AccessTr.neT

Tam Versiyon: Formumda açılan kutu içinde seçtiğim değere dayalı kayıt bul
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Form tasarım görünümünde iken forma üç adet açılan kutu ekledim. bu kutulardan seçtiğim değere göre alt form/alt rapor bolümünde tüm kayıtları görmek istiyorum
sayın Misak70 
hangi form oldugunu belirtmemişsiniz...:!
kusura bakmayın

malzeme durumu formunda işlem yapmak istiyorum
sayın misak70,

aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

1)

öncelikle;
Site Kuralları sayfasında yazılı hususları tekrar incelemenizi temenni etmekle birlikte,lütfen,konu açarken;sonrasında katılımcılar tarafından mesajlar yazmak sureti ile çözüm üretme imkanını engelleyecek şekilde yetersiz açıklamalarda bulunmamaya ve bununla birlikte,hangi nesneler üzerinde (form,sorgu,v.s.gibi) hangi alanlar veya denetimler üzerinde olduğunu da açık isimleri ile birlikte yazmaya gayret ediniz.

böylece,konunuzda harici olarak mesaj yoğunluğuna da zemin vermemiş olursunuz.burada da,formun adını beyan ettiniz fakat ilgili formda birçok Açılan kutu mevcut.hangileri olduğunu da yazmanız gerekir.lütfen bu hususlara biraz daha riayet etmeye gayret ediniz.teşekkürler.

2)

Alıntı:üç adet açılan kutu ekledim. bu kutulardan seçtiğim değere göre alt form/alt rapor bolümünde tüm kayıtları görmek istiyorum

ifadenize yönelik olarak;
bu hali ile geçerli olmak üzere,şöyle bir durum mevcut.ilgili formun kaynağı bir tablo.ayrıca,alt form da ana form ile iki alan üzerinden ilişkilendirilmiş.dolayısı ile de,ana formdaki kayda göre alt formda bu ilişkilendirilen alanlara göre değerler gösterilmekte.

bu nedenle,sizin bu ana formdaki Açılan Kutulardan değer seçip buna göre tüm kayıtları göstermeniz olmayacaktır.

bu işlemi yapmanız için,ana formun herhangi bir kayıt kaynağı ile ilişkilendirilmeksizin boş konumda olması ve bu durum halindeyken bu Açılan Kutulardan seçilecek değerlere göre alt formda istenilen kayıtların gösterilmesin sağlanması gerekmektedir.

dolayısı ile de,bu hali ile istediğinizin elde edilmesi geçerli olmayacaktır.alt formu bağımsız halde bulundurmalısınız.ya da,yukarıda bahsi geçtiği gibi,ayrı bir formda bahsedilen şekilde bir kayıt arama ve görüntüleme işlemini gerçekleştirmelisiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
anladım ilginize teşekkür ederim
sayın misak70,

konu takibiniz açısından,hatırlatma anlamında;
konunuz ile ilgili son gelişme ne durumdadır.

şüphesiz,işlemleriniz tamamlanmış ve sorununuzu çözmüş de olabilirsiniz.site içi aramalarınız neticesinde sitede yer alan konuları ve örnekleri incelemelerinizin sonucu ile bazı gelişimler elde etmiş de olabilirsiniz...bilgilendirmek ister misiniz lütfen.teşekkürler.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
Sayfalar: 1 2