AccessTr.neT

Tam Versiyon: Birleştirme sorgusunda sayı formatı hatası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar, örnekteki zzztl adlı rapor kaynağını birleştirme sorgusundan alıyor. ancak giriş tarafının formatı doğru göründüğü halde (standart sayı formatı 1.000,00 vb.) çıkış kısmına bir türlü format uygulayamadım. Rapor ortamında metin kutusunun biçimi standart görünüyor fakat doğru formatta görünmüyor. Vba kısmında format uygulamayı denedim fakat değişik hatalar aldım. Birleştirme sorgularında ayrı bir yapılış şeklimi var acaba. Bu konu hakkında yardım edermisiniz.
sorun çözüldü, teşekkürler.
sayın Mecnun24,

Alıntı:sorun çözüldü,..

ifadenize yönelik olarak;
her ne kadar katılımcılar tarafından konunuza paylaşımda bulunmak adına imkan ve zaman fırsatı söz konusu olamamasına rağmen,kendi çabalarınız ya da araştırmalarınız nezdinde çözüm elde etmeniz nezdinde,siz de uygun görür ve isterseniz eğer,sorununuza dair çözümünü ve çözülmüş halini içeren örnek uygulamanızı paylaşmak ister misiniz?

böylece,benzer soruna maruz kalabilecek diğer üyelerin de bilgi edinmesini ve öğrenmesini,benzer çözüm mantığı ile sonuca ulaşmalarına da imkan sağlamış olursunuz.takdir ve tercih sizindir elbet.teşekkürler.

son olarak;eklediğiniz örnek üzerinde,kendi adıma olmak üzere,kısa süreli bir inceleme neticesinde aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

ayrıntılı inceleme olmamasına rağmen;denetimlerin Özellik ayarlarında herhangi bir soruna denk gelinmemiştir fakat kod sayfasında ilgili raporun kaynağı için hazırladığınız sorgu incelendiğinde hatalı yazımların olduğu görülmüştür.

a) sorgu üzerinde bir ifade oluşturulacağı zaman,bu ifade değerini tek sorgu yazımı üzerindeyken TEK TIRNAK içerisinde yazmalısınız.örneğin;"devir" yerine 'devir' yazmak gibi.

aynı durum;tarih kısmındaki "d" ifadesi için de geçerlidir.

ayrıca;""1"" yerine direkt 1 yazmalısınız.

b) grs ifade tanımlaması için null diye yazmışsınız.bunun yerine 0 as grs diye yazmalısınız.

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz...hem Sorgu4 adı ile ayrı sorgu oluşturulmuştur hem de direkt kod sayfasında kodlar dahil edilmiştir.bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayın atoz, haklısınız sorun null değerden kaynaklanıyormuş, çalışma henüz bitmedi, bittiğinde tabiki de paylaşıma sunacağım. yalnız raporun kaynağını kodla verdim çünkü boş tablodan veri çeken kodda top cümleciği ile sadece lazım olanı kadar satır çekiyor o yüzden. sizin düzenlediğiniz bu haliyle doğru raporu vermiyor çalışma.
sayın Mecnun24,

Alıntı:...sizin düzenlediğiniz bu haliyle doğru raporu vermiyor çalışma...

ifadenize yönelik olarak;

doğru rapordan kast ettiğiniz nedir?

eklediğiniz örnek uygulamadaki hali ile farkı açıklamanız yerinde olur.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
atoz hocam konunun ilk açılış amacı zaten rapordaki satır sayısı belli bir sayının altında olsa bile istenen satırda olmasını sağlamaktı. Misalen üç satır döndürse bile 10 satır veri varmış gibi bir görüntü almaktı. siz daha iyi bilirsiniz tabide, Sizin düzenlediğiniz kodda boş tablosundan gerektiği kadar boş satır çekmiyor rapora, onu demek istiyorum.
Sayfalar: 1 2