AccessTr.neT

Tam Versiyon: MDE hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Veritabanımı Access'in standart "Performans Çözümleme" aracı ile çözümlediğimde ve tüm önerilenleri yaptıktan sonra karşıma çıkan tek uyarı "uygulamanızı mde olarak kaydedin" şeklindedir. Bu ne demek? Ne yapmam gerekiyor? MDE olarak kaydetmezsem ne olur? MDE olarak nasıl kaydedilir? vs..Tşk..
Sayın notrino,

Şüphesiz gerek site içerisinde ve gerekse de internet ortamında arattığınız daha ayrıntılı bilgilere erişebilirsiniz fakat ilk etapta bilgilendirme olması adına aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

MDE
Mevcut standart MDB  formatında,bir uygulamayı dağıtmak amacı ile oluşturulan bir diğer özel uzantıdır.

Bu dosya;bütün modüllerin düzenlenebilir olan kaynak kodlarının kaldırılması sureti ile derlenmesi ve sıkıştırılabilir hale getirilmesi ile oluşturulmaktadır.bu hali ile kullanıma sunulan uygulama,aynı işlerliğini devam ettirir fakat tasarım olarak açılmasına ve içeriğindeki nesnelerin ya da kodların düzenlenmesine veya değiştirilmesine imkan tanımaz.

Eğer bir düzenleme ya da güncelleme gerektiren durum söz konusu olursa,bunun için;önceki halini içeren MDB dosyası üzerinden yapılması ve akabinde yeniden MDE haline dönüştürülmesi gerekmektedir.

Elbette,MDE uygulamasını MDB haline dönüştürdüğü belirtilen harici olarak farklı uygulamalar da mevcut.fakat,ne derece bunu sağlayabildikleri doğrusu ancak denendikçe geçerli olması söz konusudur.

Fakat,bu uzantı türüne (MDE) dönüştürmeden öncesinde yapılması gerekenler olarak;

-    Aşağıda bağlantısı yazılı konuda yer alan hususlara dair uygulamanın tablo yapılandırmasını uygun niteliklerde oluşturulması

-    Kod sayfasında DEBUG – COMPILE ile hata veya sorunların tespit edilmesi ve bunların düzeltilerek hatanın sıfırlanması

-    Üst menüden (ARAÇLAR) VERİTABANINI SIKIŞTIR VE ONAR seçeneği ile bu düzenlemenin yapılması

-    Eğer uygulamada mevcutsa,kullanıcı izin ve tanımlamalarının doğru yapılandırılması

-    Eğer mevcutsa Güvenlik ayarlarının doğru yapılandırılması

İlk etapta,bu hususların yerine getirilmesi faydalı olacaktır.

MDE DÖNÜŞTÜRME

(ACCESS 2003 KULLANANLAR İÇİN)

Üst menüden ARAÇLAR – VERİTABANI ARAÇLARI sekmesinde MDE YAP seçimi ile sağlanır.

(ACCESS 2003 ÜZERİ KULLANANLAR İÇİN)

DOSYA - FARKLI KAYDET – MAKE ACCDE seçimi ile sağlanır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Teşekkürler..