AccessTr.neT

Tam Versiyon: Tekstil tablom için öneriniz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Sayın gkozcan,

Her ne kadar sayın ozan bey tarafından bilgilendirmeler paylaşılmış olsa da,mesajınızda bana ithafen yazdıklarınız itibarı ile,cevap hakkı üzerinden aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

Alıntı:Sn atoz112 nin verdiği cevap , gerçekten garibime gitti. Bana verdiği cevabın aynısını diğer üye arkadaşlarada yazması hiçde hoş değil.

İfadenize yönelik olarak;
Garibinize giden kısım hangisi tam olarak belirtmediğiniz için,tahmini olarak,eğer kast ettiğiniz,Site Kuralları’nı hatırlatmak ise;her bir açılan yeni konuda eğer bu kurallar hatırlatılmak durumunda kalınıyorsa,bu da göstermektedir ki,konu sahiplerinin,ilk etapta bu kuralların yazılı olduğu hususları incelemesi ve akabinde bu hususlar çerçevesinde konu açmalarının daha doğru ve olması gereken olduğunun farkına varılması gerekmektedir.

bu hatırlatma ise,ne bir saygısızlık ne de ukalalık anlamında değildir aksine doğru bir konu açmayı sağlamak ile birlikte bu konuda elde edilmek istenen sonuca daha verimli ve erken çözüm elde edebilmeyi de kazandırabilmek için yapılmaktadır.bu kurallar da olmalı ki,hem düzenli bir işleyiş sağlanabilsin hem de herkse hitap edebilecek duruma gelsin.

Kaldı ki,bu hatırlatmaların herkese farklı açıklanması yerine aynı ifadeler ile bahsinin yapılması da doğaldır.bu nedenle,bunda ne garipsenecek ne de şaşılacak bir durum söz konusu olmasa gerek.belirtildiği üzere,eğer ki bu anlamda kullandıysanız bu ifadeleri.değilse,daha net beyan etmeniz anlaşılır olmayı kolaylaştıracaktır.

2)

Alıntı:Ben bu siteye yeni üye oldum hiçmi hiç Access bilmiyorum diyebilirim. Ben size bir excelde hazırlanmış dosyayı yayınladım ve bunun accessde düzenleyebilirmiyim diye ve bir kaç tanede genel soru sordum. Ve altınada sitedeki notları okuyun notu ile geçiştirilmemesini istemiştim

İfadenize yönelik olarak;
Access bilmiyor olmanız,yazdıklarınızın okunması aşamasında anlaşılır olduğu gerekçesi ile zaten o açıklamaları öncelikli olarak yazmayı tercih ettim.

Ve,her bir sorduğunuz soruya karşılık olarak da OLUMLU çözümlerinin mevcut olduğunu beyan ederek,bütün bunları gerçekleştirebileceğinizi dile getirdim.kaldı ki,bütün bunları da,her bir soru için YENİ KONU açmak sureti ile (bunun için de,Site Kuralları’na yönlendirip,kurallar çerçevesinde tek bir soruda birçok soru sorulmamasını da fark etmenizi sağlamak üzere) gerçekleştirebileceğinizi vurgulamak istedim.

Aynı zamanda,site arama sayfasında aramalarda bulunmanıza dair sizi teşvik etmek ve bunu alışkanlık edinmenizi ve bu vesile ile birlikte belki hazırlamayı istediğiniz uygulamanın ileride daha başka hallerini de görmenizi ve bundan feyz alıp daha bir gayret etmeye çabalamanıza yönelik sizi desteklemek istedim.Ayrıca,

Alıntı:ben 58 yaşındayım kendi çapımda yapacağım işleri yapmaya çalışıyorum.

İfadeniz üzerinden belirtmek gerekirse;uygulama geliştirmenin yaş ile hiçbir ilgisi yoktur aslında.bu;istek,azim,gayret etme,araştırıcı olma,katılımcı olma,v.s... meselesidir bir bakıma.küçük bir çocuk da geliştirebilmekte artık,ileri yaş da olan da.

Çünkü;site bünyesinde,daha önceki zaman sürecinde “bilmiyorum”,”yapamam”,”yardımcı olun” diye ifadeler ile konu açan üyelerimiz içerisinde edindikleri bilgiler,yönlendirilmeler ve araştırmalar ve bu araştırmalar akabinde kendilerini geliştirme süreçlerinde olumlu gayretler gösteren ve bunları tatbik eden üyelerimiz de oldu ve bunları da zaman zaman devamlılık haline getirmekteler.

Size yazdığım ifadelerin satır aralarında da bir bakıma bu yer almaktaydı.eğer hiçbir girişimde bulunmayıp ve karışmayıp,sadece bu yazılanları içeren bir uygulama istiyorum diye talep ediyorsanız,Site Yönetimi’ne İletişim üzerinden talepte bulunup özel uygulama yaptırabilirsiniz.ya da,yukarıda örnek verildiği üzere,bazı üyelerin yaptığı gibi,siz de;kendi konularınıza katılma eğilimi gösteren ve bunu da her bir konusunda ispat eden,bilgilendirmeler ve yönlendirmeler eşliğinde araştırmalarda bulunan ve edindiği yeni bilgiler ile bunları inceleyen,bu incelemeler neticesinde aşama aşama da olsa denemelerde bulunan ve bu denemelerini konularında paylaşıp olası muhtemel sorunları veya hataları danışmak sureti ile çözüm isteyen,kısacası kendini de konularına dahil eden olmak isterseniz,o zaman,imkan ve zaman fırsatları elde ederek konularınıza dahil olan katılımcılar ile birlikte,istediğiniz uygulamayı hazırlamanıza veyahut da yapısını oluşturup zamanla bunu ileriye taşımanıza destek olmayı da devam ettirmek söz konusu olacaktır.

Bu Site "Ödev veya Program Yaptırma Sitesi" Değildir.

eğer kendiniz de dahil olursanız,edineceğiniz destekler ile kendi uygulamanızı bir bakıma kendiniz geliştirmiş olursunuz.aksi halde, yukarıda bağlantısı yazdığı üzere özel uygulama hazırlatma konusuna girmiş olur talebiniz ve bunu da size sağlayacak kişiler ancak ücretli olarak yapmayı teklif edeceklerdir.

3)

Alıntı:Lütfen yorum yapan arkadaşların yardımcı olacaklarsa yorum yazmalarını aksi halde cicili ifadelerle yardım isteyen arkadaşların şevkini kırmasınlar

İfadenize yönelik olarak;
Eğer “şevk” ile kast ettiğiniz,uygulama geliştirme iste ise,zaten yazılan tüm açıklamalar,sizi buna yönlendirmek içindir.istekli ve gayretli olarak konularınıza sadece talepte bulunan değil aksine kendi konularına araştırmaları ve bilgileri ile katılımcı olan biri olmanıza zemin hazırlamak içindir.

bu da,yakın – orta – uzun vadeli olarak düşünülerek yazılmış ayrıntılardır aslında.yakın vadede,sizin araştırmalarda bulunup sorunlarınızı çözmeye dair istekli ve gayretli olmanızı sağlamak.orta vadeli olarak;bu katılımlarınız ile birlikte uygulama geliştirmenizin ilk adımlarını atmanızı ve yürümeniz için yolun temizlenmesini sağlamak ve düşecek dahi olsanız elinizden tutacak birileri olarak yanınızda olunduğunu göstermek.uzun vadede ise,artık kendi ayaklarınızın üzerinde ister yürüyebilir ister koşabilir duruma gelmenizin özgüveni ve inancı ile sizi kendinize bırakmak ve kendi çabalarınız ile kendi uygulamalarınızı geliştirmeye dair ilerlediğinizi görmek.düşündüğüm amaçlar bunlardı.tıpkı,satranç oyununda birkaç hamleyi görmek ve düşünmek gibi.eğer bunlar beni aşar derseniz,elbette ki takdir ve tercih de sizindir.

4)


Alıntı:kendilerine Steven Coveyin Etkin İnsanların 7 alışkanlığı kitabını okumalarını öneririm.

İfadenize yönelik olarak;
Kitap okumayı seven,araştırmalar ve okuma adına kendi kütüphanesinde yaklaşık olarak 1500’e yakın kitapları bulunan biri olarak,bahsettiğiniz kitabın dışında size daha verimli olabilecek hayli kitap önerebilirim.ya da,bu konularda hayli makaleler dahi yazabilirim.dolayısı ile,kitap önerilerinin bir anlamı da kalmıyor.okunanların,olabildiğinde uygun olanlarını hayata da dahil etmek ve uygulamak da önemli.

Ayrıca,ilgili kitapta yer alan 7 alışkanlığı da bu forumdaki üyelik ile özdeşleştirecek olursak,bir bakıma,o alışkanlıkların tatbik edilmesi bu forumda da geçerli olmaktadır.naçizane kendimce özetlemek gerekirse;

1.ALIŞKANLIK / PROAKTİF OL
Kendi konularınıza katılımcı olunuz.Araştırmacı olunuz.İnceleyiniz ve öğreniniz.
 
2.ALIŞKANLIK / SONUNU DÜŞÜNEREK İŞE BAŞLA
“Ne istiyorum ve bunun için nasıl bir yol izlemek sureti ile neler yapmalıyım.” sorusunu sorunuz kendinize ve “Varsa,Kurallar nedir öğrenmeliyim ve bu Kurallar çerçevesinde ilerlemeliyim.” sözleriyle de hareket ediniz.
 
3.ALIŞKANLIK / ÖNEMLİ İŞLERE ÖNCELİK VER
Eğer henüz başlangıç aşamasındaysanız,öncesinde yapmanız gerekenleri öğrenmeli ve bilmelisiniz.sonrasında,aşama aşama giderek her bir aşamayı tamamlamalısınız.her şeyi tek çuvala doldurmamalısınız.
 
4.ALIŞKANLIK / “KAZAN-KAZAN” DİYE DÜŞÜN
Edinmek istediğiniz uygulamayı hazırlarken;istekli ve gayretli olduğunuzu göstermeli ve konulara dahil olmalısınız.bunu da ispat etmelisiniz,ister ifadeler ile ister paylaşımlar ile.
 
5.ALIŞKANLIK / ÖNCE ANLAMAYA ÇALIŞ SONRA ANLAŞILMAYA
Size gösterilen yol üzerinde yürümeyi ve bu yolda edineceğiniz yönlendirilmeler ile getirilmek istendiğiniz yer için satır aralarını da okuyup anlayıp,sonrasında anladıklarınızı paylaşıp geçerliyse yürümeye devam etmelisiniz.
 
6.ALIŞKANLIK / SİNERJİ YARAT
Eğer yetersiz olduğunuzu düşünüyorsanız,sizinle iletişime geçen katılımcılar ile sinerjik iletişimde olmayı deneyiniz.yeni bilgiler edinmeye açık olun ve öğrenmekten ve bunları denemekten korkmayınız.kendinizi yeniden yapılandırmaya dahil olunuz.
 
7.ALIŞKANLIK / BALTAYI BİLE
Bütün bu alışkanlıkların her birini tek çerçeve içerisinde ele alıp yenileniniz ve kabuğunuzdan çıkmak için size uzatılan destekletici elleri tutunuz.Ağaç kesmekle zaman kaybetmeyiniz,baltayı da bileyiniz ki;sonraki her bir edineceğiniz bilgi fidanlarını dikerek geleceğinize yeni Ağaçlar yeşertiniz.

Kaldı ki,aslında verdiğiniz örnek,aslında bir bakıma sizi tarif ediyor.çünkü;siz yardım talep ediyorsunuz.katılımcılar olarak da,size bu yardımı elde etmeden öncesinde yapmanız gereken olarak Site Kuralları hatırlatılmakta ve ilerleyişinizin de ancak bu kurallar çerçevesinde gidilirse sizin için daha faydalı ve verimli sonuçlar elde edebileceğinizi ve sonrasında bu düzenli başlangıcın akabinde istediğiniz sonuçları aşama aşama gidilmek sureti ile daha geçerli ve uygun şekilde çözüme ulaştırabileceğinizi göstermek,anlatmak adınadır.

Kast edilen şu;size,balık yemeyi değil,öncesinde balık tutmanın kurallarını hatırlatmayı ve sonrasında da nasıl ve nerede doğru balık tutabileceğinizi göstermek.fakat,bunun için de,öncelikli olarak sizin da çaba göstererek gayretli ve istekli olduğunuzu ve kendi konularınıza katılımcı olduğunuzu göstermelisiniz.bütün bu konunuz boyunca olan da buydu aslında.bu açıklamaların verimli olması temennisi ile.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sn atoz112 ; uzun açıklamalarla bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu yazacağım satırlarla bu konuyu uzatmak istemiyorum , öncelikle bütün yönetici ve üye arkadaşlardan özür dilerim bunun uzamasına neden olduğum için , kısaca kendi adıma sadece accessle exceldeki yapılabilen işlerin yapılabilirliğini öğrenmek istemiştim. Kendim hazır balık yeme , yerine balık tutmayı hedef almam gerektiğini biliyorum. Herkesden tekrar tekrar özür dilerim. Saygılarımla.
Sayın gkozcan,

Bütün katılımcılar olarak yapılmış olan açıklamalar nezdinde belirtildiği üzere,ilk aşama olarak;bir Access uygulaması oluşturmanız ile başlamanız yerinde olacaktır.

Bu nedenle,öncesinde bahsedildiği gibi,kullanılabilecek alanların neler olduğunu uygulama geliştirme isteklisi olarak siz bileceğinizden ötürü,hangi tabloların hangi alanlardan oluşmasını istiyorsanız bunları,gerekirse başlıklar altında yazılı olarak da beyan edebilirsiniz.

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Yukarıda bağlantısı yazılı konuda yer alan hususlar da dikkate alınarak,belirteceğiniz alanların dahil olacağı tabloları doğru yapılandırmalar ile oluşturmak gerekmektedir.

Ardından,bu konuyu;Kurallar çerçevesinde ele almak gerekçesi ile,

Alıntı:1- Accessede hazırlanacak tabloyla hesaplamalar , ortalamalar yapabilirmiyim ?

1.sorunuz için ele alıp doğru bir tablo yapılandırması akabinde çözüm elde edilebilir.sonrasında,diğer sorularınızın her biri için YENİ KONU açmak ve her biri için içeriğinde farazi gerçek dışı bilgiler ve sonuçları görebilmek adına da birkaç veri olacak şekilde örnek uygulamanızı da dahil etmek sureti ile devam edilebilir.

Excel uygulamanızdaki her bir SAYFA,ayrı bir tablo olmak durumunda ise,bu tabloları gerekli ve olmasını istediğiniz alanlar olarak belirleyiniz.Uygulamanın oluşumu sürecindeki gidişata göre de,nihayetinde istediğiniz gibi bir uygulamaya,özellikle de sizin de katılımlarınız ile erişme imkanı edinmeniz muhtemel olacaktır kanısındayım.

Bilginize…iyi çalışmalar,sayıglar.
sayın gkozcan,

tablo oluşturma üzerine,ilgili Excel sayfalarından uyarlama olarak;
HAŞIL adlı sayfadan örnek vermek gerekirse,

ÖRNEK:

hasil_tbl adlı tablo için,

ALAN ADI        VERİ TÜRÜ

has_id                Otomatik Sayı
cinsi                    Metin
firma_adi             Metin
teknik_adi            Metin
gelen                    Sayı
giden                    Sayı
kullanim                  Sayı
euro_dgr                Para Birimi
dolar_dgr               Para Birimi
TL_dgr                   Para Birimi
dnm_basi_stok       Sayı
dnm_sonu_stok      Sayı
alimlar                      Sayı
dnm_ici_kullanim     Sayı

benzeri tanımlamalar ile bir tablo oluşturma işlemi gerçekleştirilebilir.

elbette,genel çerçevede olması gereken tablolar hazırlandıktan sonra,her birine dair eklemeler veya çıkarmalar yapılarak geçerli düzeltmeler ile daha verimli hale getirilmesi sağlanabilir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
sayın gkozcan,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Konu;

gerek paylaşılan bilgiler neticesinde çözüme kavuşturuldu düşüncesi ile ve gerekse de
konu sahibinin zaman zarfında ayrıntılı geri dönüş bildirimleri olmaması nedeni ile,
(gerektiğinde konu sahibinin geri bildirim hakkı saklı kalmak üzere)

Cevaplanmış Sorular kategorisi içerisine taşınmıştır.

bilginize.
Sayfalar: 1 2