AccessTr.neT

Tam Versiyon: Hostingde bulunan web sitesinin MySql tablolarını düzenlemek, rapor almak v.s.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Eski dostlar merhaba. Ara ara göz gezdirsem de, baya uzun yıllar olmuş gelmeyeli. Öncelikle herkese yeniden ve kocaman MERHABA...

Forumda MySql ile ilgili konuların neredeyse tamamını okumaya çalıştım, hatta MySql derslerini de okudum ancak hosting üzerinden bağlantı olayını birtürlü beceremedim. 

Aslında problem başlıkta gayet anlaşılır duruyor ama hemen açayım biraz.

Hosting üzerindeki bir e-ticaret sitesinin MySql tablolarına Access ile erişip, o tablolardan bazılarında değişikik yapmak, o tablolarla ilgili çeşitli raporlar almak amacım. Örneğin; ürün fotoğraflarının da olduğu detaylı ürün listesi almak, bu listeyi düzenleyeceğim bir raporla katalog haline getirmek, ürünlerin bilgilerini Access üzerinden güncellemek vs.

E-ticaret altyapısı Magento. Belki magentonun webservis özellkleri de kullanılabilir bunun için ama oradan daha çok korkmaktayım Img-grin

Aslında sitenin magento falan olması önemli değil. Şu accessi, hosttaki tablolara bir bağlasam neler yapacağım neler Img-grin))

Hem bilgisayarımdaki accesste, mysql-connector-odbc' de vs vs de ve hem de karşı tarafta yani CPanel'de yapılması gerekenler nelerdir acaba?

Teşekkür ederim...
Eğer kontrol paneliniz cPanel ise Databases ( Veritabanları ) grubu altında Remote MySql ( Uzak MySql ) tıklayın. Burada Erişim Ana Bilgisayarı Ekle yazan yere IP adresinizi yazın. Yalnız burada şuna dikkat etmeniz lazım. IP adresiniz genel itibari ile sürekli değişeceğinden dolayı ya sabit IP almalısınız ya da IP adresi yerine % yazmalısınız. % işareti ise hangi IP olursa olsun kullanıcı adı ve şifresini biliyorsanız sunucuya erişebileceğiniz anlamına gelir. Bu güvenlik açısından biraz zaafiyet doğurmasına rağmen güçlü bir şifre ve aylık şifre değiştirme ile üstesinden gelebilirsiniz.

Öncelikle bahsettiğim ayarları kontrol edin sonra devamını anlatırız.

NOT : Bazı sunucu firmalarında güvenlik nedeniyle uzak mysql erişimi kapatılıyor.
CPanel işlemi tamamdır. Teşekkür ederim. Şimdi en önemli yerde sanıyorum Img-grin
Konu cevaplanmış sorular bölümüne taşınmış ama; en önemli cevabı bekliyorum aslında :Img-grin   Hosttaki MySql tabloloarının accesse bağlanması...

  1. Program Access veritabanı MySql olacaktır. MySql'e bağlanabilmek için bilgisayarınızda MySQL ODBC Driver yüklü olması lazım. Installer ve ZIP versiyonlarından Installer olanları tercih edebilirsiniz. Eğer bilgisayarınız 32 Bit ise x86, 64 Bit ise x64 olanını indirip kurmanız gerekir. Link : MySQL ODBC Driver İndir
  2. Bu aşamada artık sunucunuza bağlanacaksınız. Bu konuda en temel örnek için özgüryasin tarafından hazırlanan mysql web sunucusuna Vba kod ile bağlantı konusunu incelemeniz size çok yardımcı olacaktır. Bağlantı için ADO kodlarını kullanmadan Dış Veri sekmesinin altından ODBC Veritabanı sekmesini kullanabilirsiniz.
  3. İkinci maddenin haricinde resimli olarak daha geniş anlatım için Mysql'e Tablo Aktarma ve Tablo Bağlama İşlemleri a[url=https://accesstr.net/konu-mysql-e-tablo-aktarma-ve-tablo-baglama-islemleri.html][/url]dresindeki konuyu incelemenizi tavsiye ederim.
  4. Son olarak asıl kurguyu sağlayacak olan sizsiniz. Magento ile neler yapmak istiyorsanız veritabanını, klasör yapısını, süreci vs. iyi incelemelisiniz.
Her zamanki gibi takıldığınız yer olursa yeni bir konu açıp yardım talep edersiniz.
Muhteşemsiniz. Harikasınız. O konuları defalarca okumama rağmen gözümden kaçan ufacık şeyleri görmemi sağladınız. Sorunsuz bir şekilde tüm tabloları bağladım. CMS panele girmeden Access üserinden bazı işlemleri yapabilmek o kadar muhteşem oldu ki anlatamam. Umarım ihtiyacı olan başkaları da araştırırken konuyu görür ve faydalanır. Tekrar teşekkürler...
Sayfalar: 1 2