AccessTr.neT

Tam Versiyon: kırtasiye takip tablo ilişkilendirme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
ilişkilendirmeleri yapamadım yardım eder misiniz.
sayın kursat paylan,

Lütfen,
Site Kuralları sayfasında yazılı hususları tekrar inceleyiniz.teşekkürler.

KONU;
içeriği itibarı ile,

"Access örnekleri ve Uygulamaları" Kategorisi'nden alınıp
"Access Soruları ve Cevapları" Kategorisi'ne taşınmıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın kursatpaylan;


(29/04/2016, 19:11)kursatpaylan yazdı: [ -> ]ilişkilendirmeleri yapamadım yardım eder misiniz.
İfadenize yönelik olarak,
Hangi tabloları hangi kritere göre ilişkilendirmek istiyorsunuz bunu belirtirseniz daha net yardımlar alabilirsiniz.
Ek olarak, Yapılmaması gereken ölümcül hatalar konusunda belirtilen maddeleri dikkatlice okumanızı tavsiye derim. Burada yazılan hususları dikkate alarak uygulamanızı düzenlemeniz ileride oluşabilecek muhtemel hatalarında önüne geçmiş olursunuz.

Saygılar iyi çalışmalar...
hepsini
Sayın kursatpaylan,

Öncelikle,eklediğiniz örnek uygulama incelendiğinde gerek içeriğindeki bilgilerin kişilere dair gerçek veri olduğu düşüncesi ile konunuzdan geçici olarak kaldırılmıştır ve bunun için bu kişi bilgilerinin (T.C.,Sicil,Telefon) uydurma olacak şekilde tekrar oluşturunuz uyarısında bulunmayı ve gerekse de tablolarınızdaki hem kendi hem de alan adları tanımlamasında mevcut hatalı isimlendirmelerden dolayı aşağıda bağlantısı yazılı konuyu incelemenizi tavsiye etmeyi uygun görmekteyim,kendi adıma.

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Bu bahsi yapılan iki düzeltmeyi yapmak sureti ile uygulamanızı yeniden oluşturup konunuza düzeltilmiş halini eklemeyi sağlayınız lütfen.

Talebinize gelince;

EK’te yer alan (T.C.,Sicil,Telefon bilgileri uydurma hale getirilmiştir) örnek uygulamada,imkan ve zaman sınırlı durumu olması neticesinde ilk etapta mevcut haline uygun olacak şekilde hazırlanmış çalışma mevcuttur.Örnekte,ilgili tablolardaki alan oluşturma işlemi kullanılabilir geçerli duruma getirilmiştir.

fakat,belirtmekte fayda var.bağlantıdaki konuda yer alan düzeltmeleri yapmanız için de,diğer alan tanımlamaları olduğu gibi bırakılmıştır.sadece,gerekli kısımlarda düzeltme veya ekleme yapılmıştır.

ayrıca,eklediğiniz uygulamadaki mevcut sorgulara da dokunulmamış ya da herhangi bir düzeltme işlemi yapılmamıştır.

Fakat,burada bir de öneri olarak;satış işlemleri için bir de bu satışların yapılacağı firmalar için de bir tablo oluşturulması gerekmektedir.bunun için de,firma adlı bir tablo oluşturup içeriğinde ÇALIŞANLAR adlı tablonuzdaki gibi firma bilgilerini barındırmalısınız.

Örnekte,içeriğinde sadece firma adı alanının oluşturulduğu bir tablo dahil edilmiştir.siz,içeriğine diğer bilgileri de dahil edebilirsiniz,tıpkı ÇALIŞANLAR tablosundaki gibi.(adres,telefon gibi).

Sonraki aşamalarda,her bir talebiniz için yeni konular açmak sureti ile;sorgu ve form dahil etme hususlarına dair geliştirme işlemlerini sağlayabilirsiniz.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın kursatpaylan;

Konu takibiniz açısından hatırlatma olarak;
Sorunuz ile ilgili son durum nedir ?
Bilgilendirmenizi rica ederim...

Teşekkürler.
Saygılar iyi çalışmalar....
Sayfalar: 1 2