AccessTr.neT

Tam Versiyon: Değere göre farklı tablolara kayıt işlemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar herkese kolay gelsin. 
1- Ekteki örnekte form 1 deki form yardımıyla mağdur bilgilerinin mağdura ait mağdur tablosuna, karar bilgilerinin karar tablosuna, şüpheli bilgilerinin de şüpheli tablosuna kaydedilmesi.
2- Yeni bir karar girileceği zaman eğer kayıtlı mağdur varsa o mağdura ait ikinci karar ve şüpheli girilmesi, eğer mağdur kayıtlı değilse yeni mağdur kayıt edilip kararı ve şüpheli bilgisi girilmesi,
bu konuda yrdımı olan arkadaş olursa çok sevinirim.
Sayın ozer1971,

İmkan ve zaman yetersizliği nedeni ile,eklediğiniz örnek uygulama,kısa süreli incelendiğinde,aşağıdaki hususlara yönelik olarak açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Yukarıda bağlantısı yazılı konuda yer alan hususları incelemeniz neticesinde,uygulamanızda bu hususlar üzerinden düzeltmelerde bulunmanız halinde,ileride bunlardan kaynaklı maruz kalabilme ihtimalinizde olan sorunları da önceden çözüme ulaştırmış ya da gidermiş olacaksınızdır.

2)

Konu içeriği itibarı ile elbette ki hazırlayan kişi olarak siz vakıfsınız fakat uygulama konusu olarak bakıldığında belki de tablolarda bir düzenleme yapmanız gerekebilir kanısındayım.

Nedeni de şu;tercihe göre değişmekle birlikte,bir KARAR tablosunda hem olay ile ilgili karar bilgilerinin yer alması hem de ID değerleri üzerinden ilişkilendirmeleri yapılma sureti ile MAĞDUR ve ŞÜPHELİ tablolarında her birinin kendi ID değerlerinin de ilk kısımda yer alacağı ve sırf bu bilgilerin olacağı tablolardan MAĞDUR ve ŞÜPHELİ ID değerlerinin de yer alması sağlatılabilir.böylece,bu KARAR tablosunda KARAR,MAĞDUR ve ŞÜPHELİ bilgileri tek tabloda barındırılması gerçekleştirilmiş olur.

3)

Tablo  İlişkilendirmelerinde hata olsa gerek.aynı KARAR tablosu 2 benzer kopya ile ilişkilendirilmiş.

Bunun yerine,kendi ID değerleri üzerinden ve KARAR tablosunda eklenecek ID alanları üzerinden MAĞDUR ve ŞÜPHELİ tabloları ile bu ilişkilendirmelerin yapılması daha yerinde olacaktır.

4)

KARAR tablosundaki TC KİMLİK alanı ne için mevcut,anlayamadım açıkçası.burada,yukarıda bahsi yapıldığı gibi,ID değerleri yer alacak şekilde,MAĞDUR ve ŞÜPHELİ bilgilerinin olması daha doğru olacaktır.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın ozer1971,

Bu konunuzun,sadece

Alıntı:1-      Ekteki örnekte form 1 deki form yardımıyla mağdur bilgilerinin mağdura ait mağdur tablosuna, karar bilgilerinin karar tablosuna, şüpheli bilgilerinin de şüpheli tablosuna kaydedilmesi.


Sorununuza / talebinize yönelik olmasını ve diğer sorunuz için de lütfen,Site Kuralları gereği  hem örnek uygulama dahil olacak şekilde hem de ayrıntılı yine açıklamayı da belirtecek halde YENİ KONU açmaya özen gösteriniz.teşekkürler.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın ozer1971,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Konu;

gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.