AccessTr.neT

Tam Versiyon: 3 comboboxtan 1 listboxa ayrı ayrı veri süzme?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar,

ekte gönderdiğim örnekte 3 combobox ve bir listbox var.

yapmak istediğim; verileri combobox lar ile, ilgili arama kriterine göre, tüm verileri (diğer stunlardaki boş verileri de içerecek şekilde) ayrı ayrı süzmek. Nerede hata yaptığımı bulmada yardımcı olursanız sevinirim

İyi forumlar.
sayın prtkl,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
uğraşlarınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.

Form üzerinde yb_tarihinden 11.11.2016 seçince sadece bu tarihe ait n_tarih ve istekno veriler gelmiyor. Aynı şekilde n_tarihine 11.11.2016 yazınca sadece bu tarihe ait y_tarih ve istekno bilgileri gelmiyor. Yine aynı şekilde istek no ya da 800 yazınca sadece 800 satırını içeren yb_tarih ve n_tarih verileri gelmiyor.
İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
sayın prtkl,

Alıntı:Form üzerinde yb_tarihinden 11.11.2016 seçince sadece bu tarihe ait n_tarih ve istekno veriler gelmiyor. Aynı şekilde n_tarihine 11.11.2016 yazınca sadece bu tarihe ait y_tarih ve istekno bilgileri gelmiyor. Yine aynı şekilde istek no ya da 800 yazınca sadece 800 satırını içeren yb_tarih ve n_tarih verileri gelmiyor.

ifadenize yönelik olarak;
öncelikle bir hususa dikkatinizi çekmek ve bir düzeltmede bulunmak yerinde olacaktır kanısındayım.

form üzerinde yer alan her üç Açılan Kutu'nun herhangi birini seçtiğinizde,diğer Açılan Kutu değerlerine ait veriler değil,seçtiğiniz Açılan Kutudaki değere göre olan tablo verileri sorgu aracılığı ile formdaki Listbox üzerinde belirir.

Dolayısı ile de,KRİTER satırında hangi Açılan Kutu seçilmişse o alanın kriterine göre kayıtlar seçilerek Listbox üzerine yansır.

bu nedenle,direkt sorgu üzerinden çözüm sunmak amacı ile,2.mesajda eklenen örnek uygulamadaki sorguda yer alan KRİTER satırları da tek satırda değil de her bir alana denk gelecek şekilde ayrı ayrı yazılmak sureti ile bu sonuçların elde edilmesi sağlanmıştır ve seçilen Açılan Kutu değeri sonucu eğer diğer Açılan Kutu değerlerini de içeren BOŞ kayıtlar da mevcutsa onların da belirmesi söz konusudur.

fakat,elbette ki,bir diğer yöntem olarak,sayın ozan bey tarafından eklenen örnekte de olduğu gibi;seçilen Açılan Kutu değerine göre Listbox denetiminin KAYIT KAYNAĞI satırını değiştirmek sureti ile de sonuç elde etmek mümkün.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Ufkumu genişlettiğiniz için her ikinize de çok teşekkür ederim. Ayrıntılı bilgilendirme için ayrıca teşekkür ederim sayın atoz112. 

Sayın ozanakkaya kayıtkaynağını [istek no] alanına göre azalan olarak sıralama yaptırmak için: (bu isteğimi ilk iletimde belirtmediğim için afedersiniz)


Sub KayitYenile() 
.
..
GSorgu = "SELECT yb_tarih, n_tarih, [istek no] FROM Tablo1 Order By [istek no] DESC "



olarak değiştirmeye kalktım ancak olumlu sonuç alamadım,  yol gösterebilirseniz çok sevinirim. 
İyi Forumlar.
Sayfalar: 1 2