AccessTr.neT

Tam Versiyon: Kritere Göre Rapor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merhaba

Daha önce bir kaç kez yaptığım (Office XP) "açılan kutudaki veriye göre raporlama" olayını en son çalıştığım projede bir türlü yapamadım (Office 2016), yardımlarınızı rica ediyorum. Yaptığım olayı kısaca anlatayım;

1. İlk önce boş bir form yaratıp açılan bir kutu (Açılan_Kutu13) oluşturdum. Bu kutu verilerini "Hocalar" tablosundaki "Hoca_Adi" alanından alıyor.

2. Sonra yine "Hocalar" tablosundaki "Hoca_Adi" alanını kullanıp "srg_hocalar" sorgusunu oluşturdum. Ölçüt kısmına da [Formlar]![Raporlar]![Açılan_Kutu13] ifadesini yazdım.

3. Daha sonra "rpr_HocaDersProgramı"isimli raporumu açmak içinde  "Raporlar" isimli bir makro oluşturdum. Bu makronun filtre kısmına da ikinci adımda oluşturduğum "srg_hocalar" sorgusunu yazdım (Açılan_Kutu13 de ki veriye göre raporlama yapması için)

4. Son olarak ta "Raporlar" makrosunu kullanarak "Raporlar" düğmesini oluşturdum. 

Sizin de göreceğiniz gibi açılan kutudan veri seçip düğmeye basınca "Parametre değerini girin" mesajını veriyor. Halbuki parametre değerini "srg_hocalar" sorgusundan alması gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.
Sayın elmariachi,

Öncelikle;
Eklediğiniz örnek uygulama üst sürüm olması nedeni ile kendi adıma inceleme imkanı olmamaktadır.eğer önceki sürüme göre de dahil  edebilirseniz,daha geniş kapsamlı elde edebilirsiniz,bir ihtimal.

Yazdıklarınız üzerinden şu hususları da belirtmekte fayda var kanısındayım.

1)

[Formlar]![Raporlar]![Açılan_Kutu13]

İfadesinde yer alan [Formlar] yerine [Forms] şeklinde yazarak kullanınız.

2)

Alıntı:makro oluşturdum.

İfadenize yönelik olarak;
Makro kullanmak yerine,uygulamalarınızda kod yazmayı denemek sureti ile hem olası makro sorunlarını engellemiş olursunuz hem de kod yazma alışkanlığı edinmek sureti ile kendinizi geliştirmeyi sağlarsınız.

3)

Sorgu üzerinden rapor açmak için,

DoCmd.OpenReport “raporun_adi”, acPreview

Kod satırını kullanmanız faydalı olacaktır.

Son olarak;
Sorgu üzerindeki alan ile Açılan Kutu13 denetiminden alınacak değerin yer aldığı sütun (kolon) adının aynı olmasına dikkat ediniz.aynı olmayabilir.

Ya da,Metin Veri Türü Değeri ile Sayı Veri Türü değeri çakışması sonucu uyumsuzluk söz konusu olabilir.

kast edilen şu; Hoca_Adi değeri sorgudaki alanda yazılı olabilir fakat Açılan Kutu13 ile alınan değer karşılığı bu Hocalar tablosunda eğer ID değeri varsa buna denk gelen sütun değeri alınıyor olabilir.kontrol etmek gerekir.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Üstadım cevap için teşekkürler. Dediklerinizden 1. adımı denemiştim zaten, 2 ve 3 ü de mesajınızdan sonra yine kontrol ettim ama olmadı maalesef.

Nerede hata yapıyorum ya da ofis versiyon farkından mı kaynaklanıyor bir türlü anlamadım.
Merhaba, 

Örnek uygulamanızda, yapmak istediğiniz işlem ile ilgili 2 sıkıntı var.

1-) formdaki açılan kutunun satır kaynağı 2, ilişkili sütun değeri 1

1. sütunda Kimlik ile ilgili alan belirtilmiş.
ilişkili sütunun 2 olarak değiştirilmesi gerekli.

2-) Bahsi geçen ölçütü srg_hocalar isimli sorguya eklemişsiniz, ancak raporun kayıt kaynağı olan sorgu farklı bir tablodan oluşturulmuş. Sorgudaki hoca adı alanı srg_hocalar sorgusundan alınmalıdır.

Örneğinizin düzenlenmiş hali ektedir. Üstteki açıklamalara yapılan değişiklikleri inceleyiniz.

Ayrıca kişisel tavsiyem, makro veya katıştırılmış makro olayından accessi çözene kadar uzak durun, olay yordamı kullanın. Ve uygulamanızı mdb olarak kaydedin, accessi çözene kadar mdb olarak kalsın. accdb'deki yeni ve gereksiz özellikler kafanı karıştırmasın.
Üstadım çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş.

Birinci madde de ki açıklamanız gerçekten kafamı karıştırdı. Çünkü ben Açılır Kutu'yu oluştururken (denetim sihirbazı ile oluşturdum) Hocalar tablosundan sadece Hoca Adı'nı almıştım. Dolayısıyla satır kaynağındaki Kimlik alanı nereden geldi anlamadım. 

Az önce aynı yöntemle deneme amaçlı yeni bir açılır kutu ekledim. Onda da seçmediğim halde Kimlik alanı otomatik eklendi. Sanırım ofisin versiyonu ile alakalı bir durum.

Tekrar çok teşekkür ederim, konu cevaplanmış sorular kısmına taşınabilir.

Saygılar.
(24/08/2016, 22:01)elmariachi yazdı: [ -> ]Az önce aynı yöntemle deneme amaçlı yeni bir açılır kutu ekledim. Onda da seçmediğim halde Kimlik alanı otomatik eklendi. Sanırım ofisin versiyonu ile alakalı bir durum.

Sihirbaz doğru olanı yapıp ilk satıra ilgili tablodaki kimlik alanını ekliyor. 

Ders_Ekleme_Hareketleri isimli tabloda, hoca adı olarak "Öğr. Gör. Nahit ÖZDAYI" yerine Hocalar tablosundaki "Öğr. Gör. Nahit ÖZDAYI" isimli veriye ait kimlik numarasını yani 8'i yazdırmalısınız. Eklenen her harf yanlış hatırlamıyorsam 4 byte. Sizin yaptığınız gibi olursa uygulamanızın boyutu artar ve çok verili sorgularda sorun çıkar.
Sayfalar: 1 2