AccessTr.neT

Tam Versiyon: Rapordaki sütun başlarının duruma göre daralması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar, ekteki veritabanımda göreceğiniz gibi, raporlama bölümünde (yazdıra tıklayınca görebilirsiniz) sütun başları, bazı alanlar boş olduğunda gereğinden fazla büyük görünüyor.
Ben bunun için formun açıldığında ve yüklendiğinde kısmına bazı koşullu biçimlendirmeler yapan kodlar koydum fakat işe yaramadı.
Aynı tablodan (t_urunler) başka bir formda yaptığım aramalarda kayıtların görünür olması için alanları boş bırakma şansım olmuyor. Ben de boş alanlara (-) tire işareti koymak durumunda kaldım. Bu da, boş olan alanlara ait kutucukların otomatik gizlenmesini önlüyor. Ve birden fazla alana ait başlıkların nasıl bu duruma göre daraltılabileceği meselesi de ayrı bir sorun teşkil ediyor. 
Dolayısıyla yapmak istediğim (-) tire kaydı içeren alanların raporda gizlenmesi. Ve sütun başlarının otomatik olarak bu duruma ayak uydurarak daralması.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
sayın mehmetb84,

öncelikle;
eklediğiniz örnek uygulama üst sürüm olması nedeni ile inceleme imkanı söz konusu olmamaktadır fakat,konu başlığı itibarı ile benzer olmasından dolayı,aşağıda bağlantısı yazılı konuyu ve içeriğindeki örnek uygulamayı inceleyebilirsiniz.

Raporda Kolon Gizleme

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Yalnız dikkat ederseniz, boş alanları gizlemek istemiyorum ben. Alanlarıda tire işareti olduğu durumlarda sütün başlarının daralmasını istiyorum. O yüzden paylaştığınız link işime yaramıyor. Bu formatta kullanılan bazı özellikler var diye uyarı verdiği için  2003 formatında da kaydedemedim.
Sayın mehmetb84,

2.mesajda paylaşılan konudaki örnek uygulama incelendiğinde;
İlgili rapor üzerindeki herhangi bir denetim eğer BOŞ ise o denetimin gerek Etiket ve gerekse de değerin mevcut olduğu denetimin kendisi üzerinde,hem yer kaplaması engellenmek sureti ile daraltılması sağlanmakta ve hem de değer yoksa (BOŞ ise) görünür olmaması elde edilmektedir.

Elbette ki sizin harici olarak dahil ettiğiniz TİRE (-) işleminin bir diğer uyarlaması olarak mevcut görünse de,bir bakıma;sizin yapmayı istediğiniz eğer denetimde değer yoksa yer işgal etmesi engellenerek görünürlüğünün gizlenmesi ya da raporda yer almamasının sağlanmasına benzer bir örnek teşkil ettiği düşüncesi ile ve

Alıntı:...bazı alanlar boş olduğunda gereğinden fazla büyük görünüyor...

Alıntı:...(-) tire kaydı içeren alanların raporda gizlenmesi...


Sorunlarınıza / taleplerinize bir çözüm olması adına fikir vermesi içindir.

Son olarak;
Eğer denetim üzerinde TİRE (-) işareti olanları GİZLEMEK istiyorsanız ve raporun kaynağı olan Sql sorgu ifadesi içerisinde TİRE (-) işaretinin yer aldığı sütunun KRİTER (ÖLÇÜT) satırına


not –


ya da

<>-

benzeri ifadeler yazmak sureti ile TİRE (-) işareti olmayanların görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
teşekkürler peki, diğer bir sorum olan; boş olan satıalrın sütun başlarını nasıl daraltacağım? Örneğin üç tane sütuna ait 1 tane sütun başı etiketim var bunu duruma bağlı olarak (yani satırlarda tire işareti varsa ölçüsünün 2cm ye inmesini istiyorum) nasıl daraltabilirim?
Sayın mehmetb84,

Öncelikle;
Herhangi bir karışıklığa ya da yanlış anlamaya mahal vermemek adına,”SÜTUN BAŞLARI” ifadesi yerine rapor üzerindeki denetimlerin ETİKET denetimi demek daha doğru olacaktır,rapordan bahsedildiği düşüncesi ile.

Alıntı:…boş olan satıalrın sütun başlarını nasıl daraltacağım?

ifadenize yönelik olarak;
Konunuzun 2.mesajında bağlantısı verilen konunun 8.mesajındaki sayın ozan bey tarafından paylaşılan örnek uygulamayı tekrar inceleyecek olursanız;

Reports![03-Artikel Çeki Listesi]![Sorgu1].Report![Lot Sayısı].Visible = False
Reports![03-Artikel Çeki Listesi]![Sorgu1].Report![Lot Sayısı_Etiket].Visible = False
 
Reports![03-Artikel Çeki Listesi]![Sorgu1].Report![Koli Sayısı].Width = 1362
Reports![03-Artikel Çeki Listesi]![Sorgu1].Report![Koli Sayısı].Left = 8100
Reports![03-Artikel Çeki Listesi]![Sorgu1].Report![Koli Sayısı_Etiket].Width = 1362
Reports![03-Artikel Çeki Listesi]![Sorgu1].Report![Koli Sayısı_Etiket].Left = 8100


İlgili kodlar içerisinde görüleceği üzere,sadece değerlerin yazılı olduğu denetimleri (Örnek; Koli Sayısı ifadesi gibi) değil o denetimler ile birlikte o denetimlerin ETİKET denetimlerinin de (Örnek; Koli Sayısı_Etiket ifadesi gibi) DARALTILMASI sağlanmaktadır.zaten böyle de olması gerekir ki,yapılmak istenen DARALTMA işleminin sadece denetime değil denetimin etiketine de uyarlanmak sureti ile istenen sonucun olması sağlanabilsin.

NOT
Kodlarda yer alan sayısal değerler (Örnek;8100 gibi) duruma göre (+) / (-) olarak artırılıp azaltılabilir.

1 Inch=1440 Twips dir.

1440 Twips=2.54 cm dir.

Bu değer karşılığından hareket ile,istediğiniz değerleri belirleyebilirsiniz.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2