AccessTr.neT

Tam Versiyon: Boş satır ekleme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Hocalarım Eklediğim Gelir-Gider programında Gelir ve Gider metin kutularına veri girip kayıt yaptığım zaman fazladan boş satır ekliyor. Ayni şekilde değiştirmek istediğimiz Alt Forum satırındaki tarihe çift tıklayarak yukarıdaki metin kutusuna verileri alıyorum değiştirdikten sonra değiştir butonu ile Alt Forumdaki seçili satırdaki veriyi değiştiriyorum. Yeniden veri girip kaydet butonuna tıkladığım zaman haha önce değiştirmek için seçtiğimiz satırın altına iki adet boş satır ekliyor.  Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum saygılar.

Kullanıcı Adı: Ali
Şifre          : 123  
Formda aşağıdaki kod bulunmakta
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

bu kod yeni kayıt ekler.
Form açıldığında, değiştir butonu tıklandığında ve kaydet butonunda bu kod var. Form açıldığında ve butonlar her tıklandığında yeni kayıt ekliyor.

Bu kodu kaldır. Yeni kayıt eklemek istiyorsan forma yeni kayıt butonu etle, tıklandığında olayına üstteki kodu ekle. Kod 1 kere çalışsın.
Hocam çok fazla veri giriyoruz. Her seferinde yeni kayıt butonuna tıklamadan. Kayıt ve değiştir butonuna tıkladıktan sonra metin kutularının temizlenmesinin başka bir yolu yok mu. Varsa çok iyi olur saygılar.
Temizlemenin yolu üst mesajdaki kod. Ama siz form açıldığında yeni kayıt ekliyorsunuz, ayrıca diğer 3 butonda da aynı kod var. Ve her defasında yeni kayıt ekliyor.

Formun yüklendiğinde olayındaki kodu kaldırın.

Değiştir Butonunu ve kodlarını kaldırın. Bu buton zaten Kaydet butonu ile aynı.
Temizle isimli butonun Resim yazısını "Yeni Kayıt" olarak değiştirin.
Çok teşekkürler hocam verdiğiniz bu değerli bilgiler için. Konuyu taşıyabilirsiniz. Saygılar.