AccessTr.neT

Tam Versiyon: Biçim Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Tablomdaki say alanını çift olarak ayarladım ve gireceğim sayının biçiminin de ;

@@@@ (@@@)

şeklinde olmasını istiyorum. Örneğin girdiğim rakam 2016453 ise gayet güzel bir şekilde bu sayıyı 2016 (453) formatında yazıyor. Ancak parantez içindeki rakamın 4 haneli olma ihtimali de var. Mesela 20167890 gibi bir sayıyı maalesef 2016 (7890) şeklinde yazdıramıyorum. bunun için ayrı format tanımlamam gerekiyor.

Tek bir biçim şekliyle parantez içindeki ifadeyi hem 3 haneli hem 4 haneli yazdıramaz mıyım?

Not : baştaki 4 rakam yılı ifade ettiği için hep 4 haneli zaten. Örneğin 2016453 ü şu şekilde de yazabilir ; 2016 (0453) üç hanelilerin başına sıfır eklemesinde sakınca yok..

Tşk.
sayın notrino,

Siz de takdir edersiniz ki,
Site Kuralları gereği,içeriğinde farazi gerçek dışı ve sonuçları görebilmek adına da birkaç veri barındıracak şekilde örnek uygulamanızı ekleyiniz.

böylece,talep ettiğiniz işlemleri örneğiniz üzerinden yapmak sureti ile çalışılmasına imkan sağlamış olursunuz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Merhabalar,

Örneğim ektedir.

1.sırada parantez içinde 3 haneli bir sayı olduğunda başına sıfır koydurabiliyorum. Ama sayı 4 haneli olunca 2. satırda görüleceği üzere saçma bir durum oluşuyor. 2016 başta olmalı arada boşluk olacak ve parantez içinde 4 haneli sayının oluşması lazım.
sayın notrino,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
elbette ki tablo üzerinden format ile de oluşturulabileceği gibi (belki başka katılımcılar tarafından bu şekilde paylaşımlar da olacaktır),

yine de,alternatif olması adına hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Teşekkürler. gayet güzel. Ama çıkıldığında olay yordamı değil de after update e bunu yazmak daha sağlıklı oldu. Çünkü diğerinde sayıyı girdikten sonra mous u kimlik alanına tıklamak ve tekrar sayı alanına tıklama işlemi yaptığınızda tuhaf parantezler çıkmaya başlıyo.

Tablo ayağında da kodsuz bir çözüm varsa çok memnun olurum aslında..
sayın notrino,

bahsettiğiniz olay yordamında da olur elbette.

ÇIKILDIĞINDA olay yordamına yazılmasının nedeni;
neticede bu örnek çalışma.asıl çalışmada bu alan sonrasında harici alanlar da olacaktır.form üzerinde bu alanı içeren denetime değer yazılıp çıkıldıktan hemen sonra sonucu anında görebilmek adınadır.

son olarak;
açıkçası,tablo üzerinden deneme imkanım olmadı,ancak buna zaman bulabildiğim için eklemek istedim.fakat,öyle sanıyorum ki;tablodaki biçim sekmesinde hazırlamak için;ilk dört karakterden sonra boşluk bırakıp kalanını parantez içine alarak yazdırmakta sorun olabilir.telefon numarası veya posta kodu giriş maskesi benzeri girişler yapılsa da aradan boş karakteri dahil etmek zorlaştırabilir.

öncesinde de belirttiğim gibi gerek kendi adıma imkan bulursam buna dair de katılımcı olmaya gayret edebilirim ya da harici katılımcılar söz konusu ise paylaşımlarını da beklemek uygun olacaktır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2