AccessTr.neT

Tam Versiyon: Bağlı tablolardaki kayıtları tek formda çağırma ve düzenleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,


ekteki veritabanımda belli kayıtlar ve bu kayıtlara ait farklı özellikler bulunmakta. Aslında üst tabloda kayıtların değişmez özellikleri, alt tabloda ise farklılık gösteren özellikleri muhafaza ediyorum. 

t_urunler formu aracılığıyla bu kayıtları aratıp seçebiliyorum. Fakat yapmak istediğim herhangi bir kayda ait verileri alt form olmadan çağırabilmek ve üzerinde düzenleme yapabilmek. Bunu da bir liste kutusu veya sorgu yordamıyla yapılabileceğini düşündüm ama nasıl bir yol izleyeceğimi bulamadım.

Örnekten hareket edecek olursak; yapmak istediğim ARTAC adlı kayda yeni bir sıklık bilgisi eklemek ve bunu Hamsıklık bilgisinin karşısında 33 olarak gösterilen sıklık hanelerine tıkladığımda 2. ve 3. kayda ait olan 44 ve 40 bilgilerinin seçenek olarak gösterilmesi. Ve bunlardan herhangi birini seçtiğim zaman, örneğin 40ı seçtiğimde; bu alanın bulunduğu kayıttaki bilgilerin (42 , 182) otomatik olarak çağırılması. 
Özetle bir ana kayda ait kaç tane alt kayıt varsa, bu alt kayıtlara ait alanlardan birine tıkladığımda o alanın ait olduğu kayıttaki verileri çağırması.
Bunun yanı sıra, yeni bir kayıt eklediğimde hiçbir kaydın çağırılmayıp, alanlara girdiğim bilgilerin yeni bir alt kayıt olarak kaydedilmesini istiyorum.
Bunları yapmanın en kolay yolu altform eklemek bunun bilincindeyim fakat başka bir formda bu yöntemi tekrar kullanmam gerekecek, orada veri sayfasında çalıştığım için alt form imkanım kısıtlı. (en azından görsel olarak)

İlgilenen arkadaşlara çok teşekkürler.
Merhaba.
Örnekteki liste kutusundaki satır çift tıklandığında ilgili kaydı içeren form açtırılabilir. 

Seçenek olarak gösterilmesini istediğin 2. Ve 3. Alanı açılan formda alt form olarak gösterebilirsin.

Alt formdan seçilen satıra göre üst formdaki alanlar güncelleştirilebilir.

Bu şekilde mi olmasını istiyorsunuz?
aynen ozan bey istedigim sey bu
Merhaba,

Formdaki liste kutusunun tıklandığında ilgili kaydı açması için düzenleme yapıldı.

-Liste kutusundan veriye tıklayarak kaydı seçiniz


-Formdaki "Urun_hcsik" metin kutusuna (4. kayıt seçildiğinde 33 yazan metin kutusu) çift tıklayıp seçim formunu açtırınız.

- seçim formunda, ürün no ile ilişkili olan 3 kayıt görünecektir, bu kayıtlardan birini seçip aktar butonuna bastığınızda seçilen kayda ait verileri t_urunler isimli forma aktarır.

İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.

Ayrıca Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu tekrar inceleyiniz, tabloya açılan kutu alanı eklemeyiniz.
Güzel olmuş Ozan Bey, peki şu ekteki MehmetDemiral'ın düzenlememe yardımcı olduğu örnekteki gibi, seçilen kayda ait verileri çağırma yöntemiyle (tabi bu örnekte tek alan için, benim istediğimde tek seçimden 4 alan birden çağırılacak) yapma şansımız var mı?
Eklediğiniz son örnekte, ne seçince ne aktaracak belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Sayfalar: 1 2