AccessTr.neT

Tam Versiyon: Accesste Resimlerin Otomatik Geçişi (Slayt Şeklinde) Nasıl Yapılır?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli forum üyeleri-değerli adminler;
Sizler sayesinde düzenlemeye devam ettiğim uygulamada herhangi bir emlak ekleme sırasında,o emlak için eklemiş olduğumuz resimler (resim adedi sınırsız)

Emlak arama sonrası açılan FRM_KONUT formunda hangi emlak ilanı ekranda ise ona ait resimlerin otomatik geçişi (slayt şeklinde) nasıl yapabilirim?

Öneri ve yardımlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum..

[Resim: 14605348941.png]
sayın mehami,

öncelikle;
örnek uygulamanızı inceleme imkanım söz konusu değil kendi adıma fakat ilk etapta bir cevap verebilmek ya da fikir sağlamasına yön vermek üzere belki şu yöntemler denenebilir.araştırmak ve denemek gerek elbette.

ya sol ve sağ yön tuşları şeklinde ileri / geri işlemini sağlayacak olan butonlar eklenerek resimlerin ilgili resim çerçevesi içerisinde değişmesi sağlanabilir ya da .gif (Animated gif) formatında bu resimler önceden hazırlanıp .gif formatında çerçevede gösterilmesi de sağlanabilir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Değerli atoz hocam;
Şuanki haliyle resimlerin üzerine tıklanınca gizlenmiş sağ-sol ok tuşu ortaya çıkıyor, (resimler veritabanına ek olarak ekleniyor) ve sağ ve sol ok tuşu ile manuel olarak geçişi sağlanıyor..

Ben istiyorum ki, ya form açılır açılmaz resimler otomatik  geçiş yapsın,
ya da form açılınca bir BUTON yardımı ile bir defa butona basılınca otomatik geçiş başlasın..

Bunu nasıl yaparız?
Öneri ve yardımlarınızı bekliyor saygılar sunuyorum..


Not:
2007-2010 veritabanından 2003 şekliyle herşeyi denemiş olmama rağmen kayıt yapamıyorum.Bu sebeple örnek uygulamaya 2003ü ekleyemedimImg-cray
sayın mehami,

bir diğer öneri olması adına,resimler için ZAMAN DOLDUĞUNDA olay yordamına kod yazmak sureti ile (her bir kayıt için GEÇERLİ OLDUĞUNDA olay yordamına tetikleyici dahil ederek) resimlerin bir döngü yardımı ile gösterilmesi de sağlanabilir,bir ihtimal.yine belirtmek gerekir ki denemek lazım.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Değerli atoz hocam;
Resim eklenen yere baktım ama özellikler kısmında bahsettiğiniz yerler zaman dolduğunda,geçerli olduğunda kısımları yok maalesef..


Resimler veritabanına  EK olarak eklenmekte..Bu resimleri slayt şekline ya da otomatik geçiş olacak şekle getirmem lazım ama nasıl??Img-grin  Img-cray(
sayın mehami,

4.mesajda bahsi geçen olay yordamları formun kendisi için geçerli olan olay yordamlarıdır.

Alıntı:Resimler veritabanına  EK olarak eklenmekte.

ayrıca;
resimleri uygulamanın olacağı ayrı bir klasörde barındırıp buradan işlemler yapmayı da deneyebilirsiniz.ek olarak mevcut bulunan resimlerin çekilmesi belki sorun olabilir mi bilmiyorum.her iki durumu da denemek gerekmektedir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2