AccessTr.neT

Tam Versiyon: Veri Ekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhabalar,

Ekli örneğimde iş başlangıç tarihi ve iş bitiş tarihi görülmektedir. Ortadaki rapor alanı da kişinin raporlu olduğu gün sayısını verir. Şimdi ilk basamakta rapor gün sayısı sıfır. İkinci basamakta 10 olunca doğal olarak işin bitiş tarihi 10 gün öteleniyor. 3. satırda 20 gün rapor alırsa kişi, sonucun ilk tarihe 20 eklenmesiyle değil, en sonki 10gün rapor aldığı bitiş tarihinin eklenmesiyle oluşması lazım. Bu şekilde kişi her bir satırda rapor aldıkça rapor sayısı kadar iş tarihinin ötelenmesi gerekiyor. Yani hep işin bitiş tarihi bir öncekine göre referans alınarak ötelensin istiyorum. En baştaki iş başlangıç tarihine göre değil...

Nasıl yapılabilir? Tşk.
sayın notrino,

bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak;
öncelikle,eklediğiniz uygulama üst sürüm olması nedeni ile inceleme imkanı olmamaktadır,kendi adıma.

fakat,ilk etapta bir yanıt vermiş olmak ya da bilgilendirmede bulunmak adına,şu açıklamalar yapılabilir.

talebiniz,bir bakıma;yürüyen bakiye misali bir işlem uygulanmak sureti ile,DATEADD Fonksiyonu kullanımı da dahil edilerek sağlanabilir kanısındayım.

her iki hususa dair de site arama sayfasında arama yaptığınız takdirde edineceğiniz konulardaki bilgileri ve örnekleri inceleyebilirsiniz.

bilginize..iyi çalışmalar,saygılar.
Merhaba Sayın Atoz112,

Açıkçası beceremedim desem yeridir..
Tablodaki başlangıç tarihi güncellenecek mi? Yoksa veriyi görebileceğiniz sorgu yeterli mi?
Merhaba Ozan Bey,

Konuyu o tarihten sonra başka bir şekilde çözdüm. Çok teşekkürler..
sayın notrino,

sorununuza / talebinize yönelik olarak öncelikle kendi araştırmalarınız ya da denemeleriniz neticesinde çözüm elde etmeniz sizin adınıza olumlu bir gelişme ve netice.

fakat takdir edersiniz ki,konunuza dair olası benzer soruna maruz kalabilecek diğer üyelerin de bu beyan ettiğiniz çözümü edinmeleri ve gerektiğinde kendi çalışmalarına uyarlamalarına imkan sağlamanız amacına göre,konunuzda bu çözümü ayrıntılı olarak hatta gerekirse çözümlü örnek uygulama eklemek sureti ile belirtmeniz / paylaşmanız yerinde ve uygun bir davranış olur kanısındayım.elbette tercih ve takdir sizindir...teşekkürler.

bilginize..iyi çalışmalar,saygılar.