AccessTr.neT

Tam Versiyon: Rapor ayrıntı satır sayısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba, raporla ilgili bir sorum olacak. Örnekte iki satırlık bir veri var. Raporu alınca haliyle ayrıntı bölümü 2 satır haliyle hazırlanıyor. Ayrıntı bölümündeki tekrarlanma sayısına müdahale etmek istiyorum. Örneğin veri 5 satırdan küçükse bile 5 satırlık bir rapor düzenlenmesini istiyorum. Satırlar boş olsun ziyan yok. Ama kenar çizgileri olsun tabi. 5 satırdan çoksa zaten sorun yok. Böyle bir müdahaleye müsaade ediyormu Access, yardım ederseniz sevinirim.
İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
merhaba, sonuç doğru. teşekkürler. kendi çalışmama uyarlama aşamasında bir yerde takıldım. verisayisi değişkenini sizmi tanımladınız ? kodlar arasında böyle bir tanımlama bulamadım. Bu tanımlamayı nasıl yaptınız.
Sayın Mecnun24,

Alıntı:verisayisi değişkenini sizmi tanımladınız ? kodlar arasında böyle bir tanımlama bulamadım. Bu tanımlamayı nasıl yaptınız.

İfadenize yönelik olarak;

Öncelikle,
Verisayisi tanımı bir DEĞİŞKEN değil aksine rapor üzerinde yer alan bir DENETİM adıdır.

Raporu Tasarım olarak açınız ve RAPOR ALT BİLGİSİ alanında Metin10 adlı denetimin hemen arkasında sol kısımda gizlenmiş halde ve ebatları küçültülmek sureti ile minimize edilmiş olan ve ayrıca ilgili denetimin ÖZELLİKLER - VERİ sekmesindeki DENETİM KAYNAĞI satırına mevcut kayıt sayısını id alan değeri üzerinden almak için

=Say([id])

kod satırı yazılmış bir denetimdir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
görmemişim. teşekkürler.