AccessTr.neT

Tam Versiyon: ilişki kurulumunda hata
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhabalar,

ekteki dosyada 3 adet tablo var d1, d2, d3. D1 ana tablo olmak üzere form da d1 de seçilen değere bağlı olarak d2 ve d3 te seçili değere karşılık gelen verilerin gözükmesini istiyorum fakat d1 e veri girişi yaparken d2 ve d3 e yapamıyorum.iki combobox olduğunda yapabiliyorum 3. olduğunda yapamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler
sayın Kardeşpayı,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın atoz112,

eki inceledim fakat neyi değiştirdiğinizi tam olarak anlayamadım.Neler yapmam gerektiğini yazabilir misiniz?
sayın Kardeşpayı,

gerek form üzerindeki denetimlerin özelliklerinde (sorgu içerisi de dahil olmak üzere) hem de kod sayfasında yazılı kodlar neticesinde,görsel olarak yapılanlar net olduğu gerekçesi ile konuda yapılanlar açıklanmamıştır,anlaşılabilir nitelikte olduğundan dolayı.

fakat,talebiniz nezdinde tekrarlayayım:

1)
d2 ve d3 tabloları boş idi.veriler d1 tablosuna göre yazıldı.

2)
d1 seçimine göre d2 ve d3 Açılan Kutu içeriklerinin de bu seçime ve tablodaki verilere göre kendi kayıt bilgilerini göstermesi için kod sayfasında Güncelleme (.REQUERY) işlemleri sağlandı.

3)
d2 ve d3 Açılan Kutu özelliklerinde İLİŞKİLİ SÜTUN değeri ilk sütuna (ID) değerine göre olması sağlandı.hepsi bu.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
ben d3 tablosuna veri girmek istediğimde d1 tablosunda ilgili kayıtlar olması gerektiğinden kayıt ekleyemez veya değiştiremezsiniz diyor
sayın Kardeşpayı,

öncelikle,
tablolarınıza veri girişleri için,direkt tablodan değil bir form oluşturmak sureti ile sağlayınız.

fakat,kast ettiğiniz;2.mesajda eklenen örnek uygulamadaki tablolara kayıt eklemek ise,herhangi bir sorun söz konusu değildir.gerek d2 ve gerekse de d3 tablolarına dahi mevcut yazılı verileri değiştirebilir veya yeni veri ekleyebiliyorsunuz.bir sorun görülmemektedir.

eğer kast ettiğiniz;form üzerindeki açılan kutulara direkt olarka kayıt eklemek ise,bunu yapamazsınız çünkü liste ile sınırlı şekilde mevcut.bu açılan kutulara veri eklemek için LİSTEDE YOKKEN (NotInList) olay yordamı aracılığı ile yeni eklemeleri yapabilirsiniz.bunun için,site arama sayfasında ilgili ifadeleri aratmak sureti ile bilgiler edinebilirsiniz.

bu açıklamalar yeterli değilse,o zaman bahsettiğiniz durumlara maruz kaldığınız hususların ekran görüntüleri işlem esnası ve sonrasına dair eklemeniz yerinde olacaktır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2 3