Sayın hocalarım,
ekteki çalışmamda frm_sıcaksu formum açılırken dönem soruyor ve döneme şubat 2016 giriyorum ve açılıyor.
gelen daire bilgilerine bir önceki dönem olan ocak 2016 daki daire numaralarına göre son alanındaki bilgileri şubat 2016 dönemindeki ilk alanına nasıl taşırım.
Saygılarımla,
Sorum anlaşılmadı herhalde.
sayın yengi yapmak istediğiniz sanırım apartmanlardaki dogal gaz faturasını paylaştırma programı ben de yönetici oldugumdan böyle bir programa ihtiyac duydum ve yaptım tabi sayın atoz dan sizin sorunuzun aynısını birde sordum ve sagolasun cevabıyla sorunumu çözdü
formun olay yordamına yazdıgı bir kodla programı ekliyorum inceleyiniz
-------------------------------
Private Sub Blok_Change()
If IsNull(DLast("[sonendeks]", "Tablo1", "ayıd=" & Forms![Tablo11]![Tablo1 Sorgu alt formu].Form![ayıd] - 1 & " and Blok='" & Forms![Tablo11]![Tablo1 Sorgu alt formu].Form![Blok] & "'")) Or DLast("[sonendeks]", "Tablo1", "ayıd=" & Forms![Tablo11]![Tablo1 Sorgu alt formu].Form![ayıd] - 1 & " and Blok='" & Forms![Tablo11]![Tablo1 Sorgu alt formu].Form![Blok] & "'") = "" Then
Me.ilkendeks = 0
Else
Me.ilkendeks = DLast("[sonendeks]", "Tablo1", "ayıd=" & Forms![Tablo11]![Tablo1 Sorgu alt formu].Form![ayıd] - 1 & " and Blok='" & Forms![Tablo11]![Tablo1 Sorgu alt formu].Form![Blok] & "'")
End If
End Sub
------------------------
programın çalışması şöyle
üst menüde fatura bilgileri giriliyor dönem bilgileri tarihi tutarı apt oturan sayısı
ayrı bir formdan ilk önce mesken oturanların bilgileri daire metre karesi
fatura bilgileri girdikten sonra alt forma sırasıyla 1 nolu daireden başlayarak açılır kutudan bilgileri getiriyoruz ilk endeks i son sayfadaki bilgiden alıyor sizinde sorunuzun cevabı burada üstteki kodla getiriyoruz
programı inceledikten sonra daha iyi anlarsınız
ayrıca bu linki inceleyiniz
https://accesstr.net/konu-son-endeksin-b...nmesi.html
Sayın simendifer,
İlginize çok teşekkür ederim.Kod u uygulamaya çalışacağım.
Saygılarımla,
Sayın Atoz hocam yazmış olduğunuz iki konuyuda inceleyeceğim.
Çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,