AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formda Arama Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese iyi günler hayırlı ramazanlar. Çalıştığım birimde kullanılan sitemizdeki pek çok örnekten ve değerli hocalarımın da çalışmalarından faydalanarak hazırladığım ve daha önce yite sitemizde paylaştığım bir uygulamam var.
   Kullanıldıkça bazı gereksinimler ortaya çıkıyor. Çözemediğim bir ayrıntı için sizlerin yardımına ihtiyacım var.
   Arama satırına yazılan verileri sorunsuz buluyor buraya kadar bir sıkıntı yok. Plaka alanına plaka tam olarak yazılırsa o tarihe kadar o plakanın karıştığı kazaları listeliyor. Ancak mesela aylık yada yıllık ticari plakalı araçların yada servis araçlarının karıştığı kazaların sayısı yada listesi gerekiyor. İşte sorunda burada başlıyor. arama satırına 06T1111 yazdığım zaman bu plakanın karıştığı kaza yada kazaları getiriyor. 06T  yazıp rakam grubunu yazmadan arama yaptırdığımız zaman içinde T harfi geçen tüm plakaları listeliyor.örnekte iki kayıt var. 06T yazdığım zaman hem 06T1111 hem 06TYD06 yı getiriyor. Sadece 06T olan plakaları listeyebilirmiyiz? 
   Bu istediğim sadece T plaka için geçerli değil. J plakalarda C plakalarda da bu süzmeyi yaptırabilirmiyiz.?
  Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar.  

Kaza Takip
Sayın perisanoglu,

Öncelikle;
Eklediğiniz örnek uygulamayı yeterince inceleme imkanım ve zamanım kendi adıma fazla olmadı fakat bu kısa süreli inceleme esnasında fark ettiğim bir hususu belirterek buna dikkatinizi çekmek ve bilgilendirmede bulunmak gerekli olacaktır kanısındayım naçizane.

Tıpkı kullanıcı adınızda gösterdiğiniz hassasiyetteki gibi,uygulamanızdaki tablo yapılandırması ve nesne tanımlama işleminde de aynısını göstermiş olsaydınız.aşağıda bağlantısı yazılı konuda yer alan hususları incelemenizi ve bu hususlar nezdinde uygulamanızı yeniden düzenlemeniz ileride bu hususlardan doğabilmesi muhtemel sorunların da önceden önüne geçmiş olup telafi edebilirsiniz.ikinci maddedeki hususa dair de bundan sonraki her bir konunuzda uygulamalarınızı bu açıklamalar nezdinde eklemeniz de faydalı olacaktır katılımcılar adına.

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Ayrıca;

Alıntı:06T  yazıp rakam grubunu yazmadan arama yaptırdığımız zaman içinde T harfi geçen tüm plakaları listeliyor.örnekte iki kayıt var. 06T yazdığım zaman hem 06T1111 hem 06TYD06 yı getiriyor. Sadece 06T olan plakaları listeyebilirmiyiz?

ifadenize yönelik olarak;
Eğer dinamik bir arama işlemi uyguluyorsanız ve yazdıkça hemen akabinde kritere uyan kayıtların listelenmesini sağlıyorsanız,siz de takdir edersiniz ki bu arama neticesinde,yazdıkça eğer içeriğinde mevcutsa listelenecek olan bu kayıtlar her bir yeni yazılarak ifadeye eklenen karaktere göre sıralanmakta ve göstermektedir.

Dolayısı ile de,siz;06T yazdıktan sonra hemen akabinde 06T ile başlayan ve devam eden tüm kayıtlar da listelenecektir.sadece T harfine kadar göster demek durumunda olamazsınız ki böyle bir esnada.elbette ki burada sadece eğer böyle bir dinamik arama yapılıyorsa geçerlidir bu açıklama.bunun dışında belirli karaktere kadar diye içerikleri olan harici kodlar ile belki bir ihtimal bu ayrım yapılabilir fakat bu teferruata maruz bırakır aramayı.

Örneğin;eğer 06 değerinden sonra gelen tek harf karakterinden hemen sonra bir kontrol yazılarak eğer direkt sayı değeri geliyorsa buna riayet ettirip listeleme sağlatılabilir belki.

fakat size naçizane tavsiyem;bu dinamik aramayı tıpkı bahsettiğiniz gibi yapmak ve akabinde yazdıkça listeleme işleminde direkt peşi sıra gelecek olan sayı değerinin yazıp sadece istediğiniz kayıt bilgisine ulaşıncaya kadar bu dinamik aramayı devam ettirmeniz ve sonrasında istenilen kayıt edinildiğinde bu kayda dair yapmak istediğiniz işlemleri sürdürmeniz daha yerinde olacaktır.Elbette tercih ve takdir sizindir.

Son olarak;
Sorununuza maruz kaldığınız nesneleri tam açık ifadeler ile belirtmeniz yerinde olacaktır.örneğin;hangi formda hangi işlemi yaparken veya hangi denetimden bahsediyorsunuz gibi.

NOT:
Konu başlığında geçen “FORUM” ifadesi yerine “FORM” olarak değiştirilmiştir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın perisanoglu,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Konu;

gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.