AccessTr.neT

Tam Versiyon: aktarma öncesi altformda yeni kayda otomatik geçilmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
sayın mehmetb84,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

NOT
uygulama üzerinde başka herhangi bir düzenleme veya ekleme / çıkarma yapılmamıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Ben anlatamadım sanırım; çift tıklandığında altformdaki (gelen2) ilk kayda ilişkin verilerin aktarılmasını, tekrar tıkladığımda altformda (gelen2) ikinci kayda verilerin aktarılmasını, tekrar tıkladığımda altformdaki üçüncü kayda verilerin aktarılmasını istiyorum.
ilgilenen arkadaşlara; sorum hala çözümlenemedi.
Sayın mehmetb84,

Bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak gerek örneğiniz ve gerekse de yazdıklarınız tekrar incelendiğinde,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)
Alıntı:listekutusundaki kayıtlara tıkladığım anda, otomatik olarak alt forma istediğim değerleri kopyalıyor.

Fakat bazen kullanıcılar dalgınlıkla altformda kayıt seçmeden bu işlemi yaptıkları için, eski kaydın üzerine verilerin yanlışlıkla kopyalanması gibi bir durumla karşılaşabiliyoruz.

Konuyu açarken yazdığınız ifadeye yönelik olarak;
İki cümledeki anlatım birbirinden farklı nitelikte.ilkinde,listeden çift tıklama olayı ile seçim yapılınca alt forma seçilen ilgili kaydın bilgileri gelmekte iken;ikincisinde ise,alt formdan kayıt seçme işlemi olduğu belirtilerek alt formdan kayıt seçmeden listeye tıklandığı izlenimi verilmektedir.

Dolayısı ile de,ikinci yazdığınız tatbik edilmek için bir işlerliğinin olmadığı görülmektedir.neye göre ya da ne seçilmektedir ki listeden kayıt seçimi söz konusu olmaktadır?

2)
Alıntı:Liste kutusunda bir kayıt tıklandığı anda, altforma veriler (eskisinin üzerine yazılmasını önlemek için)yeni kayıt açılmak suretiyle eklensin.

İfadenize yönelik olarak;
Üzerine yazma gibi bir durum olmamaktadır aslında.olan işlem şu:listenin tıklandığında olay yordamına yazdığınız kodlar akabinde,alt form üzerindeki alanlara listedeki seçilen kaydın bilgilerini getirmektesiniz,daha doğrusu atamaktasınız.

Haliyle de,listeden her bir seçtiğiniz kayıt durumu söz konusu olduğunda;hangi kayıt seçilirse o kaydın bilgileri değişerek alt formda yer almaktadır.

Burada şu kararı vermelisiniz.listeden seçilen bir kaydın bilgileri alt forma getirilirken (aktarılırken) alt forma seçim bilgisi olarak mı gelmeli (ki,alt formun kayıt kaynağı tablo olduğu için,gerekirse bu kaydın bilgileri üzerinde düzeltme işlemleri de uygulanmak sureti ile bu güncellemeler de yapılabilir) yoksa listeden kayıt seçildiğinde alt formda yeni kayıt oluşturup ilgili tabloda yeni kayıt ekleme işlemi mi yapılmalı?

Eğer yeni kayıt yapılacaksa ve herhangi bir düzeltme de olmayacaksa,neden tabloda fazladan aynı kaydın mükerreri mevcut olması istensin ki?

Buradaki amacınız;listeden seçilen kaydın bilgilerinin alt forma getirilmesi (aktarılması ya da gösterilmesi) olmalı bana göre.elbette ki,akabinde,düzeltme veya güncelleme yapılacaksa bu işlemler de sağlanabilir sonrasında duruma ya da tercihe göre.

3)
Alıntı:çift tıklandığında altformdaki (gelen2) ilk kayda ilişkin verilerin aktarılmasını, tekrar tıkladığımda altformda (gelen2) ikinci kayda verilerin aktarılmasını, tekrar tıkladığımda altformdaki üçüncü kayda verilerin aktarılmasını istiyorum.

İfadenize yönelik olarak;
Eğer kast ettiğiniz,listenin her bir tıklanması sureti ile kayıt seçimi akabinde seçilen her bir kaydın alt formda yeni kayıt satırında gösterilmesini sağlamak ise,bunu zaten alt formda yeni kayıt satırı açarak oluşturuyorsunuz,eklenen örnek uygulamadaki son yazılan kodlar ile.

Eğer kast ettiğiniz başka ise,lütfen gerekirse ekran görüntüsü ile şöyle olsun demek misali anlatınız.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Alıntı:Burada şu kararı vermelisiniz.listeden seçilen bir kaydın bilgileri alt forma getirilirken (aktarılırken) alt forma seçim bilgisi olarak mı gelmeli (ki,alt formun kayıt kaynağı tablo olduğu için,gerekirse bu kaydın bilgileri üzerinde düzeltme işlemleri de uygulanmak sureti ile bu güncellemeler de yapılabilir) yoksa listeden kayıt seçildiğinde alt formda yeni kayıt oluşturup ilgili tabloda yeni kayıt ekleme işlemi mi yapılmalı?

Eğer yeni kayıt yapılacaksa ve herhangi bir düzeltme de olmayacaksa,neden tabloda fazladan aynı kaydın mükerreri mevcut olması istensin ki?
sorunuza cevabım evet. yeni kayıt yapılacak, tam anlamıyla mükerrer olmayacak çünkü, eski çağrılan kayın özelliklerini taşıyan birden fazla kayıt olacak. yani liste kutusunda tıkladığım sipariş kayıtlarına ilişkin 5-6 farklı yükleme yapıcak ve ben tıklamak suretiyle siparişe ait detayları çağırıp ilgili  bölümlerine o yüklemenin detaylarını girmek istiyorum. 
Aslında bağlı tablo şeklinde yani siparişlere ilişkin yüklemeler formatında yapılması daha mantıklı fakat bu yüklemeleri de bir üst başlıkta toplamak istediğim için bu yolu tercih ettim.

Özetle yapmak istediğim; liste kutusunda tıkladığım kaydın detaylarının altforma aktarılması. Akabinde tıkladığım her kayıt için altformda ayrı kayıt oluşturulup aktarmanın devam etmesi.
Son mesajda istediğim geçerli yani.
Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
Görüşleriniz doğrultusunda veritabanımı yeniden yapılandırdım, bunun için öncelikle Atoz beye çok teşekkürler.

Sorunum aslında fazla değişmedi, yapıdaki mükerrer sorununu çözdüm sadece.
 Liste kutusunda tıkladığım kayıt, altta bulunan f_gelen2 formundaki yeni kayda bağlanıyor. Bunda sorun yok.
Yapmak istediğim her tıkladığımda f_gelen2 formunda yeni kayda geçilmesi.
Böylelikle her tıkladığımda f_gelen2 formunda yeni bir kayıt oluşturulması.

Daha önce aktarma koduna eklediğiniz aşağıdaki kod
Kod:
Me.f_gelen2!g2_mt.SetFocus
DoCmd.GoToRecord , , acNewRec

ana formda bir sonraki kayda geçilmesine sebep olduğu için, işime yaramıyordu.
Bu işlem altformda gerçekleşirse istediğim gerçekleşir sanıyorum.
İlgiliniz için tekrar teşekkür ederim.
Sayenizde öğreniyoruz.
Sayfalar: 1 2 3