AccessTr.neT

Tam Versiyon: Futbolcu Veritabanı üzerinde arama formu oluşturma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
[attachment=25165]
Arkadaşlar herkese merhabalar. Siteye yeni üye oldum. Access üzerinde bir proje ödevimiz var. Bir veritabanı oluşturacağız. Bizim konumuz ise futbolcu veritabanı. 2982 adet futbolcu verisini öncelikle Excel e kopyalayıp oradan Access e aktardık.

Verilerimiz;
[Resim: do.php?img=6231]

Proje ödevimizde en az 5 tablo, 5 adet sorgu(3'ü parametreli), 5 adet form(en az bir tanesi hesaplamalı), 2 rapor ve bir tane de switchboard olması gerekiyor. Access'e daha yeni başladığımdan bunları yapmakta yeterli bilgiye sahip değilim. Şu anlık ilk sorum ise;

1) Futbolcular için bir arama formu oluşturmak istiyoruz. Bunu nasıl tasarlayarak yapabiliriz?

Elde etmek istediğim şey isteğe bağlı girilen tüm veriler için formun altında sonuçlar tablosunun oluşması. Yani örneğin ismin bir kısmını girdiğimde isminin içinde o harfleri barındıran futbolcuların bulunması, buna ek olarak yaş kutusuna bir veri girdiğimde bulunan sonuçlar içinde o yaşta olan futbolcuların bulunması gibi bir formu oluşturmayı amaçlıyorum. Yaşları bir aralık olarak da girebilmek çok daha güzel olurdu. Bütün alanlar için gelişmiş bir sorgu formu oluşturmak istiyorum kısaca.

Şimdiden çok teşekkürler. İyi forumlar.
Sayın furkanulu,

Öncelikle;
Aşağıda bağlantısı yazılı iki konuyu yazmakta fayda var kansındayım ki,katılımcılık öncesinde tarafınızdan bilinmesi yerinde olacaktır.

Bu Site "Ödev veya Program Yaptırma Sitesi" Değildir.

AccessTr.neT Forum Kuralları

Ayrıca;
Eklediğiniz resim neticesinde (ki,bu da eğer geçerliyse ödev olmaktan çıkıp soru türünde değerlendirmek anlamında düşünülebilir),mevcut hazırlanmış olan örnek uygulamanızı konunuza dahil etmeniz de yerinde olacaktır.örneğinizi eklerken, üst menüden (ARAÇLAR)  hem VERİTABANINI SIKIŞTIR VE ONAR işlemini hem de ARAÇLAR-BAŞLANGIÇ-GEÇERLİ VERİTABANI-UYGULAMA SEÇENEKLERİ sekmesindeki KAPATIRKEN DÜZENLE seçeneğini işaretleyiniz.ve,uygulamanızı,bir klasöre dahil edip .ZIP veya .RAR olarak konunuza ekleyiniz.

Her bir sorunuz için de,ilgili sorular kategorisi içerisinde yeni konu açmaya özen gösteriniz ki,hem tek bir konuda farklı soru içerikleri olmamasını hem de benzer sorunlara veya taleplere maruz kalabilecek diğer üyelerin,araştırmaları esnasında konunuzu da alternatif olarak edinmesine zemin hazırlamış olursunuz.

Son olarak;
Her ne kadar sizin tabiriniz ile yetersiz olduğunuzu düşünseniz dahi,site genelinde kendi gayretleri ile başarılı çalışmalar sergileyen harici üyeler gibi,siz de;konu ya da konularınıza gayretli,istekli,azimli, araştırıp kendini geliştiren ve katkı ve katılımcı olan bir konu sahibi olduğunu gösterdiğiniz takdirde konunuza katılımda bulunmayı isteyebilecek kişilerce de uygun görülen bilgi veya yönlendirme paylaşımlarını edinmeniz de muhtemeldir.

KONU BAŞLIĞI;
(içeriği itibarı ile)

"Access Proje Ödevim" ifadesi yerine,
"Futbolcu Veritabanı üzerinde arama formu oluşturma" olarak değiştirilmiştir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Veritabanını konuya ekledim.
Sayın furkanulu,

bir önceki mesajda da belirtildiği üzere,her bir sorunuz için tek tek ve yeni konular açmanız akabinde ilerlemek üzere,
ilk etapta,

Alıntı:1) Futbolcular için bir arama formu oluşturmak istiyoruz. Bunu nasıl tasarlayarak yapabiliriz?

sorunuza / talebinize yönelik olarak;

hangi tablolardan hangi alanları görmek (kriter olarak kullanmak) istiyorsunuz bu arama neticesinde?

ayrıntılı bilgilendirmeniz sonucun çözümüne dair verimli paylaşım olacaktır.

diğer sorunuz için de,ister bu konunuzun çözümü sonrasında isterseniz de şimdiden de olmak üzere yeni bir konu açabilirsiniz.fakat,bunu yaparken,lütfen;hem ayrıntılı net ifadeler ile ve talebinizin sonucunun nasıl olmasını veya görünmesini istiyorsanız gerekirse bunu anlatan bir ekran görüntüsü ile de pekiştirmek veya desteklemek amacı ile konunuza örnek uygulamanızı dahil ederek ve konu başlığınızı da talebiniz ile orantılı yazarak oluşturmaya gayret ediniz.

aslında,naçizane bir tavsiye olması adına,bu konunuzun;size örnek teşkil etmesi amacı ile,gerek şu mesaja kadar ki aşamada ve gerekse de ilerleyen yeni dahil olması muhtemel mesajlarda,konu açmaktan çözüm elde etme sürecine kadar ki aşamalarda nelerin yazıldığını,hangi taleplerin yazıldığını görmeniz neticesinde,yeni konu veya konularınızda noksanlarınızı görmeniz ve bunları nasıl tamamlamanız gerektiğine dair bir imkan sağlamanız daha yerinde olacaktır.böylece,bu gibi talepleri katılımcılar belirtemeden veya istemeden sizin konunuza dahil etmeniz isabet kaydedecektir kanısındayım.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın furkanulu,

cevabi nitelikte geri bildirimde bulunmak adına bir paylaşımda bulunmadan öncesinde,
şüphesiz site içerisinde fazlasıyla talebinize benzer nitelikte konular mevcut olmakla birlikte,
aşağıda bunlardan biri olan bağlantısı yazılı konuyu incelemeniz faydalı olabilir ya da fikir verebilir.

Form Üzerinden Veri Arama

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
(29/05/2016, 15:21)atoz112 yazdı: [ -> ]Sayın furkanulu,

cevabi nitelikte geri bildirimde bulunmak adına bir paylaşımda bulunmadan öncesinde,
şüphesiz site içerisinde fazlasıyla talebinize benzer nitelikte konular mevcut olmakla birlikte,
aşağıda bunlardan biri olan bağlantısı yazılı konuyu incelemeniz faydalı olabilir ya da fikir verebilir.

Form Üzerinden Veri Arama

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.

Çok teşekkür ederim. Bu sorunumu halledebildim. Img-grin
Sayfalar: 1 2