AccessTr.neT

Tam Versiyon: Açılır kutu değerine göre bir tablodan başka tabloya veri çoğaltmak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sayın hocalarım;
Aşağıdaki ekte tbl_kisiler, tbl_zaman ve tbl_kisi_zaman adlı 3 tablom var. Bir de formum var. Formdaki btn1 adlı "Yeni Aya Kişi Ekle" düğmesine bastığım vakit tbl_kisiler tablosunda ne kadar kayıt varsa onları tbl_kisi_zaman tablosuna aktaracak ve yilay kısmına ise açılır kutudaki değeri atacak. uğraştım başaramadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.

[attachment=24630]
Sayın kursad05,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

İlgili uygulamanızı hangi amaç ya da ihtiyaç gerekliliği için hazırlamak istediğinizi beyan etmemişsiniz fakat,incelemesi yapıldığında kendi adıma bazı hususlar için ileride olması muhtemel olumsuzlukları paylaşmak istiyorum,naçizane.

tbl_kisiler adlı tabloda yer alan tüm kayıtları olduğu gibi tbl_kisi_zaman adlı tabloya aktarmayı istiyorsunuz.Bu durum akabinde oluşacak hususlar şunlardır:

1) tbl_kisiler adlı tabloda var olan tüm kayıtların aynısının tbl_kisi_zaman adlı tabloda da olması ile,255 karakter olarak ayarlanmış Alan Boyutu ile Metin (String) değerleri olarak aktarıldığında;zaman içerisinde ve kayıt sayısının artması ile birlikte uygulama kapasitesinin artmasına neden olacaktır.

2) Hele ki,yukarıdaki duruma bir de her ay ve sonraki yılları da dahil ettiğinizde bu artış daha da yükselmesine neden olabilecektir.

Elbette ki,DÜZENLE ve ONAR işlemleri ile bir miktar da olsa bu soruna çözüm getirilebilir fakat bu hali ile kullanımda zamanla yine aynı artışlara zemin oluşturacaktır kansındayım.

En azından,kişi adlarını aktarırken;tam adı ile değil de ID değerine göre aktarımda bulunup, tbl_kisi_zaman adlı tablodaki kendi alan tanımı için veri türü olarak SAYI olarak belirlemek yer işgali adına bir bakıma biraz daha verimli bir kullanım olabilir.

burada yazılı açıklamalar beni bağlamaktadır.harici katılımcılar tarafından farklı düşünceler olabilir elbet.tercih ve takdir sizindir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın atoz112 hocam,
dediğiniz şekilde de olur. Haklısınız sadece kişi nolarını aktarmak daha mantıklı. Ne de olsa acemilik var işte.
Saygılarımla.
İstediğiniz şu mudur?
Tabii ki bu arada Atoz'un dediği gibi zaten bir tabloda var olan verileri sadece id numaralarını kullanarak dünyanın her yerinden çağırabilirsiniz Img-grin Ama ben yine de sizin istediğiniz biçimi yaptım. Ama doğrusunu söylemek gerekirse bir tabloda var olan şeyleri başka bir tabloya aktarmak mantıklı değildir. İlişkisel veri bağlantısı oluşturmak gerekir.
Mehmet Demiral hocam
Öncelikle teşekkürler tam istediğim gibi olmuş. Ancak 201601 ekledim. Sonra 201602 eklemek istedim ekleme yapmadı.
(Düzenlemeyi ben de o şekilde yapacağım zaten. Yani sadece kişi nolarını aktaracağım.)
Sayfalar: 1 2