AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılan Kutu Sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba hocalarım eklediğim Gelir-Gider programında;

1- GELİR_ACIKLAMA  ve GİDER_ACIKLAMA açılan kutularında listede kayıtlı olmayan veriyi de girmek istiyorum izin vermiyor.  Veri/Listeyle Sınırla'yı Hayır yaparsam olur diye düşündüm. Veri/Listeyle Sınırla Hayırı seçiyorum kayıt yapmama izin vermiyor. Hata veriyor.

2-  GELİR_ACIKLAMA  ve GİDER_ACIKLAMA Açılan Kutularında Satır Kaynağı MUHASEBE İlişkili Sütun 1 olarak ayarlıyorum. Alt Forum S.N. metin kutusuna çift tıklayarak verileri üsteki metin kutularına alıyorum. Açılan kutulardaki veriyi değiştirip, değiştir butonuna tıkladığımız zaman Alt Form açıklama metin kutusuna Alt Formdaki S.N. daki rakamı aktarıyor.

Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
sayın kenan827,

soru1 için;
site arama sayfasında "NotInList" ya da (çift tırnak içerisinde olmak sureti ile ) "Listede yokken" ifadelerini aratıp edineceğiniz çeşitli konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyiniz.

son olarak;
lütfen Site Kuralları gereği birkaç soruya tek bir konuda yer vermemeye özen gösteriniz.

soru 2 için de;
açılan kutu'nun İLİŞKİLİ SÜTUN satırına eğer metin (string) değeri aktarmak istiyorsanız o alanın sütun sayı değerini yazmalısınız.

ÖRNEK
eğer id ve ad_soyad değerlerini içeren iki sütunlu bir açılan kutu seçimlerinde id değeri gösterilmek isteniyorsa İLİŞKİLİ SÜTUN satırının değeri 1 olmalı.eğer ad_soyad gösterilmek isteniyorsa 2 olmalı.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık. Verdiğiniz bu değerli bilgler için. Hocam sorunun hal olduğu için konuyu taşıyabilirsiniz. Saygılar.