AccessTr.neT

Tam Versiyon: Sorguda arasında formülünde yardıma ihtiyacım var
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar bir sorgum var ve maliyet adında bir sütunum var. istiyorumki sorgu yaparken iki tane metin kutum var buraya min ve max para miktarını sorgulatmak.

birde bu para miktarınıda boş olarakta sorguladığımda flitre yapmasını istemiyorum (boş geçebilmeliyim)


Like "*" & [Formlar]![İki tarih arası detaylı rapor]![Metin180] & "*" Between Like "*" & [Formlar]![İki tarih arası detaylı rapor]![Metin182] & "*"
Elimde bu kod denedim arasında yapamadım. Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın okumas,

Öncelikle;
Kodlarınızdan yapılan gözlem neticesinde,aşağıda bağlantısı yazılı konuyu incelemenizi ve içeriğinde yazılı hususlara dair uygulamanızı düzenlemenizi naçizane tavsiye etmek yerinde olacaktır.

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Böylece,ileride bu hususlardan  kaynaklı sorunların da engellenmesini sağlamış olursunuz.elbette,tercih ve takdir sizindir.Son olarak;

BETWEEN…AND kullanımına dair örnek kod kalıbı:

Between [Forms]![Formun_adi]![ilk_denetim_adi] And [Forms]![Formun_adi]![ikinci_denetim_adi]

şeklinde kullanılabilir.Yazdığınız kodlara göre ise;


Between Like "*" & [Forms]![İki tarih arası detaylı rapor]![Metin180] & "*" And Like "*" & [Forms]![İki tarih arası detaylı rapor]![Metin182] & "*"

şeklinde yazılabilir.

Denemeniz akabinde olası durum neticesinde,lütfen içeriğinde farazi gerçek dışı uydurma ve sonuçları görebilmek adına da birkaç kayıt olacak haldeki örneğinizi,Site Kuralları gereği ekleyiniz.Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
İlgi alakanız için teşekkür ederim Aşağıda verdiğim kod ile sorgum çalışmaktadır. Fakat min ve max ı boş geçtiğimde diğer kriterlere göre hiçbir veri gelmemektedir. Yani Min ve Max metin kutularını eğer boş flitreleme yapma nasıl yaparım. teşekkür ederim.


Between [Formlar]![İki tarih arası detaylı rapor]![Metin180] And [Formlar]![İki tarih arası detaylı rapor]![Metin182]
Sayın okumas,


Site Kuralları gereği örnek uygulamanızı eklemeniz halinde,sizin için daha verimli olacaktır.

aksi takdirde,karşılıklı bilgi alışverişi haline dönüşecektir,katılımcılar arasında.bu da,mesaj yoğunluğuna neden olabilir,konunuz için.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
hocam istediğniz gibi dosyayı projemden çıkardım iki tarih arası raporda maliyet hücrelerini boş bırakıncada sorgum seçilen kriterlere görede çalışsın istiyorum
Sayın okumas,

Yeterli imkan ve zaman olmaması nedeni ile kısa süreli bir inceleme neticesinde,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

Öncelikle,bir önceki mesajda bahsi yapılan konudaki hususlara göre henüz ilk aşamalarında olmanız nedeni ile o konudaki hususlara göre uygulamanızı yeniden düzenlemeniz ilerisi için faydalı bir durum olacaktır.

2)

İki tarih arası araç takip detaylı rapor adlı sorgudaki kriterler incelendiğinde; bütün kriterlerin aynı satırda olması nedeni ile tüm kriterlerin doğru girilmesi gerektiği için,Yapılan iş adlı alan için kullanılan İki tarih arası detaylı rapor formdaki denetimin de METİN KUTUSU yerine diğerleri gibi AÇILAN KUTU (ComboBox) olarak değiştirilmesi daha doğru olacaktır.çünkü;bu hali ile,o denetime yazılacak uzun karakterli değerin doğru yazılma riski söz konusu olacaktır.bir harfin dahi yanlış yazılması sorgu sonucunu etkileyecektir.

ÖRNEK

Yapılan iş adlı alan için,Araç takip tablo adlı tablo incelendiğinde;”Periodik bakımı yapıldı.” ve “Periodik bakım yapıldı.” benzeri iki aynı anlamda fakat bir harf farkı ile yazılmış örnek tanımlama mevcut.

bu sadece,naçizane bir tavsiyedir.tercih ve takdir sizindir.

Ayrıca,İki tarih arası araç takip detaylı rapor adlı sorgunuzda hatalı yazım yok görünmekte.sadece sonuçların gelmesine dair,tüm kriterlerin doğru seçilmesi ve girilmesi gerekmekte.başta da,tarih ve maliyet kriterlerinin girilmesi zorunlu halde.

Son olarak;Komut371 adlı butonun içeriğini


If IsNull(Me.Tarih1) Or Me.Tarih1 = "" And IsNull(Me.Tarih2) Or Me.Tarih2 = "" Then
MsgBox "Tarih alanlarini bos birakmayin."
Exit Sub
Else
DoCmd.OpenReport "İki tarih arası araç takip detaylı rapor", acViewPreview
End If

kodları ile değiştiriniz.

bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2