AccessTr.neT

Tam Versiyon: ESC Butonu Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

Herhangi bir formda, metin alanına veri girildiğinde ve devamında klavyedeki ESC butonuna basıldığında, metin alanındaki veri ortadan kalkıyor. Ancak bu işlem, Access stadart butonlarındaki "kaydı geri al" komutundan farklı birşey sanırım. İstediğim şey, tam anlamıyla ESC butonunun görevini yapan Vba kodlar ya da Access makro ismi.

Bu ESC butonunun komutu "me.undo" komutundan farklı birşey olsa gerek diye düşünüyorum. Teşekkürler..
SendKeys "{ESC}"

kodunu deneyiniz.
(13/06/2016, 19:29)ozanakkaya yazdı: [ -> ]
SendKeys "{ESC}"

kodunu deneyiniz.

Merhaba Ozan Bey,

Denedim ancak olmadı. Ekte bir örnek gönderiyorum. Sayı alanı 6 haneli olacak şekilde zorlanmış durumda. 6 haneyi doldurmadan çık butonuna bastığımda çıkmayıp hata iletisi veriyor. (İlla ki 6 haneyi doldurmam gerektiği için) ama klavyedeki ESC butonuna bastığımda ilgili alana girdiğim kadar veriyi yok ediyor ve devamında "çık" butonu ile kolayca çıkabiliyorum. İstediğim şey, klavyedeki ESC butonunu kullanmadan formdaki "ESC ile Çık" butonuna bu görevi yüklemek.
merhaba 
tablodaki  Len([sayı]) =6  kaldır
şu kodu ekle 


Private Sub Komut9_Click()
If Len([sayı]) < 6 Then
Me.sayı = ""
DoCmd.Close
Else
DoCmd.Close
End If
End Sub
Merhaba Celoyce,

Sanırım yanlış anlaşılan birşey var. Tablodaki Len([sayı]) =6 geçerlilik kuralı olmak zorunda. Çünkü bu alanın veri sayısı ne 6 dan küçük ne de 6 dan büyük olmamalı. Zaten onu kaldırdığımda klasik "geri al ve kapat" komutuyla formumu kapatabiliyorum. Mesele bu geçerlilik kuralı varken çalışmasını sağlamak. Bu geçerlilik kuralı varken klavyedeki ESC butonu işe yarıyor ve devamında formdaki herhangi bir kapat butonuna bastığımda çıkış yapabiliyorum. Amacım bu Len([sayı]) =6 geçerlilik kuralı varken formdaki bir buton üzerine, klavyedeki ESC butonunun görevini yüklemek ve devamında çıkış yapabilmek.
Zaten kural geçerli sadece ben küçük ise(  Len([sayı]) ?6 ) yapmıştım siz bu şekilde degistir  Len([sayı]) =6  gerisi zaten aynı işi yapıyor,benim demem tablodan kuralı kaldır,formda zaten kodda olacak ,
Sayfalar: 1 2