AccessTr.neT

Tam Versiyon: Satırları Kopyalamak
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
(19/08/2016, 18:49)atoz112 yazdı: [ -> ]Eğer kast ettiğiniz,önceki mevcut kayıtların üzerine yeni seçilenleri de dahil edip,her bir yeni seçimi mevcut dosyaya eklemek ise,bunun için uygulamada düzenleme yapmak gerekmektedir.

evet hocam, dediğim gibi:"Bu word sayfasına kaydediyor ve yenisini eklemek istediğimde kaydetmiyor?"
tek sıkıntı eklediğim yani kopyaladığım verilerin üzerine yeni veriler eklemek istiyorum. Kopyalamak istediğimde word'e kopyalıyor ve açıyor tablo şeklinde. Ama aynı word belgesine yeni kelimeleri eklemek istediğimde hata veriyor. Teşekkür ederim eksik olmayın...
Sayın @uiakouwr, seçim yapıp 4 veriyi word belgesine aktardınız, sonraki işlemde seçilen verilerin önceki 4 verinin altına mı eklenmesini istiyorsunuz?
(21/08/2016, 01:09)ozanakkaya yazdı: [ -> ]Sayın @uiakouwr, seçim yapıp 4 veriyi word belgesine aktardınız, sonraki işlemde seçilen verilerin önceki 4 verinin altına mı eklenmesini istiyorsunuz?

Evet hocam. İstediğimi tablo şeklinde ekleyip açıyor. Ama yeni verileri o eklediğim aynı word dosyasına eklemek, güncellemek istediğimde hata veriyor.Teşekkürler...
Kusura bakmayın hocalarım, sizi yordum. Herhalde yine anlatamadım?..
Sayın uiakouwr,

Alıntı:yeni verileri o eklediğim aynı word dosyasına eklemek

talebinize yönelik olarak,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.
 
Uygulamayı çalıştırıp her bir yeni seçim yaptığınızda bütün bu seçimler akabinde ilgili Word dosyasında bir önceki seçimin bilgilerinin de yer almasını istiyorsunuz.
 
Bu da demektir ki;uygulamada yapılan her çoklu seçim kayıtlarının checkbox işaretleri sıfırlanmaksızın (kod sayfasındaki UPDATE Sql kodları ile yapılan işlem kast edilmiştir),olduğu gibi bırakılması (seçili halde kalması gerekmektedir.
 
Böylece,önceki seçimler de işaretli kalacağından sonraki her yeni seçimler de,her yeni kayıt adı altında Word dosyasına gönderildiğinde,yeni seçimler üst kısımda yer alacak şekilde diğer eski seçilenler de dahil olacak.Bunun için de,ilgili kod sayfasındaki Komut8 adlı butonun içeriğinde yazılı

DoCmd.SetWarnings False
DoCmd.RunSQL "UPDATE Tablo1 SET onay = 0;"
DoCmd.SetWarnings True

kod satırlarına,olduğu gibi ETKİSİZLEŞTİRME işlemini uygulamanız gerekmektedir.Bunun için,her bir kod satırının başına,KESME İŞARETİ (‘) eklemelisiniz.
 
Fakat,burada şu hususu da belirterek dikkat çekmekte fayda var kanısındayım.
 
Madem eski seçilen kayıtlarında ilgili Word dosyasında olmasını istiyorsunuz ve madem seçilmeyen kayıtlar içerisinden de belirli ya da belirsiz zamanlarda yeni seçimler de yapılacak ve bu kayıtların da Word dosyasında olmasını istiyorsunuz,öyleyse,bunun anlamı;bütün seçilen ya da seçilmeyen fakat zamanla seçilecek olan kayıtların tümünün ilgili Word dosyasında bir şekilde yer alması demektir.
 
Dolayısı ile de,daha en başından,o zaman,bütün kayıtların seçilip dosyaya dahil edilmesi de yeterli olur,bütün bu uğraşlara gerek dahi olmaksızın.burada kast edilen,bu seçim gidişatının,bu doğrultuda yol alması ve bu şekilde ilerlemesi söz konusu olduğu düşünülmektedir.
 
Normal durumda,bu uygulama üzerinden gidilecek olunduğunda,yapılması gerekli işlem;seçilen kayıtların,her bir seçimde yenilenmesi vesilesi ile üzerine yeni seçimli olarak (eskiler olmaksızın) aktarılması işlemidir.
 
Aslında,burada,daha konunuzun en başında şu soruyu sormak gerekirdi kanısındayım:
bu seçilen kayıtları hangi amaç için Word dosyasında barındırmak istiyorsunuz?
Ve,akabinde,bu dosyadaki kayıtları hangi amaç için kullanmak istiyorsunuz?
 
Bu sorulara vereceğiniz yanıtlara göre,belki daha farklı yöntemler veya kullanımlardan bahis yapılabilir veya bilgiler paylaşılabilir.
 
Çünkü;bana göre,bu dosyada bu kayıtları barındırmanın ne gibi bir anlamı olacağı konusunda bazı anlam kopuklukları ya da olumsuzlukları mevcut gibi geliyor.elbette,uygulama sahibi sizsiniz ve gerekçeleri de size dairdir.eğer paylaşımda bulunabilirseniz bu düşüncenizi,dediğim gibi başka alternatif açıklamalar da yapılabilir bu vesile ile.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Teşekkür ederim, Allah razı olsun. Bunun elbette nedenleri var. Ama daha da uzatıp sizi yormayayım. Konuyu taşıyabilirsiniz. Eksik olmayın...
Sayfalar: 1 2 3 4