AccessTr.neT

Tam Versiyon: Liste Kutusuna Kayıt ekleme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşla mrb. Zayıf Access bilgim ile bir fiyat teklifi alma programı yapmaya çalışıyorum. ekteki fiyat teklifi veri tabanında "Yeni İş Oluştur" düğmesine bastığımda soldaki text kutularına yazdığım verilerin sağdaki liste kutusuna eklenmesini "Seçilen İşleri Sil" düğmesine bastığımda liste kutusunda seçili olan işin silinmesini istiyorum. ayrıca "İş Numarası" etiketinin karşısındaki texboxun "2" ile değil "1" veya "Yeni" olarak başlamasını istiyorum. Yadımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
sayın mmert06,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

YAPILAN İŞLEMLER

1) uygulama üzerindeki tablolardaki Türkçe karakter ve Boşluk kullanımları ve uygun tanımlamalar sağlandı.
2) uygulama üzerindeki formda yer alan buton ve liste denetimleri yeniden düzenlendi.

Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler

yukarıda bağlantısı yazılı konuyu,faydalı olması temennisi ile inceleyiniz.

NOT 1
bunların dışında herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

NOT 2
geliştirilmeye ve yeni eklenecekler ile birlikte düzenlemeye meyilli olması nedeni ile,zaman içerisinde kullanıma uygun hale getirilmesi söz konusu olacaktır.bu hali ile,şimdilik olmak üzere,sadece konu başlığındaki taleplere olumlu çözüm olması amacı ile düzenlemesi yapılmıştır.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
ATOZ bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için tşk ederim. yaptığınız düzenlemeyi inceledim ve aşağıdaki sorunlarla karşılaştım
1.Liste kutusu üzerindeki kaydı silip yeni bir kayıt eklediğimde iş no 1 den başlamıyor.
2.Liste kutusu üzerindeki bir kaydı silmek için üzerine Mouse ile tıkladığımda "Run-time error 3070" hatası veriyor
3.Kayıt sile bastığımda seçili işi değil, liste kutusundaki bütün işler siliniyor.
4. Liste kutusu üzerindeki alan isimlerinin "İŞ NO", "DÜZENLEME TARİHİ" "İŞİN ADI" "KALEM SAYISI" şeklinde görülmesini istiyorum
bu düzenlemeleri nasıl yapabilirim
Sayın mmert06,

Aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

Alıntı:1.Liste kutusu üzerindeki kaydı silip yeni bir kayıt eklediğimde iş no 1 den başlamıyor.

İfadenize yönelik olarak;
2.mesajın NOT2 başlığı altında da belirtildiği üzere,BU HALİ İLE olmak üzere olan uygulamanızdaki İşler adlı tablonuzdaki İşNo alanı OTOMATİK SAYI dır.dolayısı ile de,bu tablodan bir kayıt sildiğinizde,silinen sıradan bir sonraki değer aktarılır.

Bu nedenle,sildiğiniz bir kaydın yerine ekleyeceğiniz her bir yeni kayıt akabinde ilk gelecek değer olarak atanır.kaldı ki,herhangi bir değer de atayamazsınız,böyle olunca da.

Fakat listeden herhangi bir kaydı silip yeni bir kayıt eklemek istediğinizde ve hele ki daha önceden 1 no ile kaydı yapılmış bir kayıt söz konusu olduğunda bu talebinizin nasıl gerçekleşmesi söz konusu olmayacaktır ve hata verecektir.

ayrıca,sizin eklediğiniz örnek uygulamadaki tabloda tek kayıt vardı ve iş no değeri 2 idi.yeni bir kayıt yaptığınızda;1 nolu kayıt silinmiş olduğu gerekçesi ile 3 nolu kayıt değerini vermek sureti ile devam eder.

Ancak sadece şunu yapabilirsiniz.otomatik sayı resetleme işlemini uygulamak sureti ile bu işlem akabinde tablodaki kayıtların yeniden sıralanması sağlanır fakat bu da belki sorunlara maruz bırakabilir.fakat yine de,site arama sayfasında “otomatik sayı sıfırlama” ya da "otomatik sayı resetleme” veya benzeri ifadeleri yazmak sureti ile aratabilir ve edineceğiniz konuları inceleyebilirsiniz.

2)

Alıntı:2.Liste kutusu üzerindeki bir kaydı silmek için üzerine Mouse ile tıkladığımda "Run-time error 3070" hatası veriyor

İfadenize yönelik olarak;
Bunun için özür dilerim.uygulamanızdaki tabloları olması gerektiği gibi yeniden tanımlamak üzere düzenlerken,tablodaki yeni hali olan is_no ifadesini kod sayfasındaki İşNo ifadesi ile değiştirmemişim.

2.mesajdaki örnek uygulama düzenlenerek (aynı düzenleme kayıt silme kodlarında da yapılmıştır) tekrar eklenmiştir.bildirdiğiniz için teşekkürler.

3)

Alıntı:3.Kayıt sile bastığımda seçili işi değil, liste kutusundaki bütün işler siliniyor.

İfadenize yönelik olarak;
Böyle bir işlem söz konusu değil.çünkü;kriter olarak

WHERE is_no =" & Me.İşNo

Kodları yazılması nedeni ile hangi kaydın üzerindeyseniz ve akabinde kayıt silme butonuna bastığınızda aktif durumda olan kayıt silinir.bu işlem neticesinde liste de güncellenir.

[Resim: do.php?imgf=147758898491521.jpg]

[Resim: do.php?imgf=147758898502642.jpg]



4)

Alıntı:4. Liste kutusu üzerindeki alan isimlerinin "İŞ NO", "DÜZENLEME TARİHİ" "İŞİN ADI" "KALEM SAYISI" şeklinde görülmesini istiyorum…bu düzenlemeleri nasıl yapabilirim

İfadenize yönelik olarak;
Listedeki ÖZELLİKLER – BİÇİM sekmesindeki SÜTUN BAŞLARI satırındaki EVET yerine HAYIR yapınız.böylece,başlıklar görünmeyecektir.akabinde,listenin üzerine bir adet ETİKET (Label) denetimi dahile diniz ve içeriğini bu ifadeler ile doldurunuz.boşlukları manuel olarak ayarlayınız.düzenlenen örnekte yapılmıştır.

Bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
sayın atoz, dediğiniz gibi otomatik sayı sıfırlamayı inceledim ve pek de sağlıklı bir işlem olmadığını gördüm o yüzden ekteki dosyada görüldüğü üzere iş numarası alanını dosya numarası olarak değiştirdim ve kodlarda is_no yazan yerleri dosya_no olarak değiştirdim. ancak dosyada kaydet düğmesine bastığımda parametre değerini girin diyor ve birinci mesajımdaki hataları tekrar veriyor.
sayın mmert06,

aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

Alıntı:otomatik sayı sıfırlamayı inceledim ve pek de sağlıklı bir işlem olmadığını gördüm

ifadenize yönelik olarak;
ben de kendi adıma,kullanışlı bulmadığım gerekçesi ile olumlu düşünmüyorum bu işleme dair fakat sadece eğer yeni bir döneme başlarken tabloyu yeni döneme hazırlarken sıfırlamak ve ilk sıra olarak 1 değerinden başlatmak amacı ile kullanılabilir demekle yetinmek yerinde olur.

2)

son olarak;

Alıntı:iş numarası alanını dosya numarası olarak değiştirdim ve kodlarda is_no yazan yerleri dosya_no olarak değiştirdim. ancak dosyada kaydet düğmesine bastığımda parametre değerini girin diyor 

ifadenize yönelik olarak;
bunu nedeni şu:

önceki hali ile bu alanın Veri Türü Otomatik Sayı idi.fakat yaptığınız bu değişlik ile yeni hali Metin Veri Türü olmuş.kriter satırında,

WHERE dosya_no=" & Me.İşNo

kısımlarında,eğer Veri Türü Metin ise,TEK TIRNAK kullanımları ile yazmanız gerekmektedir.

ÖRNEK

WHERE dosya_no='" & Me.İşNo & "'"

kod satırları ile değiştirmelisiniz.

EK'te;
bu hali ile olmak üzere,gerekli bazı düzeltmeleri de yapılarak hazırlanmış olan örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2