AccessTr.neT

Tam Versiyon: Excel ile bağlantı sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba, değerli yardımlarınız ile bir noktaya getirdiğim veri tabanındaki personel formunda izinlerden biri de senelik izin. Bunu table değilde Excel ile bağlı tablo oluşturarak personel formunda mazeret izninin üstündeki kısma taşımak istiyorum. Aslında taşıyorum ama formdaki personel listesi ile Excel deki personel listesini ilişkilendirerek Excel deki isimleri değil o isme ait izin gün sayısını taşımak istiyorum ama ne yaptımsa olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi çalışmalar dilerim.
örneğinize baktım daha doğrusu projenize. Excel tablosunu bağlayıp son yasan sayfayı alıyorum fakat personelden eşleşen olmadığı için kısacası personel tablosu boş olduğu için eşleşmiyor. sizin yapmak istediğiniz kısaca, sanırım sizin elinizde bulunan personel listesini Excel tablosundan istediğiniz zaman bağlı olarak izin günlerini güncel görmek, veya Excel tablosunu başkası nasıl olsa hazırlıyor, ben uğraşmayayım oradan çeksin demek.  

Şöyleki ilk baş bağlı Excel oluşturun. personel tablosunun satır kaynağına personel tablosunu ve bağlı exceli çekin. ayırıcı kriteriniz (T.C. Kimlik no, Sicil No vb) bunları sorguda ilişkilendirin istediğiniz olacaktır.
Sayın ertans,

Bahsettiğiniz talebe yönelik olarak,aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Eklediğiniz Access örnek uygulaması üst sürüm olması nedeni ile inceleyememiştim fakat sayın özgür bey tarafından önceki sürüme göre dönüştürmeleri ile uygulamanızı inceleme imkanı edinebildim.bunun için,yeri gelmişken sayın özgür bey’e teşekkür ederim bu ilgilerinden dolayı.

Sayın özgür bey tarafından yazılanlara ilave olarak,kısa süreli bir imkan olması vesilesi ile eklediğiniz bu uygulama incelendiğinde,aslında talebinize dair çözümler sunmak öncesinde bazı yapmanız gerekenlerden bahsetmek yerinde olacaktır kanısındayım.

1)

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

Yukarıda bağlantısı yazılı konuyu incelemenizi ve içeriğindeki hususlara göre uygulamanızı yeniden düzenlemeye almanızı önermek iyi olacaktır.)örneğin;Katıştırılmış Makro kullanmak yerine,kod yazmayı denemeye gayret edebilirsiniz.)

2)
Konularınıza örnek uygulamalar eklerken,hem Site Kuralları gereği olmak üzere hem de katılımcılara sınırlı imkan ve zamanlar nedeni ile kolaylık sağlamak adına daha faydalı olması üzerine;içeriklerinde sonuçları görebilmek adına birkaç yeterli sayıda kayıt olacak şekilde dahil etmeye özen gösteriniz.

3)
Birbirleri ile bağlantılı olacak tablolar söz konusu ise,bu tablolarda birbiri ile ilişkilendirmeye imkan sağlayacak belirgin alanların da olmasını sağlayınız.(Örneğin;sicil no,T.C.Kimlik NO,personel_no, v.s…gibi.)

Ve bu ilişkilendirmeler nezdinde bazı tablolara veriler aktarırken bu alanların da ilgili tablolarda olsun ki,sonranda bu tablolardaki verileri kullanmak istediğinizde kolay erişim ile istenilen veriye ulaşımı elde edebilesiniz.

Talebinize çözüm elde etmeden öncesinde,bu hususlar çerçevesinde uygulamanızı yeniden düzenleyip,içeriğinde farazi gerçek dışı uydurma veriler olacak şekilde yeni hali ile konunuza dahil ediniz.

eklerken,önceki sürüme göre de dönüştürüp bu halini de ekleyiniz.böylece,bu sürümleri kullananların da konunuza katılma imkanı söz konusu olabilir.aşağıda bağlantısı yazılı konunun 7.mesajındakileri uygulamak sureti ile,önceki sürüme göre dönüştürmeyi deneyebilirsiniz.

otel otomasyonu
 
katılımcılar tarafından bu yeni hali üzerinden çözümler sunulması daha yerinde ve faydalı olacaktır kanısındayım.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Öncelikle değerli zamanınızdan ayırıp inceleme nezaketinizden dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonraki projelerimde kullanmak üzere değerli katkılarınızı not aldım. İyi çalışmalar dilerim, saygılarımla.
(10/10/2016, 22:10)ozguryasin yazdı: [ -> ]örneğinize baktım daha doğrusu projenize. Excel tablosunu bağlayıp son yasan sayfayı alıyorum fakat personelden eşleşen olmadığı için kısacası personel tablosu boş olduğu için eşleşmiyor. sizin yapmak istediğiniz kısaca, sanırım sizin elinizde bulunan personel listesini Excel tablosundan istediğiniz zaman bağlı olarak izin günlerini güncel görmek, veya Excel tablosunu başkası nasıl olsa hazırlıyor, ben uğraşmayayım oradan çeksin demek.  

Şöyleki ilk baş bağlı Excel oluşturun. personel tablosunun satır kaynağına personel tablosunu ve bağlı exceli çekin. ayırıcı kriteriniz (T.C. Kimlik no, Sicil No vb) bunları sorguda ilişkilendirin istediğiniz olacaktır.

Öncelikle değerli zamanınızdan ayırıp inceleme nezaketinizden dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca örneği çevirerek incelenebilir hale getirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Sayın ozguryasin haklısınız bir başka arkadaşım Excel de yıllık izinleri güncelliyor. Bende bu bilgiyi forma taşımak istiyorum. Söylediğiniz şekilde yapıyorum fakat ben formda "mazeret izni" nasıl görünüyorsa öyle görünmesini istiyorum. Söylediğiniz şekilde yapınca 2 sorun çıkıyor: 1) alt form olarak görünüyor 2) form o personele özel açıldığı için alt formda tekrar isimler görünüyor. Bu nedenle ben  formda mazeret izni, doğum izni vb. nasıl görünüyorsa onlar gibi görünsün istedim ama çok uğraşmama rağmen yapamadım.
projeniz içinde sadece gerekli form, tabloları bırakarak ve içinde gerçeği yansıtmayan örnek verileri barındırarak. örneğinizi güncelleyin o şekilde yardımcı olalım. 

Genel olarak;
1-) Proje size ait olduğu için işleyişini daha iyi biliyorsunuz,
2-) Fazladan ve gereksiz olan form ve tablolar yardımcı olmak isteyen kişiyi yoruyor,
3-) Projenizi saklamak, gizlemek, korumak için kullandığınız kodlari özellik ve objeler inceleyeni yormakta,
4-) yapılmasını veya yardımcı olmasını istediğiniz konu hakkında tam olarak (şu, şu şekilde, şura ile) net belirterek

bu maddeler arttırılabilir.
Sayfalar: 1 2 3