19/05/2016, 12:36
Herkese merhaba;
vb.nette üzerinde çalıştığım uygulamamda fonksiyon tuşlarını kullanmak istiyorum.
F1 - F12 veya enter, esc gibi tuşları tek başına kullana biliyorum.
Gibi
ben birde örneğin Ctrl + P gibi kombinasyon tuşlarını da kullanmak istiyorum.
Örneğin; Ctrl + P ile baskı ön izleme formunu açmak gibi ancak bir türlü başaramadım.
İnternetteki araştırmama göre tuşların ascı kodları ile yapmak gerekiyor bu işlemi C# için verilen bir örneğe göre de kod dizimi şu şekilde olmalı;
Örneğin CTRL + F4 için,
Ancak bu şekilde kod kabul etmemekte C#/Vb.Net iki içinde bence de bir mantık hatası mevcut ancak nasıl olması gerektiğini bir türlü yapamadım internette de bu işlem için örnek bulamadım.
Microsoft'un sitesinden bulmuş olduğum ascı kodları;
Diğer Ascı kodları İçin
Konu hakkında yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar...
vb.nette üzerinde çalıştığım uygulamamda fonksiyon tuşlarını kullanmak istiyorum.
F1 - F12 veya enter, esc gibi tuşları tek başına kullana biliyorum.
If e.KeyCode = Keys.F2 Then
Msgbox("F2 tuşuna basıldı",vbInformation)
End If
If e.KeyCode = Keys.Enter Then
TextBox1.Focus()
End If
Gibi
ben birde örneğin Ctrl + P gibi kombinasyon tuşlarını da kullanmak istiyorum.
Örneğin; Ctrl + P ile baskı ön izleme formunu açmak gibi ancak bir türlü başaramadım.
İnternetteki araştırmama göre tuşların ascı kodları ile yapmak gerekiyor bu işlemi C# için verilen bir örneğe göre de kod dizimi şu şekilde olmalı;
Örneğin CTRL + F4 için,
If e.KeyCode = Keys.^ + {F4} Then
Form1.Close()
End If
Ancak bu şekilde kod kabul etmemekte C#/Vb.Net iki içinde bence de bir mantık hatası mevcut ancak nasıl olması gerektiğini bir türlü yapamadım internette de bu işlem için örnek bulamadım.
Microsoft'un sitesinden bulmuş olduğum ascı kodları;
Diğer Ascı kodları İçin
Konu hakkında yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkürler.
Saygılar...