AccessTr.neT

Tam Versiyon: Rapordaki resmi koordinata göre açtırma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar;
Aşağıdaki linkte formun koordinatları ile ilgili örnek var.

https://accesstr.net/konu-formun-anasayf...n+herhangi


İstediğim şu. Elimdeki tabloya 6 adete kadar resim yolu ekleyebiliyorum. Eğer 1 resim eklemişsem raporda büyük olarak gözüksün. 2 resim eklemişsem resim küçülsün ve alt alta çapraz olacak şekilde raporlansın, resim eklendikçe görüntülemede değişsin.
sayın kadirdursun,

öncelikle,bir hususu belirtmekte fayda var kanısındayım.

bağlantısını verdiğiniz konunun başlığından da anlaşılacağı üzere;sizin talep ettiğiniz ile o konuda yer alan işlemler aynı değil.

MOVE komutu;
(bağlantıdaki konuda yer aldığı üzere),
bir formun istenilen değerler akabinde açılışını o istenen değerlere göre (soldan,sağdan,üstten) taşımak sureti ile yer almasını sağlamak için kullanılmaktadır.

fakat sizin talebiniz ise;
rapor üzerinde ilgili kayda göre kaç adet resim mevcutsa,o resim adedi kadar resim çerçevesi oluşması ve bununla birlikte de dolu resim durumlarına göre boş olanların gizlenmesi veya gösterilmemesi dolu olanların da birbirleri ile orantılı olarak ebatlara uygun şekilde rapor üzerinde yer alması.

bu işlemler için harici kodlama ile birlikte (boş / dolu olması kast edilmiştir) sayısına göre RESIZE komut işlemlerinin uygulanması gerekmektedir.

site arama sayfasında "resize" ya da "boyutlandırma" benzeri ifadeleri aratmak sureti ile edineceğiniz çeşitli konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
(23/02/2016, 15:02)kadirdursun yazdı: [ -> ]Elimdeki tabloya 6 adete kadar resim yolu ekleyebiliyorum

Uygulamanızda tablo olmadığı için ve 6 resim eklendiğinde formun neresinde görüneceği anlaşılmadığı için çözüm bulamıyorum.
Img-grin

Örneği güncelledim. Tablo ekledim. 5 tanede rapor oluşturdum. Tabloya 2 kayıt ekledim.
Örnekteki 5 raporu tek raporda nasıl alabilirim. Örnekte tüm resim alanlarına değer yazdım. Fakat hepsi dolu olmayabilir. 5 raporun yerine yapacağımız tek raporda boş olanlar gelmeyecek, dolayısıyla kaç tane RESİM bilgisi dolu ise rapor ona uygun olarak gelecek.

Teşekkür ediyorum.
Hayırlı Cumalar.
Örnek raporlardaki gibi, 1 sayfada 2 kayıt olacaksa veya rapor açtıktan sonra sonraki sayfaya geçme olayı olacaksa istediğiniz olay zor. 


Tek kayıt olacaksa verilere göre resimlerin konumu değiştirilebilir. Ayrıca 2. resim dolu, 3. resim boş, 4. resim dolu olayı olursa yine çalışmaz.

rpr_deneme isimli raporu inceleyiniz.
Sayfalar: 1 2