AccessTr.neT

Tam Versiyon: Paylaşılan VT
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

Bir veritabanım var ve birkaç farklı kullanıcısı mevcut. Herkes ilgili veritabanı dosyasını ortak noktadan tıklamak kaydıyla açıyor. Bu veritabanı içindeki bir form birden fazla kullanıcı tarafından kullanılıyor. İlgili formdan TC NO içeren bir kayıt yapılıyor. Diğer kullanıcı da aynı formdan TC alanında bul fonksiyonunu kullanarak kayıtlı TC varsa görmek istiyor. Tabi formlar masaüstünde hep açık kaldığından birisinin girdiğini, diğeri aynı anda göremiyor. Görmeyi bırakın bul fonksiyonuyla kaydı bulamıyorda. Bunun sebebi ne olabilir? Halbuki hepsi aynı veritabanındalar. Form üzerine "yenile" butonu koydum olmadı, "kayıtlar sonuncuya git" makrosu içeren buton koydum yine olmadı. Ama kullanıcılardan biri kendi PC sinde veritabanını aç-kapa yaptığı zaman o kaydı görebiliyor. Aç-kapa yapmadan bu veriyi nasıl yeniletiriz bütün kullanıcılarda?
Merhaba
veritabanınızı böldünüzmü,yoksa bölmedinizmi
bölmediyseniz bölmeniz gerekir ve formların bulundugu VT'yi her pc ayrı ayrı atın,diğer tabloların bulundugu VT yide server olarak kullanacagın PC ye atın ,tabloları baglayarak kullanabilirsin,ama bazı şeylere bakmak lazım( misal tablolarda Id ler otomatikmi alıyor,yoksaözel bir numaramı veriliyor diye) gibi kontrollerde gerekli tabi...
merhabalar,

bölmedim. Ama sorunu şimdi şöyle çözdüm, atadığım butona me.form.requery yaptım oldu. galiba bunu zamana bağlayıp her 30s de bir refreshh ettireceğim..Dediğiniz yöntemi de düşündüm ama kullanıcı sayım çok olmadığından veri trafiğim çok yüksek değil. O metotta da formda bir güncelleme yapmak istediğimde bir sürü zahmeti var..o yüzden tercih etmedim. Çok teşekkürler..
Sizce bu son yazdığım çözümde ileri vadeli problemler çıkar mı? Çıkarsa ne gibi problemler çıkar acaba?
sayın notrino,

kullandığınız yöntem pek de sağlıklı değil.

sayın celoyce'nin bahsettikleri gibi veritabanını bölme işlemini uygulamanız bir bakıma daha yerinde olur.önceliğiniz hem güvenlik hem de verimli kullanmak olmalı.

Alıntı:...formda bir güncelleme yapmak istediğimde bir sürü zahmeti var..o yüzden tercih etmedim...

ifadenize yönelik olarak,

aşağıda bağlantısı yazılı konunuzda yer alan bağlantıdaki konudaki işlemleri uygulamak sureti ile herhangi bir nesne değişimleri veya düzenlemelerini içeren aktarımları gerçekleştirebilirsiniz.

Veritabanını Bölme Hakkında

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhabalar,

Evet bu yazınızı okumuştum. Veritabanını bölme işleminin daha sağlıklı olduğunun farkındayım. Peki ben şunu sorayım, veritabanını bölmeden 5 kullanıcının bağlandığı bir paylaşımlı klasörde, ilgili dosyayı tıklamak kaydı ile açan kullanıcıların karşılaşabileceği problemler nelerdir? Yani ciddi anlamda bir sıkıntı söz konusu mudur? Tşk.
Sayfalar: 1 2