıl mükerrer kayıt kontrolünü sadece detay tablosunda oluşturmalısınız.ihtiyacınız olan kısım burası,bana göre.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2